ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Mark SLAUGHTER - Halfway There

Jak se zdá, Mark Slaughter zůstává na sólové dráze, kterou odstartoval před dvěma lety vydařenou deskou „Reflections In A Rear View Mirror“. Situace u jeho domovských Slaughter je stále dosti nepřehledná a jediné, co za ta léta člověk mohl zaregistrovat je, že ze sestavy zmizel bubeník Blas Elias a zbylí muzikanti, tedy basista Dana Strum, kytarista Jeff Blando a novic za bicí soupravou Zoltan Chaney, dělají už delší dobu křoví Vinci Neilovi na jeho sólové dráze mimo Mötley Crüe. Mark zůstal tak trochu na ocet a přestože se kapela stále počítá mezi aktivní, vůbec slavné to s jejich činností tedy není. O tom, že poslední desku vydali před osmnácti lety, ani nemluvě.

Restart kariéry se v roce 2015 Slaughterovi povedl, i když deska „Reflections In A Rear View Mirror“ až nečekaně v některých místech odbočovala od soundu jeho domovské kapely. Samozřejmě zůstala i na hony vzdálena platinovým dobách „Stick It To Ya“ a „The Wild Life“, ovšem o to Slaughterovi snad ani nešlo. V rozhovorech zdůrazňoval, že se chce především prezentovat jako všestranný umělec, který má na víc než na to, aby si jej rockový psoluchač navždy spojoval s popěvky jako „Up All Night“. To se mu se sólovým debutem povedlo a možná i proto přichází dvojka „Halfway There“ tak brzy.

A opět Slaughter překvapuje. Ovšem tentokrát ne tím, že by zacházel do dalších, jím samotným zatím neprobádaných hudebních oblastí, ale tím, že zanechal experimentů a věnuje se tomu, co dělal v devadesátých letech se svou kapelou. „Halfway There“ proto zní mnohem klasičtěji, než „Reflections In A Rear View Mirror“ a s přimhouřením oka by se dala považovat za šestou desku Slaughter. Rozdíly tady jsou, o tom žádná. Přece jen Markovi je dnes už lehce přes padesát a svůj místy až nelidsky vysoký ječák používá už jen velice úsporně, také doba zvukových technologií od poslední desky „Back To Reality“ velmi pokročila a proto zní deska soubodě a kytary místy řežou až moderním způsobem (nejvíce markantní je to ve skladbě „Devoted“). Ovšem skladba kompozic je na novince mnohem klasičtější než na předchozí desce.

Deska jako kdyby se pokoušela navázet trochu na tvrdost z její první poloviny „Back To Reality“ a především na bezkonkurečně nejlepší počin Slaughter „Fear No Evil“. Mark si totiž také zahrává s formou tolik poplatnou polovině devadesátých let, kdy zejména ve skladbě „Disposable“ jsou jasně cítit ozvěny skladeb „Hard Times“ a „It`ll Be Alright“ ze zmíněné desky z pětadevadesátého. Do svých nejlepších let zasazuje také pravděpodobně největší hit desky „Forevermore“, což je opět skladba, ze které by Slaughter ve svých slavných dobách udělali velký hit. Rozhodně zaujmou i odlehčená „Turn It“ a úvodní silnými riffy opatřená „Hey You“.

Tentokrát ale dojde i na mírné přešlapy. Mezi ně můžeme počítat titulní věc, kde je jasně cítit, že se ze slibného ústředního motivu dalo vytěžit mnohem více a hlavně zbytečně nervní „Reckless“, která má tak prázdný refrén, že při své délce pěti minut začne už dost otravovat. Ovšem když na tomto místě mluvíme o horších položkách alba, je nutno zdůraznit, že se stále jedná o lehce nadprůměrné kousky. Slaughter je totiž tak dobrým skladatelem a muzikantem, že vyložený odpad by na desku dnes už nepustil.

I tak je ale nutné „Halfway There“ brát oproti „Reflections In A Rear View Mirror“ jako mírný krok zpátky. Nebude to samozřejmě nejhorší Slaughterova položka v jeho jinak docela vyrovnané a silné diskografii, tato pozice navždy asi bude patřit „Back To Reality“ (pokud nepočítáme demosnímky a ranné nahrávky s Xcursion), ovšem celkově se novinka umisťuje spíše v dolní části tabulky.

Jan Skala             


www.markslaughter.com

YouTube ukázka – Devoted

Seznam skladeb:
1. Hey You
2. Devoted
3. Supernatural
4. Halfway There
5. Forevermore
6. Conspiracy
7. Reckless
8. Disposable
9. Turn It
10. Not Here

Sestava:
Mark Slaughter - zpěv, kytara, baskytara, klávesy
Mark Goodin - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 41:34
Label: EMP Label Group
Země: USA
Žánr: hair metal

Diskografie:
2015 - Reflections In A Rear View Mirror
2017 - Halfway There

Související články

Foto: archiv umělce


Vydáno: 07.06.2017
Přečteno: 1954x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09184 sekund.