23.09.2017
INSANIA
Po albu „Na počátku byl spam“ představila INSANIA i ..více

23.09.2017
SOLFERNUS
SOLFERNUS vydají koncem října své druhé album ..více

23.09.2017
WAIT HELL IN PAIN
Novinkové album kapely WAIT HELL IN PAIN se jmenuje ..více

23.09.2017
COLDSPELL
K čerstvě vydanému albu „A New World Arise“ přidali ..více

23.09.2017
POISONHEART
Italští rockeři POISONHEART vydají 27.října album ..více

23.09.2017
NOT OVER YET
Debutové album „Axioms Of Life“ americko-italských ..více






STEELHEART - Through Worlds Of Stardust
Přesně tak. Vůbec není slabší. A Wait si pos ..

H.E.A.T. - Into The Great Unknown
Tak posloucham cele album a beru svuj nazor zpet - ..

KEE OF HEARTS - Kee Of Hearts
Pohodová kvalitně zahraná a nazpívaná příje ..

STEELHEART - Through Worlds Of Stardust
Zpěv je samozřejmě velká deviza téhle kapely. ..

STEELHEART - Through Worlds Of Stardust
Netrestejte mě. Asi ze mě mluví zaujatost. Ale ..

STEELHEART - Through Worlds Of Stardust
Nový Steelheart je vynikající. Samozřejmě v k ..

EAGLEHEART - Moment Of Life
Pro mně je jejich první album stále nejlepší. ..

JACK STARR`S BURNING STARR - Stand Your Ground
Skvělý album, pravda, malinko delší, ale jinak ..

KEE OF HEARTS - Kee Of Hearts
Přesně, pro nás nad 40 je to pohodová kvalitn ..

STEELHEART - Through Worlds Of Stardust
...mám objednané již několik týdnů. Snad se ..




Za poslední měsíc:
Bruce DICKINSON - Accident Of Birth
2073x

Bruce DICKINSON - The Chemical Wedding
2022x

Bruce DICKINSON - Skunkworks
1783x

RAINBOW - Live In Birmigham 2016
1782x

EAGLEHEART - Reverse
1743x

STEELHEART - Through Worlds Of Stardust
1091x



28.09.2017
INNERSPHERE, WARBELL (PL), JOKER ELEVEN..
LITOMĚŘICE - BARONKA, začátek od:20:00, vstupné: 80,-Kč

29.09.2017
CREPUSCOLO, NARCHOST, LEGION..
Praha - Modrá Vopice, začátek od:20:00, vstupné: 150,-

29.09.2017
INNERSPHERE (CZ), WARBELL (PL), AFTERWRATH (PL)..
WROCLAW (PL) - Ciarna Strana Miasta, začátek od:19:30, vstupné: 10 PLN



článků celkem: 5820
recenzí: 4678
reportů: 511
rozhovorů: 331













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


W.A.S.P. - Unholy Terror

Že „Helldorado“ nesplnilo očekávání, bylo jasné už od prvních recenzí. Část kritiků sice kvitovala návrat k přímočarému rock n`rollu, ovšem ani ti smířlivější si prostě nemohli nevšimnout, že skladatelsky začíná kapele vysychat životadárný pramen a že tytam jsou časy, kdy Blackie Lawless i Chris Holmes hýřili neotřelými nápady. Rovněž fanoušci „Helldorado“ přijali se smíšenými pocity, kapelu po experimentálním „Kill Fuck Die“ sice vzali na milost, ale těžko by se našel jen jeden jediný, který by „Helldorado“ považoval za svou nejoblíbenější položku v diskografii W.A.S.P.

Ony protichůdné názory samozřejmě nemohly uniknout ani Lawlessovi, který pak hned v rozhovorech říkal, že se s W.A.S.P. vrátí tam, kde jim to šlo nejlépe. Do dob „The Headless Children“ či „The Crimson Idol“. Tvrzení to bylo odvážné, protože i sám tvůrce si musel být vědom, že novou desku ihned vystavuje srovnávání s největšími monolity své kariéry. Fanoušci sice začali větřit, že by mohla přijít další velká věc, ovšem v táboře W.A.S.P. na to nepanovala vůbec přívětivá nálada. Z party, která se po návratu Holmese prezentovala jako sevřený celek, najdou byly trosky a opět to vypadalo, že ostatní muzikanti tvoří Lawlessovi křoví. Principál navíc definitivně převzal skladatelské otěže, což nelibě nesl zrovna Holmes. Navíc se začalo šachovat i s bubenickým místem, kde si Stet Howland nemohl být jistý, jestli je stále v kapele nebo ne, a ve studiu se stále častěji začal objevovat Frankie Banali, člen kapely právě z dob „The Crimson Idol“, kterému už zase jednou lezly na nervy otravné manýry Kevina DuBrowa v jeho domovských Quiet Riot.

„Bude to deska o tom, jaký je současný svět,“ říkal Lawless, „je to hnusné místo, tak nečekejte žádné love songy.“ Druhým dechem zdůraznil, že párty atmosféra z „Helldorado“ je už nadobro pryč. To je jasně slyšet i z otvíráku „Let It Roar“, který přesně navozuje atmosféru z dob „The Headless Children“. Všechno je tedy v pořádku a na svém místě? Jen naoko. Hned z druhé, velice ostré „“Hate To Love Me“, je vidět, že Blackieho snahy vychází jen z poloviny. Stylově se sice W.A.S.P. uhnízdili přesně tam, kde je jim dařilo nejlépe, ale skladatelské tápání pokračuje. Blackie sice po letech přiznal, že v době na přelomu milénia procházel tvůrčí krizí, ovšem v době vydání „Unholy Terror“ jakékoliv pochybnosti odmítal.

Faktem ale je, že deska je spíše jen lehce, velmi lehce nadprůměrná. Je na ní možná ještě více hluchých míst, než na „Helldoradu“, když především vypalovačky jako zmíněná „Hate To Love Me“ nebo „Who Slayed Baby Jane?“ nefungují tak, jak by měly a refrény jsou mnohem méně výrazné, než tomu bylo v minulosti. Navíc nepochopena zůstala také baladická „Evermore“, kterou srážel k zemi především Blackieho úmysl vytvořit novou „Forever Free“. To se ovšem ani zdaleka nepovedlo. „Unholy Terror“ proto stojí na třech stěžejních skladbách, o kterých se dá mluvit jako o těch, které album zachraňují. Jedná se o patrně nejlepší věc desky „Loco-motive Man (And The Killer Babies)“, „Raven Heart“ a závěrečnou „Wasted White Boys“, kde Chrise Holmese u kyary nahradil ostřílený Roy Z., který proslul nejen jako producent, ale také spoluhráč Bruce Dickinsona.

S Holmesem totiž opět vyvstaly problémy. „Ty nikdy nezmizely,“ tvrdil Lawless, „jen jsme je zametli pod práh v euforii ze znovunalezeného společného hraní.“ Holmes se samozřejmě nezbavil svých návyků, a i když Lawless tvrdil, že nebyly důvodem prvního vyhazovu z kapely, roli v něm určitě hrály. A podruhé znovu. Ony totiž doby, kdy do sebe všichni členové lámali dvě láhve vody Smirnoff denně, byly dávno pryč, ovšem Holmes se svých excesů vzdát úplně nechtěl. Oficiálně se uvádělo, že opustil W.A.S.P. po vzájemné domluvě, ovšem situace byla o něco méně růžová. Nakonec zmizel i Stet Howland, když jeho místo zase obsadil Banali, aby se oba bubeníci v budoucnu na svém postu ještě prostřídali.

Pepsi Stone             


www.waspnation.com

YouTube ukázka – Let It Roar

Seznam skladeb:
1. Let It Roar
2. Hate To Love Me
3. Loco-Motive Man (And The Killer Babies)
4. Unholy Terror
5. Charisma
6. Who Slayed Baby Jane?
7. Euphoria
8. Raven Heart
9. Evermore
10. Wasted White Boys

Sestava:
Blackie Lawless - zpěv, kytara, klávesy
Chris Holmes - kytara
Mike Duda - baskytara
Stet Howland - bicí
Frankie Banali - bicí

Rok vydání: 2001
Čas: 47:15
Label: Metal-Is/Sanctuary
Země: USA
Žánr: heavy metal/hair metal

Diskografie:
1984 - W.A.S.P.
1985 - The Last Command
1986 - Inside The Electric Circus
1989 - The Headless Children
1992 - The Crimson Idol
1995 - Still Not Black Enough
1997 - Kill Fuck Die
1999 - Helldorado
2001 - Unholy Terror
2002 - Dying For The World
2004 - The Neon God: Part I. - The Rise
2004 - The Neon God: Part II. - The Demise
2007 - Dominator
2009 - Babylon
2015 - Golgotha

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 13.07.2017
Přečteno: 537x




počet příspěvků: 4

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
První poslechTohle album jsem si...18. 07. 2017 11:12 mr.deadhead
CDTohle album v mojí...13. 07. 2017 17:23 Domy
Ta snaha, najít a...13. 07. 2017 14:06 Martin
5/10Těžce průměrná...13. 07. 2017 13:12 Deny


 
Metalforever.info © 2006 - 2017     RSS - články

stránka byla načtena za 0.19699 sekund.