DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




MUNICIPAL WASTE - Slime And Punishment

Jedna z nejlepších crossoverových smeček všech dob se vrací na scénu. Čekání na novinku tentokrát trvalo nejdéle v celé historii kapely, nicméně pětiletá pauza, která dělí zásek „The Fatal Feast“ od novinky „Slime And Punishment“, byla jenom ku prospěchu věci. Nemá cenu pálit jednu fošnu za druhou, když se zde pohybujeme na minimálně variabilním hudebním prostoru, vše by se mohlo rychle oposlouchat, kterážto situace hrozila právě u minulé řadovky, jež stále nabízela vysoký žánrový standard, známky mírné ojetosti slyšených tónů ale byly silnější než kdykoli předtím. Nyní je po Amících zase dravý hlad, otázkou zůstává, zdali jsou autoři pořád schopni nasytit metalové chřtány s grácií, se kterou se jim to dařilo v minulosti.

Odpověď je jasná: kurva že jo! Pánové do toho po letech vlítli naplno a opět dokázali naservírovat prvotřídní crossoverovou krmi. Energie se hrne z repráků neurvalou silou, riffy sviští jako stíhačky, rytmika zosobňuje podstatu slova „dynamika“ a zpěvák Tony Foresta jenom potvrzuje, že byl pro danou muziku stvořen. Pocit, že hudebníci mají „všechno u prdele“, je zkrátka zase plně přítomen, a jako vždy působí nádherně uvolňujícím dojmem. Nic originálního samozřejmě nečekejme, stavba písní je poplatná staré škole (nejčastěji se mi připomněla legendární smečka M.O.D.), občas také ve větší míře zasmrdí rutina nebo řemeslnost, což ale nic nemění na tom, že jsou Amíci schopni archaické postupy snad až zázračně namixovat v zas a znova atraktivní hudební nálož. Nicméně k drobné změně přece jenom došlo, do kapely natrvalo přibyl druhý kytarista, kterým je Nick Poulos (Volture, ex-Cannabis Corpse), o němž Tony Foresta dle svých slov uvažoval už několik let a nakonec jej se souhlasem ostatních do své party dostal (i z důvodu koncertních vystoupení, aby živě prezentovaná hudba mohla být poplatná studiové smršti).

Čtrnáct nových položek nezabere ani půl hodiny hrací doby, nastolený čas je ovšem využit beze zbytku, každá vteřina pulzuje sugestivním hráčským nasazením, a to i v momentech, kdy utichne dominantní rychlopalebná vřava a dojde k nutnému zklidnění. Právě jako v případě thrash´n´rollově hravé instrumentálky „Under The Waste Command“, ve které mimochodem zaslechneme líbivé sólové trylky, jež jsou i v celkovém měřítku alba – oproti minulosti – součástí nečekaně velkého množství skladeb, přičemž jejich nástup pokaždé znamená výrazné osvěžení slyšených písní (přestože jde většinou o velmi krátké kytarové výpady). Zmíněná instrumentálka dá vydechnout také od urputného Tonyho projevu, který sice frázuje jedna radost, nicméně občas by neuškodilo, kdyby nechal skladby trochu nadechnout a nevrhal se do zpěvu téměř okamžitě po jejich startu.

To je ovšem v podstatě jediná výtka, jinak je nutné novinku Municipal Waste chválit a velebit, hudba jede kupředu jako horská rolba a zcela naplňuje crossoverového ducha, když se v ní podstatě mažou hranice mezi thrashem, hardcorem nebo punkem, vše je maximálně organické a přirozené. Deska přitom funguje jako dokonale sevřený celek (mimochodem vydařenější, nežli rovněž letošní novinka druhé Tonyho party Iron Reagan), ze kterého není vhodné či nutné vyjímat jednotlivé položky, to by ničemu neprospělo. Tak přestaňte číst a běžte poslouchat, nic lepšího stejně udělat nemůžete.

Petr Štěpnička             


FB MUNICIPAL WASTE

YouTube ukázka - Breathe Grease

Seznam skladeb:
1. Breathe Grease
2. Enjoy the Night
3. Dingy Situations
4. Shrednecks
5. Poison the Preacher
6. Bourbon Discipline
7. Parole Violators
8. Slime and Punishment
9. Amateur Sketch
10. Excessive Celebration
11. Low Tolerance
12. Under the Waste Command
13. Death Proof
14. Think Fast

Sestava:
Tony Foresta - zpěv
Ryan Waste - kytara, vokály
Nick Poulos - kytara
Land Phil - baskytara, vokály
Dave Witte - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 28:45
Mix a mastering: Bill Metoyer
Label: Nuclear Blast
Země: USA
Žánr: crossover (thrash/hardocore/punk)

Diskografie:
2003 - Waste Em All
2005 - Hazardous Mutation
2007 - The Art Of Partying
2009 - Massive Aggressive
2012 - The Fatal Feast
2017 - Slime And Punishment

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 25.07.2017
Přečteno: 2406x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08956 sekund.