17.06.2018
DERDIAN
Upoutávku na album "DNA", které vyjde 25. července, ..více

17.06.2018
STRINGGUARDS
Pardubičtí STRINGGUARDS mají venku videoklip ke skladbě ..více

17.06.2018
BIG CITY
Norští heavíci BIG CITY lákají videem ke skladbě více

17.06.2018
NULL`O`ZERO
Řečtí heavíci NULL`O`ZERO chystají na 13.července ..více

17.06.2018
HANK ERIX
Frontman švédských HOUSTON vydá své první sólové ..více

16.06.2018
SUNSET SOCIETY
Pod tímto názvem by měl být uveden hororový film ..více






GHOST - Prequelle
Prakticky návazně jsem vstřebal na YT skladbu D ..

JUDAS PRIEST, MEGADETH - 12. 6. 2018 - Plzeň, Home Monitoring Arena
Judas Priest měli zvuk lepší,ale taky to nebylo ..

FOREIGNER - Can´t Slow Down
Letos ne, ale už o něm uvažuju delší dobu. ..

FOREIGNER - Can´t Slow Down
Nevypadá to na seriál? Přeci jen kapel s 50 mil ..

JUDAS PRIEST, MEGADETH - 12. 6. 2018 - Plzeň, Home Monitoring Arena
Už druhý den, cestou na Ozzyho, jsme se bavili o ..

JUDAS PRIEST, MEGADETH - 12. 6. 2018 - Plzeň, Home Monitoring Arena
Tak u Roba to nebyla ani tak únava, ale zpívat v ..

INSOMNIUM - In the Halls of Awaiting
juhuuu, tak na tenhle seriál o Insomnium se hodn ..

THERION - Secret Of The Runes
Summernight City je dost mozna nejlepsi cover, co ..

INSOMNIUM - In the Halls of Awaiting
díky za seriál o Insomnium :) za mě debut dosud ..

STORMWITCH - Bound To The Witch
U názvu Stormwitch jsem hned zbystřil, neboť tu ..




Za poslední měsíc:
MENTOL (ALCHEMIST) - Dělejte to, co vás baví, buďte sami sebou a nenechte si diktovat, co máte dělat.
1489x

THERION - Vovin
1323x

A PERFECT CIRCLE - Eat The Elephant
1127x

ROSS THE BOSS - By Blood Sworn
932x

GHOST - Prequelle
873x

JUDAS PRIEST, MEGADETH - 12. 6. 2018 - Plzeň, Home Monitoring Arena
821x



23.06.2018
R.E.T., RETURN TO INNOCENCE, ELYSIUM, POPPY SEED GRINDER, PIKODEATH, RAIN SHADOW..
Benátky nad Jizerou, začátek od:16:00, vstupné: 220

23.06.2018
CYTOTOXIN (GER), DERANGED (SWE), GUTALAX, FLESHLESS, MELANCHOLY PESSIMISM, MINCI..
Žabčice u Brna, začátek od:12:00, vstupné:

04.07.2018
DARK METHODISM, SORGOTH, WIZARD INFERNAL, ŽRIEBÄDLO..
Praha - Modrá Vopice, začátek od:19:00, vstupné: 100,-



článků celkem: 6387
recenzí: 5186
reportů: 524
rozhovorů: 352













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


NICKELBACK - Feed The Machine

V posledních letech snad nebyla na světě vysmívanější kapela než kanadští superstar Nickelback. Hlavně jejich poslední deska „No Fixed Address“ jim dokázala pokazit již pošramocenou reputaci tak důkladně, že se z ní stala nejen nejhůře prodávaná deska v historii souboru, a i skalní fanoušci začali pochybovat, jak to s jejich oblíbenci vlastně je. Ti na minulém albu skoro zahodili někdejší pověst zdatných rockerů, když naservírovali kolekci sirupových balad, doplněných o pár nevýrazných rockových kousků. Proto se novinka „Feed The Machine“ očekávala s ještě větším despektem, než kterékoliv jiné album od Nickelback.

Nejprve vyšel stejnojmenný singl a tep se fanouškům okamžitě zrychlil. Výtečná, tvrdá věc, kde dominuje jak zpěv Chada Kroegera, tak i hladové riffy kytar, které odkazují někam až ke kultovní desce „Silver Side Up“ z počátku milénia. V tu chvíli letěly akcie kapely zase o něco výš. Kroeger sebevědomě prohlašoval hesla typu „jednou rocker, navždy rocker“ a možná mu to fanoušci v tu chvíli, poháněni nadějí skutečně úderného alba, věřili. Bublina ale opět splaskla velice brzy, když po necelých třech měsících, tedy koncem letošního dubna, vyšel singl číslo dvě, „Song Of Fire“. A fanoušci byli zase na rozpacích. Kroeger a jeho parta jim totiž opět naservírovali svou klasickou, až na půdu hloupou baladu, kterou jim budou věřit leda tak pubertální děvčata.

Deska není úplně až takový podivný slepenec? Jistě, že se zde najdou slabá místa, kdy kapela opět donekonečna opakuje stokrát přežvýkané postupy, které člověka mohly zaujmout leda tak ve více než deset let starém hitu „Photograph“, a v nichž dnes Nickelback povážlivě riskují i zbytky jakékoliv úcty k nim, ale ty jsou tentokrát v menšině. Možná, že se kapela poučila z toho, že směr, který nastoupila s „No Fixed Address“, prostě nemůže být ten pravý, možná, že ji trochu osvítila můza, čímž se částečně vrátily i záblesky starých dobrých časů, kdy jejich skladby měly ještě sílu.

Na „Feed The Machine“ je totiž velice pozitivní, že nestaví na baladách. Jsou tu, ale tentokrát je tento věčný nešvar tvorby Nickelback v menšině a převažují zajímavější skladby. Za ně určitě lze zmínit skvělou titulní věc a hned jedním dechem dodat rozpumpovanou „For The River“, kde se s kytarovým sólem blýskl Nuno Bettencourt z Extreme, čímž celé skladbě dodal cejch vysoké kvality. Posluchače pak určitě potěší „Coin For The Ferryman“ a další skvělá věc, skoro popmetalová „Silent Majority“. Tady jsou Nickelback nejsilnější za posledních několik let. Bohužel tyto výborné chvilky opět sráží na zem tuctové popoviny „Song Of Fire“ či „After The Rain“, kdy kvalita jde dolů opravdu sešupem. Ne proto, že by se jednalo o popové kousky, ale proto, že v nich Nickelback ztrácí jakékoliv zábrany a nepokrytě vykrádají sami sebe.

U této desky je určitě potěšující, že dokázala Nickelback odrazit od dna, kam se dostali s minulou deskou. O žádný výstřel do výšin se sice nejedná, ale pozitivní zjištění je takové, že kapela ještě umí udělat dobrou věc. Jejich novou desku lze zatím chápat jako vykročení správným směrem. Sice ještě má do dokonalosti sakra daleko, ale přece jen ten pokrok zde cítit trochu je.

Pepsi Stone             


www.nickelback.com

YouTube ukázka – Feed The Machine

Seznam skladeb:
1. Feed The Machine
2. Coin For The Ferryman
3. Song On Fire
4. Must Be Nice
5. After The Rain
6. For The River
7. Home
8. The Betrayal (Act III)
9. Silent Majority
10. Every Time We’re Together
11. The Betrayal (Act I)

Sestava:
Chad Kroeger - zpěv, kytara
Ryan Peake - kytara
Mike Kroeger - baskytara
Daniel Adair - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 43:04
Label: BMG
Země: Kanada
Žánr: post-grunge/pop rock

Diskografie:
1996 - Curb
2000 - The State
2001 - Silver Side Up
2003 - The Long Road
2005 - All The Right Reasons
2008 - Dark Horse
2011 - Here And Now
2014 - No Fixed Address
2017 - Feed The Machine

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 11.07.2017
Přečteno: 1229x




počet příspěvků: 3

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Podla mna je...12. 07. 2017 16:54 Demonick
Podle mě útoky na...12. 07. 2017 10:20 Pepsi Stone
Osobne nechapem...11. 07. 2017 13:18 johny


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.25279 sekund.