18.12.2017
SUICIDAL TENDENCIES
Zprávy o tom, že další desku, kterou tahle crossoverová ..více

18.12.2017
THE OFFSPRING
Tak fanoušci těchto neopunkových hvězd se konečně ..více

18.12.2017
WOLFSBANE
Kapela, kde působí bývalý zpěvák Iron Maiden Blaze ..více

18.12.2017
EKTOMORF
Zpěvák a kytarista Zoltán Farkas zůstal jediným členem ..více

18.12.2017
SAULT
Kapela kolem basisty amerických progresivistů Kamelon ..více

17.12.2017
DERDIAN
Italští melodici oznámili, že právě začali pracovat ..více






CAVALERA CONSPIRACY - Psychosis
Možná tahle deska patří mezi to nejlepší, co ..

CAVALERA CONSPIRACY - Psychosis
Mna to prekvapujúco baví. A veľmi! Po otrasnej ..

SUPERSCREAM - The Engine Cries
já dík za reakci ;-) ..

SUPERSCREAM - The Engine Cries
Ďakujem za výbornú kapelu, doteraz som nepoznal ..

CAVALERA CONSPIRACY - Psychosis
Opravdu to není žádný zázrak...ale!. ..z mého ..

THRESHOLD – Critical Mass
je neuvěřitelná sestava. Každá deska je něč ..

NEVERMORE - The Obsidian Conspiracy
smutná zpráva. Nevermore byla naprosto fantastic ..

AEROSMITH - Just Push Play
Tohle CD jsem si ponechal ve sbírce jen proto, ž ..

NEVERMORE - The Obsidian Conspiracy
Ďalšie fakty ktoré svedčia o tom, že určite ..

NEVERMORE - The Obsidian Conspiracy
Meresz: V tomto případě jsou tedy na tom Wikipe ..




Za poslední měsíc:
CITRON - 25. 11. 2017 - Klub, Horní Bříza
2732x

HELLOWEEN - 25.11.2017 - Tipsport Aréna, Praha
1834x

AEROSMITH - Pump
1369x

AEROSMITH - Get A Grip
1223x

PINK CREAM 69 - Headstrong
980x

ARRAYAN PATH - Dawn Of Aquarius
954x



22.12.2017
ARCH OF HELL, AWRIZIS, BLACK ADDER..
Valašské Meziříčí - M-klub, začátek od:19:00, vstupné: 100

22.12.2017
TEMPLE OF OBLIVION (Germany-Black Metal), 1000BOMBS (Thrash), SÓL (Black), PRAY..
Plzeň-Klub Parlament., začátek od:19:00, vstupné: 200 Kč

25.12.2017
NAŠROT...
Havlíčkův Brod - Oko Klub, začátek od:21:00, vstupné: 100



článků celkem: 6017
recenzí: 4853
reportů: 517
rozhovorů: 339













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


W.A.S.P. - Dominator

Na personální rošády byli W.A.S.P. zvyklí a proto Blackieho Lawlesse nemohl Banaliho úprk zpět do Quiet Riot ani následný odchod jeho následovníků Steta Howlanda a Jeremyho Spencera, rozhodit. O to více mrzelo rozhodnutí kytaristy Darrella Robertse, který se Spencerem odešel posílit formující se a dnes velmi slavné Five Finger Death Punch. V jejich sestavě Roberts vydržel jen debutové album „The Way Of The Fist“ a následný projekt Sintonic, který dal dohromady s bubeníkem Pretty Boy Floyd a Murderdolls Benem Gravesem a kytaristou Brentem Woodsem (ex-Wildside, Vince Neil Band) vyšuměl do ztracena.

V květnu 2006 Blackie oznámil, že W.A.S.P. jsou opět kompletní a že pracují na nové desce. Jak vyšlo záhy najevo, Robertse i trojici bubeníků obsadil dvěma prakticky zcela neznámými muzikanty Dougem Blairem a Mikem Dupkem, přestože bulvární šuškandy hovořili o návratu Chrise Holmese nebo dokonce i Randyho Pipera. Nic z toho se nestalo a tak na desce „Dominator“ objevují vedle Blackieho a jeho nerozlučného parťáka, basisty Mikea Dudy Blair s Dupkem.

Nějaký ten pátek dopředu se vědělo, že „Dominator“ bude politická deska. Lawless se stále častěji pouštěl do obšírných disputací o směřování Ameriky a jejího vlivu na zbytek světa a při těchto debatách a rozhovorech vstupoval do protibushovské (v té době byl prezidentem USA George W. Bush) opozice. Právě politická a sociální témata se stala hnacím motorem celé desky „Dominator“, na kterou lze dnes pohlížet jako na restartovací impulz celé kariéry W.A.S.P. Ti byli po nevlídném přijetí obou dílů „The Neon God“ takřka v koncích a Lawless nemohl přenést přes srdce, že svět jeho ambiciózní dílo na milost zrovna dvakrát nevzal.

„Dominator“ proto i přes svou textovou tíhu představuje návrat k méně komplikovanému vzorci a posluchači nabídne osmičku skutečně dobrých skladeb, které se sice opět nemohou rovnat těm klasickým, ale je zde vidět, že Lawless byl v době tvorby „Dominator“ ve větší skladatelské pohodě než při „The Neon God“ a že příchod nových sil mu vliv čerstvou krev do žil. Deska má tři vrcholy, které jsou rozmístěny naprosto rovnoměrně. Hned úvodní jízda „Mercy“, která pokukuje někam až k „The Last Command“, ukazuje, že tentokrát by mohl být posluchač spokojen. Milovník dramatických chvilek tvorby W.A.S.P. určitě pak ocení skvělou baladickou „Heaven`s Hung In Black“, kde jsou v různých časových souvislostech zajímavé dvě věci. Na klávesy hraný motiv, který celou skladbu začíná, až nápadně připomene melodii, kterou Axl Rose hvízdá na úvod slavné „Civil War“ od Guns N`Roses a pak melodie v refrénu, kterou s malými korekturami použil Blackie Lawless pro titulní skladbu z poslední desky „Golgotha“. Asi kouzlo nechtěného…

Třetím vrcholem je pak závěrečná rock n`rollová „Deal With The Devil“, kde je ještě ke slyšení kytara Darrella Robertse. To, co se odehrává mezi těmito třemi jasnými favority desky, ale také není úplně k zahození. Kapele pak člověk promine i zbytečné opakování „Heaven`s Hung In Black“ (s dovětkem „Reprise“) a nakonec i zbytečně vzteklou „Long Long Way To Go“, protože v podobě „Dominator“ dostává po delší době zase skoro výborné album.

Z dnešního pohledu je zřejmé, že „Dominator“ nakoplo kariéru kapely správným směrem, protože následující „Babylon“ (sem kapela umístila coververzi „Burn“ od Deep Purple, se kterou se původně počítalo pro „Dominator“) a zejména předloňská „Golgotha“ opět představují W.A.S.P. v plné síle. Ta Lawlessovi i přes loňskou drobnou korekci v sestavě (současným bubeníkem je Randy Black, někdejší člen Annihilator a Primal Fear), jak se zdá, dodnes nechybí. Má za sebou fascinující řadu alb, z nichž leckterá psala rockové dějiny, tak jaképak pomýšlení na důchod.

Pepsi Stone             


www.waspnation.com

YouTube ukázka – Heaven`s Hung In Black

Seznam skladeb:
1. Mercy
2. Long, Long Way To Go
3. Take Me Up
4. The Burning Man
5. Heaven`s Hung in Black
6. Heaven`s Blessed
7. Teacher
8. Heaven`s Hung in Black (Reprise)
9. Deal With the Devil

Sestava:
Blackie Lawless - zpěv, kytara, klávesy
Doug Blair - kytara
Mike Duda - baskytara
Mike Dupke - bicí

Rok vydání: 2007
Čas: 43:23
Label: Demolition Records
Země: USA
Žánr: heavy metal/hair metal

Diskografie:
1984 - W.A.S.P.
1985 - The Last Command
1986 - Inside The Electric Circus
1989 - The Headless Children
1992 - The Crimson Idol
1995 - Still Not Black Enough
1997 - Kill Fuck Die
1999 - Helldorado
2001 - Unholy Terror
2002 - Dying For The World
2004 - The Neon God: Part I. - The Rise
2004 - The Neon God: Part II. - The Demise
2007 - Dominator
2009 - Babylon
2015 - Golgotha

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 10.08.2017
Přečteno: 647x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Bohužel tohle album mě...10. 08. 2017 15:53 Domy
Konečně zase...10. 08. 2017 8:08 Martin


 
Metalforever.info © 2006 - 2017     RSS - články

stránka byla načtena za 0.17278 sekund.