16.10.2017
WIND ROSE
Novým videoklipem připomínajícím letošní studiovku ..více

16.10.2017
IVAN GIANNINI
Bývalý zpěvák italských melodiků Derdian vydal ..více

15.10.2017
DR. LIVING DEAD!
Druhá ukázka z alba "Cosmic Conqueror" (27. říjen) nese ..více

15.10.2017
VAIN
Davy Vain a jeho parta zažívají opět drobný rozkol v ..více

15.10.2017
L.A. COBRA
Hairmetalisté z Jihoafrické republiky pouští do světa ..více

15.10.2017
BLACK STAR RIDERS
Kytarista těchto pohrobků Thin Lizzy Damon Johnson si ..více






POWER QUEST - Sixth Dimension
Já jsem od toho nečekal vůbec nic. A jsem už n ..

Powermetalové novinky roku 2017 - část XIV. - kapely MASTERPLAN, ALPHA TIGER a PALANTÍR
Ale pochopil, neboj!:-) Takové tupé zvíře nejs ..

GUN - Favourite Pleasure
Jaj,výborná kapela.Miluju jejich album Swagger k ..

Powermetalové novinky roku 2017 - část XIV. - kapely MASTERPLAN, ALPHA TIGER a PALANTÍR
Ferdu z Čech neřeš, jeho názor je stejně rele ..

Powermetalové novinky roku 2017 - část XIV. - kapely MASTERPLAN, ALPHA TIGER a PALANTÍR
Tak pokud nějaký Ferda z Čech tvrdí, že to zm ..

Powermetalové novinky roku 2017 - část XIV. - kapely MASTERPLAN, ALPHA TIGER a PALANTÍR
Kiskeho - Past In Different Ways (2008) je vynikaj ..

Powermetalové novinky roku 2017 - část XIV. - kapely MASTERPLAN, ALPHA TIGER a PALANTÍR
Tezko rict co dopadlo hůře, jestli PumpKings, ne ..

Powermetalové novinky roku 2017 - část XIV. - kapely MASTERPLAN, ALPHA TIGER a PALANTÍR
Roland se mi už od Time To Be King jeví jaksi "v ..

GUN - Favourite Pleasure
Co říká wikipedie, tak Rankin s hudbou skončil ..

GUN - Favourite Pleasure
Kam se poděl Rankin, co dnes dělá. Já to bez n ..




Za poslední měsíc:
STEELHEART - Through Worlds Of Stardust
2360x

AEROSMITH - Toys In The Attic
2043x

AEROSMITH - Aerosmith
1967x

AEROSMITH - Get Your Wings
1887x

AEROSMITH - Rocks
1822x

MOTORBAND - V
1609x



17.10.2017
KATAKLYSM (CAN), GRAVEWORM (ITA) ..
Roxy, Praha, začátek od:19:00, vstupné: 650,- (690,-)

21.10.2017
SYMPHONY, METRO..
DK Koruna Hořice, Velký sál, začátek od:20:00, vstupné:

31.10.2017
Poppy Seed Grinder + hosté..
Praha - Rock Café, začátek od:19:00, vstupné: zdarma



článků celkem: 5877
recenzí: 4731
reportů: 511
rozhovorů: 333













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


NINE INCH NAILS - Add Violence

Žádný konec se nekoná a místo toho jako kdyby Trent Reznor při pokračující spolupráci se zvukovým mágem Atticusem Rossem, opět našel své múzy. Po prázdném období, kdy se skutečně spekulovalo, že Nine Inch Nails je už jen encyklopedický pojem, objevuje se v posledních letech jméno kapely častěji, než před takovými deseti lety bývalo běžné. Reznor podle svých slov má znovu chuť do nové hudby a jelikož se zatím o klasické řadové desce nemluví, fanoušek musí vzít zavděk dalším EP. Navíc, novinka „Add Violence“ vychází sedm měsíců od poslední nahrávky (rovněž pětiskladbové EP) „Not The Actual Events“, takže jaképak řeči o nějakém konci…

Z toho, za jak krátkou dobu po sobě obě pětiskladbové sbírky vychází, by se dalo soudit, že je Reznor pekl ze stejného, nebo přinejmenším podobného těsta. „Not The Actual Events“ se navíc odkláněla od poslední, čtyři roky staré řadovky „Hesistation Marks“, a spíše se vracela do časů „Broken“ a „The Downward Spiral“, což dozajista staré fanoušky potěšilo a nejen oni čekali, že ohlášená „Add Violence“ se bude ubírat stejným směrem. Naznačoval to i pilotní singl, úvodní skladba „Less Than“, věc silná jako hrom, dokladuje Reznorovu schopnost pracovat s melodiemi a jejich vkusné prokládání lomozícími kytarami. Ovšem na „Add Violence“ stojí tato skladba jakoby mimo ostatní celek a fanoušky dokáže spíše zmást.

Počínaje druhou „The Lovers“ Reznor a Ross kráčí naprosto odlišným směrem, v případě této skladby až někam k hájemství pozdních Depeche Mode, což ovšem není myšleno nijak hanlivě. „The Lovers“ má svou temnou, skličující atmosféru, která s Reznorovým umem působí velice přitažlivě. Jenže pozornost si Nine Inch Nails už dále udržet v takovém rozsahu nedokáží. „This Isn`t The Place“ se snaží vařit ze stejné vody, ovšem nápadů je v ní už mnohem méně a její pokus zaujmout ambientními plochami (můžeme hovořit o návratu někam do dob „Ghosts I-IV“) ztroskovává na zbytečném drnčivém zvuku a absenci dobrých melodických nápadů.

V tomto ohledu jde ještě mnohem dál „Not Anymore“, která ve slokách prezentuje jen podivnou změť zvuků, jakousi horší odnož moderního industriálu, ale přece jen v refrénu nabídne trochu té reznorovské klasiky s jeho animálním řevem. Budiž, s přimhouřením obou očí… Závěrečná, jedenáctiminutová (!) „The Background World“ začíná velice slibně. Ambientní tepot podporuje podmanivý Reznorův projev a Nine Inch Nails opět sahají po nejtemnějších chvilkách Depeche Mode. Ovšem skladba se ve své polovině pomalu láme do neposlouchatelného rachotu, který pak posluchače oblažuje dalších šest minut. Naprosto zbytečný, byť možná dobře míněný umělecký záměr.

Je chválihodné, že Reznor tupě nenásledoval předchozí nahrávku (to ale on vlastně nedělá skoro nikdy) a opět se na „Add Violence“ prezentuje v jiném světle. Ovšem už méně potěšující je, že tentokrát to prostě tak úplně nevychází. Stěžejních nápadů bylo méně a dravost minulé desky, která byla rozhodně velmi sympatická, je tatam. Na závěrečné resumé si ale počkáme, až vyjde třetí EP, jako poslední zamýšlená část. Tentokrát se hodně blížíme k průměru.

Pepsi Stone             


www.nin.com

YouTube ukázka – Less Than

Seznam skladeb:
1. Less That
2. The Lovers
3. This Isn`t The Place
4. Not Anymore
5. The Background World

Sestava:
Trent Reznor - zpěv, kytara, programování
Atticus Ross - programování

Rok vydání: 2017
Čas: 27:13
Label: The Null Corporation
Země: USA
Žánr: industrial rock/dark ambient

Diskografie:
1989 - Pretty Hate Machine
1992 - Broken EP
1994 - The Downward Spiral
1999 - The Fragile
2005 - With Teeth
2007 - Year Zero
2008 - Ghost I-IV
2008 - The Slip
2013 - Hesitation Marks
2016 - Not The Actual Events EP
2017 - Add Violence EP

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 12.08.2017
Přečteno: 285x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2017     RSS - články

stránka byla načtena za 0.14302 sekund.