18.12.2017
SUICIDAL TENDENCIES
Zprávy o tom, že další desku, kterou tahle crossoverová ..více

18.12.2017
THE OFFSPRING
Tak fanoušci těchto neopunkových hvězd se konečně ..více

18.12.2017
WOLFSBANE
Kapela, kde působí bývalý zpěvák Iron Maiden Blaze ..více

18.12.2017
EKTOMORF
Zpěvák a kytarista Zoltán Farkas zůstal jediným členem ..více

18.12.2017
SAULT
Kapela kolem basisty amerických progresivistů Kamelon ..více

17.12.2017
DERDIAN
Italští melodici oznámili, že právě začali pracovat ..více






CAVALERA CONSPIRACY - Psychosis
Možná tahle deska patří mezi to nejlepší, co ..

CAVALERA CONSPIRACY - Psychosis
Mna to prekvapujúco baví. A veľmi! Po otrasnej ..

SUPERSCREAM - The Engine Cries
já dík za reakci ;-) ..

SUPERSCREAM - The Engine Cries
Ďakujem za výbornú kapelu, doteraz som nepoznal ..

CAVALERA CONSPIRACY - Psychosis
Opravdu to není žádný zázrak...ale!. ..z mého ..

THRESHOLD – Critical Mass
je neuvěřitelná sestava. Každá deska je něč ..

NEVERMORE - The Obsidian Conspiracy
smutná zpráva. Nevermore byla naprosto fantastic ..

AEROSMITH - Just Push Play
Tohle CD jsem si ponechal ve sbírce jen proto, ž ..

NEVERMORE - The Obsidian Conspiracy
Ďalšie fakty ktoré svedčia o tom, že určite ..

NEVERMORE - The Obsidian Conspiracy
Meresz: V tomto případě jsou tedy na tom Wikipe ..




Za poslední měsíc:
CITRON - 25. 11. 2017 - Klub, Horní Bříza
2732x

HELLOWEEN - 25.11.2017 - Tipsport Aréna, Praha
1834x

AEROSMITH - Pump
1369x

AEROSMITH - Get A Grip
1223x

PINK CREAM 69 - Headstrong
980x

ARRAYAN PATH - Dawn Of Aquarius
954x



22.12.2017
ARCH OF HELL, AWRIZIS, BLACK ADDER..
Valašské Meziříčí - M-klub, začátek od:19:00, vstupné: 100

22.12.2017
TEMPLE OF OBLIVION (Germany-Black Metal), 1000BOMBS (Thrash), SÓL (Black), PRAY..
Plzeň-Klub Parlament., začátek od:19:00, vstupné: 200 Kč

25.12.2017
NAŠROT...
Havlíčkův Brod - Oko Klub, začátek od:21:00, vstupné: 100



článků celkem: 6017
recenzí: 4853
reportů: 517
rozhovorů: 339













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


AEROSMITH - Get Your Wings

Ačkoliv se debutová deska Aerosmith po svém vydání nestala vyloženým hitem, i tak si kapela splnila svůj sen. Sice stále stále jen na pódiích klubů a menších hal, ale už si připadali jako noví The Rolling Stones. Se vším všudy, i s drogami. Jakoby přes noc se do života členů kapely vloudil kokain, přestože Steven Tyler přiznává, že v tomto směru měl už dávno bohaté zkušenosti. Kapela tehdy tvrdila, že jim kokain rozšiřuje obzory a pomáhá při tvorbě nových věcí, které začala nahrávat prakticky okamžitě po návratu z turné k debutové desce, ještě na konci roku 1973.

V té doby byla sice balada „Dream On“ v jistých kruzích už hit (nejvíc jí ale pomohlo znovuvydání o pár let později), ovšem Aerosmith ještě nepatřili k americké smetánce. To místo v té době bylo vyhrazeno jiným. Americká kultura se ještě potácela v mohutné kocovině po propařených šedesátých letech a hltala všechnu tu revoluci, která přicházela zpoza oceánu, z Velké Británie. Deep Purple, Black Sabbath, Mott The Hoople, Sweet, Slade… A samozřejmě The Rolling Stones, zažívající v té době možná největší slávu, ale také drogové období, během něhož stvořili dodnes těžce uchopitelnou, ale stále vzrušující „Exile On Main Street“.

A Aerosmith v té době začínali plnit funkci odpovědi na tyto kapely, které byly fanouškům z východního pobřeží Států stále ještě hodně vzdálené. Aerosmith si toho pochopitelně nejvíc vzali od Stounů, ovšem už od debutového alba jim nechyběla ani hardrocková tvrdost a proto zněli současněji, než jejich idolové. Turné roku 1973 je zocelilo natolik, že v prosinci téhož roku nastupovali do studia už jako naprosto sebejistá parta, která měla v zásobě jednu z nejlepších skladeb - „Same Old Song And Dance“, jeden z prvních důkazů dokonalé skladatelské harmonie Stevena Tylera a Joea Perryho.

„Název druhýho alba „Get Your Wings“,“ vysvětluje Tyler, „jsem vymyslel, když jsem četl knížku o Hells Angels. Získat křídýlka znamenalo ve slangu těchhle motorkářů dost kuriózní věc. Když vylížete holku, co má periodu, jste fakt kabrňák a získáváte křidýlka.“ Deska samotná pak vyšla první březnový den roku 1974 a víc než co jiného upevňovala pozici, kterou si kapela vybudovala. Nepřinášela toho moc nového, spíše vybrušovala styl, který kapela přijala za svůj a především dala pocit jistoty samotnému Tylerovi, jehož hlasový projev je už takový, jak jej známe dodnes. Zpěvák svůj hlas vybrousil do konečné podoby a dal tak Aerosmith vlastní ksicht, který je odděloval od zástupu jiných kapel.

Na „Get Your Wings“ není vyloženě hitový singl, protože nejsilnější věc alba „Same Old Song And Dance“ (osvěžená výbornou dechovou sekcí) plní spíše funkci dokonalého otvíráku a koncertní tutovky než rádiového hitu, kterých budou mít v dalších letech Aerosmith mraky. Deska neobsahuje žádnou další baladu, jakou byla „Dream On“, ale sedmičku sevřených autorských songů, které korunovala klasická „Train Kept-A-Rollin`“ od amerického jazzmana Tinyho Bradshawa z roku 1951 a kterou před Aerosmith už stihli zpopularizovat The Yardbirds. V ní si zahostovali dva někdejší spolupracovníci Alice Coopera a Lou Reeda Steve Hunter a Dick Wagner. To už byla známka toho, že se o kapele začíná vědět a že se už pomalu dostává mezi rockovou elitu.

Vstoupit mezi ní ale Aerosmith měli až o něco později, přestože skladby typu „Spaced“ (opět výborná spolupráce Tylera a Perryho a zejména Perryho výborná kytarová lekce) nebo „S.O.S (Too Bad)", už naznačovaly, co v kapele dříme za potenciál. Ten se utužoval při dalším turné, na které kapela vyrazila. „Kočovali jsme v jednom kuse jako cikáni,“ vzpomínal Tyler ve své knize „Vadí vám chaos v mojí hlavě?“. Aerosmith se svezli společně s Mott The Hoople, Black Sabbath, Blue Öyster Cult, Guess Who a Kiss, ovšem brzy narazili na spřízněnou partu, další šílence z východního pobřeží – New York Dolls! A to byla teprve kombinace neurvalého rock n`rollu a zběsilých drogových večírků. Sláva se začínala roztáčet, ovšem s ní i nechvalně proslulá drogová spirála...

Pepsi Stone             


www.aerosmith.com

YouTube ukázka – Same Old Song And Dance

Seznam skladeb:
1. Same Old Song And Dance
2. Lord Of The Thighs
3. Spaced
4. Woman Of The World
5. S.O.S. (Too Bad)
6. Train Kept A-Rollin`
7. Seasons Of Wither
8. Pandora`s Box

Sestava:
Steven Tyler - zpěv, harmonika
Joe Perry - kytara
Brad Whitford - kytara
Tom Hamilton - baskytara
Joey Kramer - bicí

Rok vydání: 1974
Čas: 38:04
Label: Columbia
Země: USA
Žánr: hard rock/rhythm n`blues

Diskografie:
1973 - Aerosmith
1974 - Get Your Wings
1975 - Toys In The Attic
1976 - Rocks
1977 - Draw The Line
1979 - Night In The Ruts
1982 - Rock In A Hard Place
1985 - Done With Mirrors
1987 - Permanent Vacation
1989 - Pump
1993 - Get A Grip
1997 - Nine Lives
2001 - Just Push Play
2004 - Honkin` On Bobo
2012 - Music From Another Dimension!

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 28.09.2017
Přečteno: 2174x




počet příspěvků: 4

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Ale vždyť Get...30. 09. 2017 16:16 Pepsi Stone
6,5/10Vůbec to...30. 09. 2017 8:29 Deny
Get Your WingsPodobně kvalitní...29. 09. 2017 20:55 rumcajs
Pořád ještě......dost slabé...29. 09. 2017 9:25 Kolík


 
Metalforever.info © 2006 - 2017     RSS - články

stránka byla načtena za 0.12962 sekund.