26.09.2017
ILIUM
Australští power metláci ještě letos vydají album ..více

26.09.2017
DESTRUCTION
Kapela vydá druhý díl "Thrashových hymen", tedy nových ..více

26.09.2017
PINK CREAM 69
Novinka "Headstrong" vyjde až 10. listopadu, ukázku v ..více

25.09.2017
DRAGONFORCE
Skladba "Midnight Madness" pochází z letošní studiovky ..více

25.09.2017
EAGLEHEART
Brněnští EAGLEHEART mají venku lyric video ke skladbě ..více

25.09.2017
GALNERYUS
Trailer k novince "Ultimate Sacrifice" (vyjde za dva dny) ke ..více






BLACK COUNTRY COMMUNION - BCC IV
Já též (novinku jsem ještě neslyšel) :-) ..

BLACK COUNTRY COMMUNION - BCC IV
Já mám nejraději dvojku. ..

BLACK COUNTRY COMMUNION - BCC IV
Navíc se mi novinka zdá jako asi nejlepší ze v ..

LIVING COLOUR - Shade
Desítka klidně být mohla, ale v rámci toho, ž ..

ALŽBĚTA - Zastavte kolotoč
Za mě větší spokojenost než u druhého alba. ..

BLACK COUNTRY COMMUNION - BCC IV
Geniální deska! Jedna z nejlepších, co letos v ..

BLACK COUNTRY COMMUNION - BCC IV
Já nevím, tahle banda mě nikdy neoslovila, i kd ..

LIVING COLOUR - Shade
Tak tady musím naprosto souhlasit, mohla být kli ..

FOO FIGHTERS - Concrete And Gold
Pochvalné kritiky môžu udeľovať snáď len re ..

FOO FIGHTERS - Concrete And Gold
Run je výborná věc, potom, co jsem jí slyšel, ..




Za poslední měsíc:
Bruce DICKINSON - Accident Of Birth
2089x

Bruce DICKINSON - The Chemical Wedding
2056x

STEELHEART - Through Worlds Of Stardust
1906x

Bruce DICKINSON - Skunkworks
1807x

AEROSMITH - Aerosmith
1233x

HAMMERFALL - Legacy Of Kings
1055x



28.09.2017
INNERSPHERE, WARBELL (PL), JOKER ELEVEN..
LITOMĚŘICE - BARONKA, začátek od:20:00, vstupné: 80,-Kč

29.09.2017
CREPUSCOLO, NARCHOST, LEGION..
Praha - Modrá Vopice, začátek od:20:00, vstupné: 150,-

29.09.2017
INNERSPHERE (CZ), WARBELL (PL), AFTERWRATH (PL)..
WROCLAW (PL) - Ciarna Strana Miasta, začátek od:19:30, vstupné: 10 PLN



článků celkem: 5828
recenzí: 4686
reportů: 511
rozhovorů: 331













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


ACCEPT - The Rise Of Chaos

Je docela zvláštní, že dva z nejzásadnějších nestorů německé metalové scény vydávají svá nová alba v rozpětí jednoho týdne a u obou dvou lze v podstatě narazit na podobný zádrhel – od prvního tónu je nad slunce jasné, kdo vám hraje, léty definovaný sound a výraz je naprosto jednoznačný. Od prvního tónu je naprosto zřejmé, že vás kapela nemá v podstatě jak překvapit. Od prvního tónu je zjevné, že to kapele maximálně šlape. Jenže zdaleka ne všechny melodie a nápady se podaří vybrousit a vygradovat tak dokonale, aby novinka ustála srovnání se svými předchůdci (bavíme se o vrcholech diskografie) bez ztráty kytičky. Novinka Accept „The Rise Of Chaos“ má však oproti letošnímu albu Rage dva plusové body k dobru – jednak je to fakt, že jejich skladby nezůstávají statické a postupným vstřebáváním přece jen košatí, hlavním důvodem je pak naprosto strhující kytarová exhibice Wolfa Hoffmana, která dokáže i v těch nejhouževnatějších skladbách vykřísnout velmi zábavnou jiskřičku.

Z tohoto pohledu je vlastně nepodstatný (nikdy by mě nenapadlo, že to řeknu…, i když skutečnost, že druhý kytarista hraje ve studiové tvorbě u Accept prostě druhé housle, k tomu spěla) odchod Hermana Franka, kterého v sestavě nahradil další veterán germánské scény Uwe Lulis, stejně tak příchod bubeníka Christophera Williamse nijak neovlivnil směr a výraz kapely. Takže na „The Rise Of Chaos“ najdete přesně to, na co jste od Accept zvyklí – skvělé riffy a úžasně vygradovaná kytarová sóla, tradičně tvarované melodie, silnou podporu sborů, masivně akční rytmiku, struhadlově sebejistý vokál Marka Tornilla s občasným šťavnatým výletem do jekotu i texty, reflektující aktuální neklid kolem nás. A protože se Accept drží stoprocentně svých postupů, dá se i pochopit fakt, že některé motivy znějí velmi povědomě. To by samo o sobě nebyl problém, ten spíš přijde ve chvíli, kdy se nepodaří zejména refrény úplně vygradovat (třeba tak jako v závěrečné „Race To Extinction“) a leze z toho docela houževnatá zarputilost bez potřebné lehkosti. Jenže autorské duo Hoffmann a Baltes je natolik zkušené, že i na x-krát prošlé stezce dokáží najít silné hitovky, ve kterých zmíněný zádrhel snadno rozpustí – potemnělou „Koolaid“, dokonale demonstrující všechna zmíněná pozitiva, pro kapelu naprosto charakteristickou „Die By The Sword“ s výborně vygradovaným refrénem, či melodické kvaltovky „Carry The Weight“ a „Worlds Colliding“. A znovu zdůrazňuji – to, co do vcelku očekávané formy vnáší dostatek rafinovanosti, aby síla skladeb nevylezla hned při prvním poslechu a příliš brzy se neopotřebovala, to je kytarové malování.

Nehledáme nové směry, nepřemýšlíme o tom, kam se dál rozvíjet, cítíme se velice spokojeni s tím, co je teď…“, to jsou slova kytaristy Accept Wolfa Hoffmanna, charakterizující jejich nové album „The Rise Of Chaos“. Není potřeba říkat víc, myslím si, že představa o tom, jaké je nové album Accept, je tímhle dostatečně jasná. Naprostá sázka na vlastními postupy vybudovanou klasiku – na jedné straně svým způsobem pochopitelná hra na jistotu a díky tomu asi nejobyčejnější album kapely v tomto tisíciletí, do kterého trochu prosakuje rutina, na straně druhé tradičně silná lekce z dokonale zahraného klasického heavy metalu.

Savapip             


www.acceptworldwide.com

YouTube ukázka - The Rise Of Chaos

Seznam skladeb:
1. Die by the Sword
2. Hole in the Head
3. The Rise of Chaos
4. Koolaid
5. No Regrets
6. Analog Man
7. What`s Done Is Done
8. Worlds Colliding
9. Carry the Weight
10. Race to Extinction

Sestava:
Mark Tornillo- zpěv
Wolf Hoffmann - kytara
Uwe Lulis - kytara
Peter Baltes - baskytara
Christopher Williams - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 46:18
Label: Nuclear Blast
Země: Německo

Diskografie:
1979 – Accept
1980 – I`m A Rebel
1981 – Breaker
1982 – Restless And Wild
1983 – Balls To The Walls
1985 – Metal Heart
1986 – Russian Roulette
1989 – Eat The Heat
1993 – Objection Overruled
1994 – Death Row
1996 – Predator
2010 – Blood Of The Nations
2012 - Stalingrad
2014 – Blind Rage
2017 – The Rise Of Chaos

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 22.08.2017
Přečteno: 1874x




počet příspěvků: 14

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
5/10Tohle je u mě...31. 08. 2017 11:00 martin
Accept" I tahle deska se...25. 08. 2017 20:13 rumcajs
Je to jednoduché!...25. 08. 2017 18:06 orre
Medialne jedna z...23. 08. 2017 21:55 adrian
Znalec :)Ha ha ha ha, znalci...23. 08. 2017 17:00 Domy


 
Metalforever.info © 2006 - 2017     RSS - články

stránka byla načtena za 0.15009 sekund.