ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




ESKIMO CALLBOY - The Scene

Eskimo Callboy se již pár let úspěšně brodí nánosem generického electronicoru a svými absurdními texty a sebeuvědoměním si vydobyli dostatečně velký kus divácké pozornosti. Minulá deska „Crystals“ dokonce naznačila, že skupina má mnohem na víc, než na parodování různých subžánrů a může se muzikantsky prosadit i v „běžném hudebním světě“, kde se již točí velká jména a hlavně velké peníze. Ovšem zpátky na zem.

„The Scene“ je novinka, která jasně daný směr minulou deskou otočila ve svůj neprospěch a nalákala posluchače spíše jiných žánrů. Zaměření na mainstream tu má jistou oporu opět v parodii a satiře, ale tam, kde Eskimo vždy bodovali (tedy v hutném kytarovém podkladu s breakdowny), tady téměř nic neukazují. „Crystals“ se mohlo pyšnit nejen tvrdostí a rychlostí, ale i zpěvnými melodiemi a skvělými refrény. „The Scene“ je pouhým odrazem těchto atributů. Zmizela agresivita, riffy a místo nich nastoupily do popředí popové postupy, disco feeling a co zamrzí asi nejvíc, totální absence jakýchkoli nápadů. Najednou se dříve tolik zábavná a šílená kapela na nové desce oposlouchá téměř okamžitě. Postupy v jednotlivých písních jsou jalové, generické a příliš univerzální na tuhle bandu. Chybí jiskra, nápad, živelnost…zkrátka tomu chybí ta šťavnatost minimálně předchozí fošny.

Abych jen nehanil – využití elektroniky a disco propriet je správné a padnoucí. Různé zvuky a samply rámují opět otravný autotune, ale to už jsme si u těchto německých hochů tak nějak zvykli (ano, čistý zpěv na živácích opravdu pokulhává). Trochu živější skladby jako „Banshee“, „Rooftop“ nebo titulní „The Scene“ mají občas dobré místo a zabaví. Škoda jen, že zabaví elektronikou a balastem okolo, nikoli nějakým rázným riffem nebo netradičním melodickým postupem. Písně se bohužel slévají v jednu obyčejnou nudnou nahrávku a atraktivních míst by člověk pohledal tak maximálně na prstech jedné ruky.

Předchozí výtky se můžou v klidu vztáhnout i ke zvuku. Popovější a mainstreamovější zaměření jde samozřejmě ruku v ruce se zvukem, který je tentokrát krotší a nařvané samply v klidu ubijí upozaděné kytary a celkově nástrojový přirozený zvuk. Dolů se šlo i co se týče využití potenciálu obou zpěváků. Tentokrát si na svá bedra naložil více hlavní zpěvák „Sushi“ a přestože se v písních občas objeví nějaký vokální host, jde spíše jen o ojedinělé zpestření, které mohl klidně zastat druhý vokalista Kevin. Je to zklamání. Eskimo Callboy vždy experimentovali, ale ne tak zásadně a razantně jako v tomto případě. Úkrok směrem k popu a discu není nejšťastnějším řešením, protože se ztratilo to, čím si kapela udělala jméno dříve – živelnost, hravost a zábavnost. Nikdy jsem si nemyslel, že to v souvislosti s Eskimo Callboy někdy prohlásím, ale prostě tomu chybí koule.

Radek Neuman             


www.eskimocallboy.com

YouTube ukázka – The Scene feat. Fronz

Seznam skladeb:
1. Back In The Bizz
2. MC Thunder
3. The Devil Within
4. Banshee
5. The Scene (+ Fronz)
6. VIP
7. Shallows
8. Nightlife (+ Little Big)
9. X
10. New Age
11. Frances
12. Rooftop
13. Calling

Sestava:
Sebastian "Sushi" Biesler – zpěv
Kevin Ratajczak – zpěv, klávesy
Daniel Haniß – kytara
Pascal Schillo – kytara
Daniel Klossek – baskytara
David Friedrich – bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 42:48
Label: Century Media Records
Země: Německo
Žánr: electronicore/alternativní rock

Diskografie:
2012 - Bury Me in Vegas
2014 - We Are the Mess
2015 – Crystals
2017 – The Scene


Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 04.09.2017
Přečteno: 2513x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Ještě stále i po...4. 11. 2022 18:22 Aldys83


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.16265 sekund.