DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




SEPTICFLESH - Codex Omega

O tom, že Septicflesh dali sousloví symfonický death metal nový rozměr snad už nepochybuje vůbec nikdo. Od alba "Communion“ s každým dalším zářezem v diskografii přinášejí novou šťavnatou porci tvrdé muziky propojené s epickým Pražským symfonickým orchestrem. Pro novinku "Codex Omega" vybrali jen ty nejzralejší plody a ingredience, z nichž utvořili mistrovské dílo, pravděpodobně nejmonumentálnější počin v jejich tvorbě.

"Dante´s Inferno" nás uvádí do alba velmi tradičním způsobem, kdy řízné kytary, monstrózní bicí, výrazná basa a symfonický orchestr napovídají, že v následujících téměř padesáti minutách se má posluchač opravdu na co těšit. "Portrait Of Headless Man" přidává na industriálním zvuku, na albu zastává roli skladby, která střídá epické až soundtrackové pasáže, orientálně laděné mezihry s přímočarým, pro headbanging tvořeným zářezem. "Enemy Of Truth" působí na první poslech jako lacinější příbuzný zbylých pompézních skladeb, protože zprvu nenabízí o moc víc než jednotvárné bublání, z lehké letargie ovšem na závěr vytrhne až téměř husí kůži nahánějící sbor. Děsivou atmosféru ještě umocní přechod k následující skladbě "Dark Art", již uvádí samotný klavír, vystřižený jako z gotického hororu. Zprvu vzdušná, osvěžující skladba provázená čistým zpěvem, graduje v monumentální obraz, čímž si zasluhuje svůj název "Temné Umění“ právem.

Ve "Faceless Queen“ se k čistému zpěvu Sotirise Anunnakiho přidává i Seth Siro Anton v pro něj poněkud netradičnější, ovšem neskutečně slušivé vokální poloze. "Trinity", začínající akustickou kytarou, přecházející téměř až v (doom připomínající) baladu, kterou hned v první minutě rozčísne už zase tradičněji znějící deathmetalový nářez, je přesně tou skladbou, kvůli kterým se Septicflesh jen tak neomrzí. Přestože zde přibývá na melodice a výrazná kytarová linka evokuje sound kapel jako jsou Katatonia či Swallow The Sun, není pochyb, že se jedná o Septicflesh. Neobvykle znějící pasáže na sebe plynně navazují a výsledný dojem je prostě fenomenální. Ačkoliv se v této skladbě orchestr spíše jen mihne, výsledek zaujme díky své rozmanité kompozici a řadí se k vrcholům desky.

Stejně jako u předcházejícího alba "Titan“ se řečtí symfonici rozhodli pro změnu produkce, tentokrát se jí ujal Švéd Jen Bogren, s jehož pomocí vzniká doposud nejepičtější dílo, které Septicflesh naservírovali. A nový bubeník Kerim Lechner si nic nezadá s předchůdcem Fotisem, jak jsme se mohli již přesvědčit i na živo, či v minulosti, kdy se ukázal například v kapele Decapitated nebo jako schopný multiinstrumentalista ve svém vlastním projektu "Krimh".

Bonusovka, téměř dvanáctiminutový opus "Martyr Of Truth", je svým vlastním hudebním, víceméně instrumentálně orchestrálním příběhem (stejně jako dvě následující bonusové písně), neboť o vokální pasáže se stará pouze operní sbor. Takže pokud jste milovníkem filmové hudby a temných orchestrů, rozhodně doporučuji koupi bonusové verze alba.

Septciflesh už roky svým způsobem omílají to samé, jen stále víc přidávají na dramatičnosti, nicméně v jejich případě to funguje. Jestli se vyžíváte v předchozí tvorbě Septicflesh, "Codex Omega" nesmí v žádném případě chybět ve vaší sbírce.

Veronika             


www.septicflesh.com

YouTube ukázka – Dante´s Inferno

Seznam skladeb:
1. Dante´s Inferno
2. 3rd Testament
3. Portrait Of A Headless Man
4. Martyr
5. Enemy Of Truth
6. Dark Art
7. Our Church, Below The Sea
8. Faceless Queen
9. The Gospels Of Fear
10. Trinity
Bonusy:
11. Martyr Of Truth
12. Dark Testament
13. Portrait Of A Headless Man (orchestral)

Sestava:
Seth Siro Anton - growling, baskytara
Sotiris Anunnaki V - zpěv, kytara
Christos Antoniou - kytara, orchestrace
Kerim "Krimh" Lechner - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 47:15
Label: Season of Mist
Země: Řecko
Žánr: Symfonický death metal

Diskografie:
1994 - Mystic Places of Dawn
1995 - Esoptron
1997 - The Ophidian Wheel
1998 - A Fallen Temple
1999 - Revolution DNA
2003 - Sumerian Daemons
2008 - Communion
2011 - The Great Mass
2014 – Titan
2017 – Codex Omega

Související články

Foto: Archiv kapely


Vydáno: 08.09.2017
Přečteno: 5402x




počet příspěvků: 3

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
nova deskaMám za sebou pár...20. 05. 2022 7:21 Ivos
IvosTěším se. Máš...15. 05. 2022 14:03 Supermartonátor
8/10První půlka až...15. 05. 2022 14:01 Ivos


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.11754 sekund.