RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




7 MILES TO PITTSBURGH - 7 Miles To Pittsburgh

Pokud bylo v zemích Beneluxu v dobách hairmetalové vlny nějaké želízko v ohni, pak to rozhodně byli nizozemští Sleeze Beez. Ti, posíleni britským zpěvákem Andrewem Eltem, zabodovali v roce 1990 deskou „Screwed Blued & Tattooed“, kde se ukrýval i hit „Stranger Than Paradise“. I když je vír pozdějších událostí stáhl s sebou a kapela na dlouhá léta ze scény zmizela, jejich potenciál se nikdy úplně neztratil a v roce 2010 Sleeze Beez dokonce ohlásili comeback. Ten sice není nijak žhavý, navíc není potvrzený další studiovou deskou (ta poslední vyšla v roce 1994) a ještě ke všemu, zpěvák Elt teď přichází se svou novou kapelou 7 Miles To Pittsburgh. Podivný to název, navíc když si uvědomíme, že celá tahle trojice (Elta doplňuje basista Martin Helmantel a bubeník a občasný kytarista Joris Lindner) sídlí v holandském městě Eindhoven. Ale co... čert vem název. Důležitý je obsah desky.

Když Elt ohlašoval vznik své nové kapely, přímo se sice nedistancoval od své minulosti ve Sleeze Beez, ovšem zdůraznil, že 7 Miles To Pittsburgh budou spíše soudobá kapela, která nepřehlíží trendy a nabízí hard rock v jeho modernějším podání. Od (faktického) konce Sleeze Beez uplynulo už více než dvaxcet let, takže by bylo asi pošetilé očekávat, že 7 Miles To Pittsburgh budou navazovat na Eltovu minulost, jako kdyby časová propast neexistovala. Ovšem nakonec spojení moderní hard rock, který nepřehlíží soudobé trendy je sice mnohoobjímající, ovšem v případě 7 Miles To Pittsburgh přece jen poněkud silné.

Ano, kapela do své debutové desky vpadne s velikou razancí a otvírák „Same Size Soul“ je energická nálož soudobého hard rocku, ovšem hned s následující „Pittsburgh“ začne trochu couvat, aby si všimla toho, že v polovině devadesátých let scénou prolétla grungeová revoluce a ve vyloženě lahůdkové „Lost And Found“ se Elt se svou kapelou obrací k tomu, co mu vždycky šlo nejlépe. Navíc jeho hlas nedoznal léty žádné újmy a možná je v současnosti ještě silnější, než tomu bylo v dobách největší slávy Sleeze Beez. V „Lost And Found“ ale deska zažije svůj vrchol a přesto, že nabídne i dále dobré skladby, takové pecky se už posluchač nedočká.

Kapela ve valivé „Earth Dance“, velmi příjemné „Jumbalaya“ a trochu slabší „Damn“ zařadí zpátečku na přelom osmdesátých a devadesátých let, kdy v podstatě přehrává důvěrně známé postupy a posluchači tak nepřipraví větší moment překvapení. S „Imaginary Friend“ se vrací trochu soudobější duch a Elt napíná své hlasivky až k prasknutí, aby pak celou desku na závěr zklidnil v beatlesácké „21 Grams“ a následně v melacholicko-nervní (místy až Alice In Chains připomínající) „If All Else Fails“, ukázal další, alternativnější tvář 7 Miles To Pittsburgh. Sice se nejedná o druhý vrchol kolekce (ten, na který dosáhla „Lost And Found“ zůstává jednoznačně nepokořen), ale o další tvář kapely, která se v dalších letech může vyvíjet stejně jako ta tradičnější.

Jak již bylo ve výše zmíněném naznačeno, deska je poněkud nevyrovnaná. I přes značnou zkušenost hlavního principála i dalších zúčastněných muzikantů to můžeme připsat na vrub tomu, že se jedná o debutovou desku. Ta ukázala, že potenciál v této partě rozhodně je a že Elt je pořád zpěvák jako hrom. Může být proto zajímavé sledovat, kam se 7 Miles To Pittsburgh pohnou v dalších letech...

Jan Skala             


FB 7 MILES TO PITTSBURGH

YouTube ukázka – Pittsburgh

Seznam skladeb:
1. Same Size Soul
2. Pittsburgh
3. Lost And Found
4. Earth Dance
5. Jambalaya
6. Damn
7. Imaginary Friend
8. Above The Fold
9. 21 Grams
10. If All Else Fails

Sestava:
Andrew Elt - zpěv, kytara
Martin Helmantel - baskytara
Joris Lindner - bicí, kytara

Rok vydání: 2017
Čas: 45:45
Label: Suburban Records
Země: Nizozemí
Žánr: hard rock

Diskografie:
2017 - 7 Miles To Pittsburgh

Foto: archiv kapely


Vydáno: 10.09.2017
Přečteno: 2782x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
zkouška...10. 09. 2017 10:48 zkouška


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08523 sekund.