DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




GALDERIA - Return Of The Cosmic Men

Francouzská kapela Galderia vstoupila na scénu v roce 2012 s albem „The Universality“. Na něm zakládající člen a hlavní skladatel Sebastien Chabot (vystupující pod zkráceným jménem Seb) prokázal upřímnou náklonnost k základní power-speedmetalové škole a tím zaujal nemalou řadu fanoušků. Očekávání druhé desky bylo tedy značné a je pravda, že Seb ani v nejmenším nezklamal, naopak, debutový zásek dokázal překonat a – i díky lepší zvukové produkci od zkušených producentů – nabídl posluchačům jeden z nejlahodnějších žánrových příspěvků posledních let.

Album „Return Of The Cosmic Men“ si každopádně zvlášť užijeme, pokud se zcela uvolníme a zároveň se nebudeme bránit nástupu čistokrevně optimistických tónů. Seb a jeho parta totiž rozpoutali bujarou powermetalovou párty, která nás pomyslně přenáší do nebeských výšin a nakonec až – v souladu s názvem - do samotného vesmíru. Úvodní song „Shining Unity“ k tomuto výletu zve s neodolatelnou svůdností a jako takový jej lze rovnou pasovat na nejlepší položku celé nahrávky. Drtivý rytmický zápřah, halasné sbory v nadýchaném refrénu a lahodně vykroucené sólo jsou hlavními přednostmi této prvotřídní speedmetalové hymny. Následující dění pak ve spektakulárně opojném rozpoložení plynule pokračuje, flák „Blue Aura“ rozdupou hardrockové riffy a polotaneční rytmy ala novější tvorba Dreamtale, šlapavé tempo a další sborová cingrlátka ovoní rovněž položky „Living Forevermore“ a „High Up In The Air“ (ta zároveň tepe silnou hitovou frekvencí). V tracku „Celestial Harmony“ se pak po akustickém úvodu dočkáme dalších spídových vibrací.

Po této energické show přijde čas na vítané zklidnění ve formě balady „Wake Up The World“, která se moc příjemně poslouchá jednak díky líbivým vokálním linkám (i za přispění dalších členů kapely), jednak díky jemnému pianovému preludiu. Skladba zároveň ukrývá svůj protipól, a to v závěrečném songu „Wake Up The World 2.0“, který pomalé tóny převádí do metalových aranžmá, což funguje úplně stejně dobře, zpestření navíc představují elektronické hrátky a opět taneční feeling písně. Kompozice „Legions Of Light“ a „Return Of The Cosmic Men“ zase září ohnivě rozjuchanou náladou, položka „Pilgrim Of Love“ znamená další klidný ostrůvek s akustickou kytarou i přitažlivě klenutým refrénem.

Od novinky Francouzů nic objevného nečekejme. Skladby jedou na přímý efekt s celkem přísně nalajnovanou stavbou, kterou občas zpestří drobnosti jako jsou pěvecké nástavby nebo trylkující podtrhnutí závěrečných refrénových představení. Sem tam se také neodbytně vkrade pocit silných inspirací, z nichž nejzásadněji vyčnívá - i kvůli specifické hlasové podobnosti Seba s Kaiem Hansenem - jméno Gamma Ray. Vždy je ale přítomen pocit dobré nálady a hlavně dostatečně kvalitní muziky, která jasně zrcadlí původní záměr autorů. Tedy na power-speedmetalovém základu vystavět další z nikterak komplikovaných, avšak pokud možno pamětihodných žánrových pomníků. A něco takového se Francouzům na jejich novince opravdu podařilo uskutečnit.

Petr Štěpnička             


galderia.free.fr

YouTube ukázka - High Up in the Air

Seznam skladeb:
1. Shining Unity
2. Blue Aura
3. Living Forevermore
4. High Up in the Air
5. Celestial Harmony
6. Wake Up the World
7. Legions of Light
8. Return of the Cosmic Men
9. Pilgrim of Love
10. Wake Up the World 2.0

Sestava:
Seb Chabot - zpěv, kytara
J.C. Chicco - bicí
Tom Schmitt - kytara
Bob Saliba - baskytara
Julien Digne - klávesy

Rok vydání: 2017
Čas: 47:54
Mix: Mikko Karmila
Mastering: Mika Jussila
Produkce: Galderia
Label: Massacre Records
Země: Francie
Žánr: melodický power-speed metal

Diskografie:
2012 - The Universality
2017 - Return Of The Cosmic Men

Foto: archiv kapely


Vydáno: 12.09.2017
Přečteno: 4630x




počet příspěvků: 11

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Podobnost s Freedom...17. 01. 2019 23:15 gorida
Pro upřesnění...5. 12. 2017 12:22 htaedas
Mám za sebou...29. 09. 2017 17:57 htaedas
Mnozí namítají,...19. 09. 2017 8:16 htaedas
Pokud můžu...13. 09. 2017 11:07 Pagan


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.13255 sekund.