16.10.2017
WIND ROSE
Novým videoklipem připomínajícím letošní studiovku ..více

16.10.2017
IVAN GIANNINI
Bývalý zpěvák italských melodiků Derdian vydal ..více

15.10.2017
DR. LIVING DEAD!
Druhá ukázka z alba "Cosmic Conqueror" (27. říjen) nese ..více

15.10.2017
VAIN
Davy Vain a jeho parta zažívají opět drobný rozkol v ..více

15.10.2017
L.A. COBRA
Hairmetalisté z Jihoafrické republiky pouští do světa ..více

15.10.2017
BLACK STAR RIDERS
Kytarista těchto pohrobků Thin Lizzy Damon Johnson si ..více






POWER QUEST - Sixth Dimension
Já jsem od toho nečekal vůbec nic. A jsem už n ..

Powermetalové novinky roku 2017 - část XIV. - kapely MASTERPLAN, ALPHA TIGER a PALANTÍR
Ale pochopil, neboj!:-) Takové tupé zvíře nejs ..

GUN - Favourite Pleasure
Jaj,výborná kapela.Miluju jejich album Swagger k ..

Powermetalové novinky roku 2017 - část XIV. - kapely MASTERPLAN, ALPHA TIGER a PALANTÍR
Ferdu z Čech neřeš, jeho názor je stejně rele ..

Powermetalové novinky roku 2017 - část XIV. - kapely MASTERPLAN, ALPHA TIGER a PALANTÍR
Tak pokud nějaký Ferda z Čech tvrdí, že to zm ..

Powermetalové novinky roku 2017 - část XIV. - kapely MASTERPLAN, ALPHA TIGER a PALANTÍR
Kiskeho - Past In Different Ways (2008) je vynikaj ..

Powermetalové novinky roku 2017 - část XIV. - kapely MASTERPLAN, ALPHA TIGER a PALANTÍR
Tezko rict co dopadlo hůře, jestli PumpKings, ne ..

Powermetalové novinky roku 2017 - část XIV. - kapely MASTERPLAN, ALPHA TIGER a PALANTÍR
Roland se mi už od Time To Be King jeví jaksi "v ..

GUN - Favourite Pleasure
Co říká wikipedie, tak Rankin s hudbou skončil ..

GUN - Favourite Pleasure
Kam se poděl Rankin, co dnes dělá. Já to bez n ..




Za poslední měsíc:
STEELHEART - Through Worlds Of Stardust
2361x

AEROSMITH - Toys In The Attic
2043x

AEROSMITH - Aerosmith
1967x

AEROSMITH - Get Your Wings
1887x

AEROSMITH - Rocks
1822x

MOTORBAND - V
1609x



17.10.2017
KATAKLYSM (CAN), GRAVEWORM (ITA) ..
Roxy, Praha, začátek od:19:00, vstupné: 650,- (690,-)

21.10.2017
SYMPHONY, METRO..
DK Koruna Hořice, Velký sál, začátek od:20:00, vstupné:

31.10.2017
Poppy Seed Grinder + hosté..
Praha - Rock Café, začátek od:19:00, vstupné: zdarma



článků celkem: 5877
recenzí: 4731
reportů: 511
rozhovorů: 333













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


ENSIFERUM - Two Paths

„Don`t you say it`s the same old story“ , prozpěvují v nejchytlavější písni svého sedmého alba finští Ensiferum, čímž tak trochu předznamenávají dění na „Two Paths“. A je trochu alarmující, že to není úplně nejlepší zpráva. Jako by kapela prostě jela na setrvačník. Jasně, všechno, co jste na Ensiferum mohli mít od dob alba „From Afar“ (které je jakýmsi zlomem v diskografii, od kterého už se helsinští válečníci nemůžou vyhoupnout do sedla toho nejdivočejšího koně) rádi, to najdete i na novince. Melodika, agresivita, energie, chytlavost, folkový nádech, pompéznost, silné sbory i osobitá míchanice pestrých hlasů. Jen všechny tyhle pojmy se z kdysi obřích rozměrů pomalinku čím dál tím víc scvrkávají.

Tenhle dojem se dostaví hned ve skladbě „For Those About To Fight For Metal“ (velmi spektakulární majestátní intro „Ajattomasta Unesta“ naopak patří k jednomu z nejsilnějších vstupů Ensiferum do alba), přičemž úvodní živý riff, bojovně odhodlaný chorál, pozitivní melodie, divoký nástup uchraptěného Petriho Lindroose i výživné kytarové sólo v sobě mají velmi strhující náboj, nicméně tohle vířivé divoké tornádo ztratí sílu s krátkou pomalou instrumentální pasáží a zpět se ten náboj již získat nepodaří, když energii nahradí spíš zpěvná pompéznost bez zubů. A vlastně jediným problémem celého alba je skutečnost, že tahle rozkolísanost, kdy Ensiferum ztrácí tah na branku, proskočí (zpravidla v instrumentální pasáži) příliš velkým počtem skladeb.

Chcete-li hledat ty skladby, kterým se hluchá místa vyhýbají, mrkněte na nastavovaný závěr alba. Není náhodou, že alternativní verze skladeb Ensiferum připravili právě pro skočnou folkovou vyřvávačku „God Is Dead“, která se zvrhne do parádní sekanice a v úvodu citovanou optimistickou halekačku „Don`t You Say“, která výborně funguje s čistým zpěvem a harmonikou (kluci do svých řad ulovili bývalou harmonikářku Turisas Nettu Skog), ale ještě lépe s neurvalým Lindroosovým vrčením, jen ždibíček k vrcholu schází živé „Way Of The Warrior“. Zbývající písně, do kterých Ensiferum pumpují adrenalin, stále ještě obstojí, nabídnou i řadu hodně přitažlivých momentů, byť tentokrát nemáte pocit, že by vás dokázali strhnout k bezhlavému útoku na nepřítele. A tam, kde Ensiferum sází na výpravnost či atmosféru, zejména pak v závěrečných vláčné „Hail To The Victory“ a křehce pochmurné „Unettomaan Aikaan“ jim ta pocitovost docela utíká mezi prsty (byt do takhle dutých fází Ensiferum ještě zdaleka nedospěli, není od věci vzpomenout na nepodařenou sázku na výpravnost v podání Manowar a jejich „Gods Of War“).

O „Two Paths“ nelze říct nic pozitivnějšího, než že se jedná o další řadové album Ensiferum, které vyloženě nezklame (tedy pokud nemáte příliš vysoká očekávání), ale tak nějak pokračuje v plynule sestupném kvalitativním trendu kapely.

Savapip             


www.ensiferum.com

YouTube ukázka - Way of the Warrior

Seznam skladeb:
1. Ajattomasta unesta
2. For Those About to Fight for Metal
3. Way of the Warrior
4. Two Paths
5. King of Storms
6. Feast with Valkyries
7. Don`t You Say
8. I Will Never Kneel
9. God Is Dead
10. Hail to the Victor
11. Unettomaan aikaan
12. God Is Dead (alternative version)
13. Don`t You Say (alternative version)

Sestava:
Petri Lindroos - kytara, zpěv
Markus Toivonen – kytara, perkuse, bouzouki, zpěv
Sami Hinkka – baskytara, zpěv
Netta Skogg- harmonika
Janne Parviainen - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 53:30
Label: Metal Blade Records
Země: Finsko

Diskografie:
2001 – Ensiferum
2004 – Iron
2007 – Victory Songs
2009 – From Afar
2012 – Unsung Heroes 2015 – One Man Army
2015 – Two Paths

Související články
Foto: archiv kapely


Vydáno: 13.10.2017
Přečteno: 254x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2017     RSS - články

stránka byla načtena za 0.12939 sekund.