15.12.2017
BLACK MAJESTY
Powermetalová kapela z Austrálie pilně pracuje na novém, ..více

15.12.2017
LAST BULLET
Po devíti letech nepřetržitého účinkování a třech ..více

14.12.2017
VICTORIUS
Německá power-speedmetalová parta vydá v lednu EP ..více

14.12.2017
NEVERMORE
Bývalý zpěvák této progresivní formace ze Seattlu ..více

13.12.2017
DRAGONY
Rakouští symfonici hlásí úspěšného vybrání ..více

13.12.2017
GÖTTERDÄMMERUNG
Debut "...projekt Riese" nové české thrashmetalové ..více






THRESHOLD – Critical Mass
je neuvěřitelná sestava. Každá deska je něč ..

NEVERMORE - The Obsidian Conspiracy
smutná zpráva. Nevermore byla naprosto fantastic ..

AEROSMITH - Just Push Play
Tohle CD jsem si ponechal ve sbírce jen proto, ž ..

NEVERMORE - The Obsidian Conspiracy
Ďalšie fakty ktoré svedčia o tom, že určite ..

NEVERMORE - The Obsidian Conspiracy
Meresz: V tomto případě jsou tedy na tom Wikipe ..

NEVERMORE - The Obsidian Conspiracy
to Meresz: čerpat z Metal-archives taky není vž ..

NEVERMORE - The Obsidian Conspiracy
Nečerpaj z wikipédie, ale z metal-archives. Warr ..

NEVERMORE - The Obsidian Conspiracy
Věk jsem čerpal z Wikipedie a ta mluví jinak ht ..

NEVERMORE - The Obsidian Conspiracy
48 let!! Ročník 1969! Takový páprda ještě ne ..

VHÄLDEMAR - Against All Kings
Tak tohle by šlo, dobře našláplý heavypower, ..




Za poslední měsíc:
CITRON - 25. 11. 2017 - Klub, Horní Bříza
2691x

HELLOWEEN - 25.11.2017 - Tipsport Aréna, Praha
1789x

AEROSMITH - Pump
1340x

AEROSMITH - Get A Grip
1201x

PINK CREAM 69 - Headstrong
957x

ARRAYAN PATH - Dawn Of Aquarius
931x



16.12.2017
SDI (GER), Panychida, Bethreyer, Morax, Diphteria, Carpathia..
Sokolovna Týn nad Vltavou, začátek od:18:00, vstupné: 200/250

22.12.2017
ARCH OF HELL, AWRIZIS, BLACK ADDER..
Valašské Meziříčí - M-klub, začátek od:19:00, vstupné: 100

22.12.2017
TEMPLE OF OBLIVION (Germany-Black Metal), 1000BOMBS (Thrash), SÓL (Black), PRAY..
Plzeň-Klub Parlament., začátek od:19:00, vstupné: 200 Kč



článků celkem: 6010
recenzí: 4847
reportů: 517
rozhovorů: 339













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


CRADLE OF FILTH - Cryptoriana - The Seductiveness of Decay

Filthova nesvatá smečka se na scénu vrací dva roky po předešlé studiovce, přičemž v mezidobí ještě stihl vyjít staronový počin „Dusk…and Her Embrace“ a už se chystá remaster alba "Cruelty And The Beast". Krejdli tedy opravdu nezahálejí, našinec navíc může být rád za prohlubování vztahů s Českou republikou, když vedle toho, že v kapele figurují dva tuzemští hudebníci, byla naše malá země zvolena také jako destinace na soustředění před tvorbou aktuální desky. Výsledkem je album, které si zachovává typické prvky známé z novodobých počinů, zároveň se však citelně dotýká původního odkazu a nabízí tak jakýsi retrospektivní průnik celou metalografií kapely.

Což zní možná jako autorské vítězství, nicméně při podrobnější pitvě obsahu novinky je celkem rychle jasné, že se zase nic tak výjimečného neděje. Je velmi sympatické, že nové skladby pulzují bujarým životem, že se v nich neustále něco děje, tempa se přelévají jako řeka při povodni, instrumentace je až marnotratně bohatá (hlavně Marthus, jehož přínos zdaleka nekončí u obsluhy bicích, zaslouží absolutorium), a přece se nakonec nedostaví kýžený efekt vyvalených očí a spadlé čelisti. Pod načančaným pozlátkem absentuje hlubší integrita písní, vše i přes nemalé hudební nasazení zavání řemeslem a touhou zalíbit se úplně všem (asi jako na letošní novince německých Kreator). Tím pádem si každý přijde na své, avšak za neustále se vkrádajícího pocitu, že "něco hodně podobného jsme v minulosti už určitě slyšeli."

Úvod nahrávky obstará položka „Exquisite…“, která je napůl intrem, napůl regulérní skladbou. Už zde zazní motivy typické pro celé album, kromě výše zmíněných elementů sem spadají také hororové zvuky, apokalyptické sbory a celková makabrózní atmosféra. Stejně obvyklé jsou i melodické vyhrávky, v případě navazující položky „Heartbreak And Sience“ s příjemně melancholickým aroma, přitažlivě vyznívají táhlé orchestrální pasáže v podkladech („Wester Vespertine“), pochodové tempo (v položce „The Seductiveness Of Decay“ s jasným ozvukem Iron Maiden), nebo thrashmetalové záběry, jež zazní kupříkladu na startu štychu „Vengeful Spirit“, který i díky slušně nasypaným frázím, v nichž se Dani výborně doplňuje s hostující Liv Kristine, pasuji - vedle titulky a předposlednío příspěvku "You Will Know..." - na nejzdařilejší kompozici nové desky. V ostatních případech jde spíše o úsečně chytlavé momenty, které zabírají zejména při správné hlasitosti (zvuk je zcela v pohodě) a dostatečně zatemněné místnosti.

Nakonec se ovšem i tentokrát dostaví pro novodobou tvorbu kapely nikterak neobvyklé shlukovité pocity, což jde částečně na vrub délky skladeb (krom úvodní položky se ani jednou nedostaneme pod šest minut), kdy se občas stihne rozutéct i původně velmi dobře vystavěná struktura songu („Achingly Beautiful“). Podobně je na tom také první bonusová skladba „The Night At…“, jakkoli v ní stojí za upozornění působivě zatápějící kytary, jež se rozohní v jiskřivě oslnivé pasáže, Daniho těsně napěchované fráze pak upomenou nejranější tvorbu kapely. Druhým bonusem je cover song „Alice In Hell“ od Annihilator, zřejmě proto, že Jeff Waters pomáhal kapele s thrashovými pasážemi, Krejdli se mu ale moc dobře neodvděčili, jelikož pouze okopírovali původní kostru a nic zajímavého nepřidali, Dani navíc svým pokřikováním v refrénu leze malinko na nervy. Novinka Cradle Of Filth není v žádném případě propadákem, nehodlám ji ale adorovat pouze proto, že se navrací ke kompozičním kořenům. K tomu by bylo potřeba víc duše a o něco méně pocitové umělosti.

Pagan             


www.cradleoffilth.com

YouTube ukázka - Heartbreak and Seance

Seznam skladeb:
1. Exquisite Torments Await...
2. Heartbreak and Seance
3. Achingly Beautiful
4. Wester Vespertine
5. The Seductiveness of Decay
6. Vengeful Spirit
7. You Will Know the Lion by His Claw
8. Death and the Maiden

Sestava:
Dani Filth - zpěv
Marthus - bicí, klávesy, orchestrace
Lindsay Schoolcraft - zpěv
Daniel Firth - baskytara
Rich Shaw - kytara
Ashok - kytara

Rok vydání: 2017
Čas: 52:58
Produkce, zvuk: Scott Atkins
Label: Nuclear Blast
Země: Velká Británie
Žánr: symfo black/heavy metal

Diskografie:
1994 - The Principle Of Evil Made Flesh
1996 - Dusk... and Her Embrace
1998 - Cruelty And The Beast
2000 - Midian
2003 - Damnation And A Day
2004 - Nymphetamine
2006 - Thornography
2008 - Godspeed Of The Devil´s Thunder
2010 - Darkly, Darkly Venus Aversa
2012 – The Manticore And Other Horrors
2015 - Hammer Of The Witches
2016 - Dusk... and Her Embrace - The Original Sin
2017 - Cryptoriana - The Seductiveness of Decay

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 09.10.2017
Přečteno: 1196x




počet příspěvků: 10

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Naprosto trefná...11. 10. 2017 7:39 piTRs
Album typické pro...10. 10. 2017 22:04 ov42
9,5/10Skvělá deska. Od...9. 10. 2017 18:03 David
Pochvala za recenziMusím uznat že se...9. 10. 2017 17:55 Roman Škvára
U mňa taktiež...9. 10. 2017 17:36 Demonick


 
Metalforever.info © 2006 - 2017     RSS - články

stránka byla načtena za 0.18642 sekund.