RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




TRIVIUM - The Sin and the Sentence

Už jsem zřejmě pochopil význam názvu Trivium. Tři členové kapely jsou totiž v sestavě stálicemi již přes deset let, kdežto jediným fluktuačním faktorem je vždy pozice bubeníka. Za škopky tak za poslední tři roky usedl již čtvrtý bubeník a díky bohu, byla to volba více než správná. Alex Bent totiž zvládá veškeré možné polohy od ultrarychlé dvojšlapky přes technické finesy až po ďábelské blast beaty s lehkostí sobě vlastní…a ano, přesně takové hraní novinka kapely Trivium vyžaduje.

Je to skoro až návrat ke kořenům. Psal se rok 2009 a Trivium sklízelo ovoce z velmi úspěšného alba „Shogun“. Končí ovšem dosavadní bubeník Travis Smith a začíná neslavná éra kapely, kdy se kromě pár známých singlů spíše experimentuje, převažuje čistý vokál, skladby se zklidňují a míří stále více do mainstreamových vod. Letos se ovšem do kapely přiřítil Alex Bent a najednou se nachází ztracené dvojče kdysi přelomového alba „Shogun“. „The Sin and the Sentence“ má říz, energii, rychlost a skladby dlouhé přes pět minut nenudí, protože se v nich vystřídá hned několik poloh a nápadů, které spolu vydatně komunikují a vytváří příkladnou dynamiku a sinusoidu poslechu. Melodie a harmonie vždy v tu správnou chvíli dopadnou na úrodnou půdu, neboť se po většinu času jede ve vysokém tempu a atakují se thrashové a deathmetalové postupy, což je po unylých příspěvcích z minulých let jako balzám na duši. Vrací se také samozřejmě growly, které patřičně okoření tvrdší instrumentální složku.

Úvodní titulní skladba s přehledem strčí do kapsy minulé album svou dravostí, tahem na branku a melodickými linkami, a to pěveckými i kytarovými. Vrací se snad vše, co Trivium proslavilo a kapela je najednou jako politá živou vodou. Stačí si vybrat, jestli spíše holdujete návykové hitovce „The Heart from Your Hate“, závěrečným tklivým kytarovým dvojhlasům v „Betrayer“ nebo refrénu „Other Worlds“…nebo je libo tvrdé mezihry v „Sever the Hand“, šílené kytarové běhy v „Thrown into the Fire“ či závěrečné házení hlavou v „The Sin and the Sentence“? Písničky nejsou až na pár výjimek nikterak repetitivní či nudné. Většinou skladby obsahují skvěle vyvážené pasáže, kde se střídá tvrdost a rychlost s melodií a harmonií nebo se často pracuje s bohatými aranžemi v mezihrách, které patřičně ozvláštní zajetý systém sloka-předrefrén-refrén. Pochválit zaslouží kromě bubeníka i kytarová sekce propracovanými sóly počínaje a tvrdými riffy konče.

Recenze na minulé album končila ve smyslu, že nemá cenu nad kapelou lámat hůl. Resuscitace Matta Heafyho a jeho poddaných dopadla na výbornou a pokud holdujete desce „Shogun“, novinka „The Sin and the Sentence“ vám vykouzlí pořádný úsměv na rtech. Teď už jen prosím žádné šarády na pozici bubeníka a udržet si navrácený zajetý styl, protože to bylo to nejlepší rozhodnutí, jaké kapela za poslední dekádu udělala.

Radek Neuman             


www.trivium.org

YouTube ukázka – The Sin and The Sentence

Seznam skladeb:
1. The Sin and the Sentence
2. Beyond Oblivion
3. Other Worlds
4. The Heart from Your Hate
5. Betrayer
6. The Wretchedness Inside
7. Endless Night
8. Sever the Hand
9. Beauty in the Sorrow
10. The Revanchist
11. Thrown into the Fire

Sestava:
Matt Heafy – zpěv, kytara
Corey Beaulieu - kytara, vokály
Paolo Gregoletto - baskytara, vokály
Alex Bent - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 57:18
Label: Roadrunner
Země: USA

Diskografie:
2003 - Ember to Inferno
2005 - Ascendancy
2006 - The Crusade
2008 - Shogun
2011 - In Waves
2013 - Vengeance Falls
2015 - Silence in the Snow
2017 – The Sin and the Sentence

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 27.10.2017
Přečteno: 4520x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Z desky jsem...27. 10. 2017 11:53 Rainmaker
Pre mňa...27. 10. 2017 2:26 Meres


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.15405 sekund.