ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Philipp EICHENBERGER, Gilbi MELENDÉZ (GODS OF SILENCE) - V dokonalém světě bychom nedělali nic jiného. .

Gods Of Silence ze Švýcarska trochu klamou tělem. Dostane-li se vám do ruky jejich nedávno vydané debutové album „Neverland“, možná užasnete nad vyzrálostí kapely. Bližší pohled na historii kapely objasní mnohé – ještě pod jménem Kirk společně téměř celá tahle parta hrála už v minulém století. Se změnou na postu zpěváka se však kluci rozhodli otevřít novou kapitolu a stali se bohy „Bohy ticha“, což je možná trochu paradoxní s ohledem na to, že velmi podařené album „Neverland“ se vyplatí poslouchat hodně nahlas. Více o kapele prozradí bubeník Philipp Eichenberger a zpěvák Gilbi Melendéz.

Byť se název Gods Of Silence tváří jako nové jméno na scéně, máte za sebou dlouhou společnou historii pod hlavičkou Kirk. Z jakého důvodu jste po odchodu zpěváka Tomiho Raucha změnili jméno a nebylo ti trochu líto, že ses musel rozloučit s touto vaší značkou, obzvlášť když váš návrat na scénu s albem „Masquerade“ v roce 2014 byl velice povedený?
Philipp: Vždycky je těžké nechat odejít toho, kdo měl velký vliv na společný projekt a v případě odchodu zpěváka tomu tak je vždycky, zvlášť po tolika letech. Milujeme to, co se nám podařilo s „Masquerade“, ale bylo načase uzavřít jednu kapitolu, abychom mohli otevřít kapitolu novou, a nikdy jsme tohoto rozhodnutí nelitovali.

Kirk začínali svojí kariéru již v minulém století. Můžeš porovnat, s jakými pocity jsi do hudebního byznysu vstupoval tenkrát před lety a jak to vnímáš nyní při startu nové kapely? A co se podle tebe za tu dobu na hudební scéně nejvíc změnilo?
Gilbi: Myslím, že největší změnou v hudební byznysu je to, že došlo k velkému poklesu prodeje hudebních nahrávek za posledních deset let. Tím pádem je pro kapely obtížnější plánovat turné a koncerty, když jim chybí příjmy z prodeje desek. Také nejsou v televizi žádné rockové nebo metalové pořady, jako tomu bylo před deseti či dvaceti lety. Pamatujete si, jak jsme sledovali na Headbangers Bell na MTV nejnovější videa našich hrdinů i kapel, o kterých jsme předtím nic neslyšeli? To je něco, co mi dneska chybí. Rádio, to je dneska každý den ten stejný shit, nenajdete žádnou pořádnou rock/metalovou stanici. Jasně, existují internetová rádia, ale žádná mainstreamové médium nepodporuje trvale rockovou a metalovou kulturu.
Philipp: Při srovnávání starých časů s těmi dnešními je jasné, že se hudební byznys kompletně změnil. Nedá se říct, že by všechno bylo špatně, vzestup sociálních médií, online streamové služby a platformy jako youtube nabízí mnoho příležitostí, ale má to i svoje mínusy. V dnešní době je daleko snazší rozšiřovat svou práci mezi širokou škálu potenciálních posluchačů a zároveň je mnohem silnější konkurence. A vaše příležitosti získat zpět investované prostředky jsou omezeny pouze na věci, které lidi nemohou stáhnout nebo streamovat – například živá vystoupení anebo prodej merchandise. A máte-li nějaké ambice, vždycky se vás tahle záležitost týká a musíte se s ní nějak vyrovnat a přizpůsobit se jí.

Jak bys charakterizoval hudbu, kterou hrají Gods Of Silence? V čem vidíš největší rozdíly mezi tvorbou Kirk a Gods Of Silence?
Gilbi: No největší rozdíl mezi oběma je samozřejmě můj hlas. Mám jiný rozsah a jiný styl zpěvu. Hudebně si nemyslím, že by došlo k nějakým velkým změnám, je to stále Kirk.
Philipp: Největší změnou je odklon od progresivnějšího stylu, který byl patrný na „Masquerade“ a obzvlášť na „Final Dance“. Namísto toho jsme přidali více power metalu a vytvořili skladby, které jsou jednodušší ve své struktuře, ale také velmi chytlavé.

Jak obtížné je ve Švýcarsku najít nového zpěváka pro váš styl hudby a čím vás zaujal Gilbi Melendéz?
Philipp: Ono je těžké hledat zpěváka, který nabídne takové kvality a dovednosti, které má Gilbi, vždycky a všude, je nepodstatné, ve které zemi hledáš. My jsme velice šťastní a hrdí na to, že se Gilbi stal členem našeho týmu. Jsme si jisti tím, že každý, kdo si poslechne „Neverland“, rozpozná nápadný Gilbertův vliv, který měl na desku.

Tím jsme se dostali k vašemu v podstatě debutovému album „Neverland“. Můžeš jej představit, jeho příběh a hudbu?
Gilbi: Když jsme začínali na desce pracovat, ještě jsme neměli název kapely, ještě jsme si nebyli jistí, jestli budeme pokračovat jako Kirk nebo jako nová kapela. To je důvod toho, proč texty nejsou ve skutečnosti božské, ale obyčejné (smích). Chci tím říct, že když už se jednou jmenujete Gods Of Silence, asi byste neměli psát o vztahu, který se rozpadá a tak podobně (smích).

Jak probíhala tvorba alba „Neverland“? Jde vyloženě o nápady z poslední doby nebo se jedná o materiál nastřádaný ještě z dob Kirk?
Gilbi: Když jsem přišel do kapely, tak hudba už byla napsaná. Takže jsem si všechny písně poslechl, začal jsem psát texty a začali jsme ve studiu se Sammym testovat jejich nahrávání. Myslím, že „Army Of Liars“ byla první skladbou, kterou jsem dokončil a pak jsem také udělal veškeré vokální linky a aranžmá.
Philipp: Skladby byly napsané v době, kdy v kapele docházelo k velkým změnám. Nicméně už v té chvíli bylo jasné, že chceme psát skladby jednodušší a chytlavější. Když se dokončily změny v sestavě i se jménem kapely, vše zapadlo do tohoto plánu, takže jsme s písněmi mohli jí ven.

Stejně jako na albu “Masquerade” jste spolupracovali s Dennisem Wardem. V čem vidíš největší Dennisův přínos a předpokládáš, že s ním budete spolupracovat i v budoucnu?
Gilbi: Stačí zapnout přehrávač a uslyšíš to. Dennis je Sammyho dobrý kamarád a já bych s ním hrozně rád zase spolupracoval. Je skutečně výborný v tom co dělá a velmi mi ve studiu pomohl. Navíc je to velice zábavný chlapík, takže když ho poznáte, zamilujete si ho.
Philipp: Dennis produkoval alba Kirk a odvedl dokonalou práci. Známe se už léta a jsme si velmi blízcí ve vzájemných vizích a jejich realizaci. Bylo jasné už na začátku, že se na něj obrátíme a je velmi pravděpodobné, že tomu tak bude i v budoucnu.

Jak jste spokojeni s tím, jak kritika hodnotí „Neverland“ a jak jste s deskou spokojeni vy sami?
Gilbi: Jsem vážně překvapen velkým množstvím recenzí a kritiky v současné době. A je pro mě také překvapující, že jsme dosud neměli ani jednu recenzi, která by byla vyloženě negativní. Obvykle se objeví pár recenzentů, kterým se vaše album absolutně nelíbí. Já jsem s deskou velmi spokojen a je pro mě velkou ctí, že můžu pracovat s tak skvělými hudebníky.

Jaké propagační akce aktuálně děláte pro tuhle desku?
Philipp: „Neverland vyšlo prostřednictvím Rock Of Angels (ROAR) po celém světě. K dispozici jsou i dvě videa, která najdete na našem Youtube kanálu, a to videoklip ke skladbě „Neverland“ a lyric-video k „Full Moon“. Navíc jsme k mání na všech relevantních digitálních distribučních platformách a sociálních médiích.

Jaké jsou nejbližší plány kapely, co od vás můžeme čekat v dohledné době? Je reálné, že se Gods Of Silence někdy představí živě v České republice?
Gilbi: Hell yeah, budeme hrát v České republice! Moc rádi bychom si u vás zahráli! Nevím ještě kdy, ale věřím a doufám, že k tomu dojde už příští rok. Takže drazí promotéři v České republice, jestli potřebujete nějakou „asskicking“ kapelu, napište nám! V nejbližší době doufám, že vyrazíme na support tour a když se zadaří, tak se podíváme i k vám. Už jsme se také bavili o psaní nových věcí, ale ještě před tím nás čekají nějaká klubová vystoupení ve Švýcarsku a pak se necháme překvapit, co přijde.
Philipp: Doufáme, že už brzy vyrazíme s deskou na turné a samozřejmě bychom byli rádi, kdyby jedna či dvě zastávky byly i v České republice!

Jaké máš s Gods Of Silence ambice?
Gilbi: Koncertovat a udělat turné po Evropě.
Philipp: Naší ambicí je dosáhnout toho, aby si naši hudbu poslechlo a zamilovalo široké publikum metalových příznivců a abychom si zahráli bezpočet koncertů po celém světě.

Kolik času a energie investuješ do Gods Of Silence, máš čas věnovat se i něčemu jinému a je pro tebe odezva dostatečně naplňující?
Gilbi: No, já aktuálně zpívám ještě v jedné kapele, takže dvě jsou pro mě jako zpěváka naprosto dostačující v této chvíli. Jsem šťastný, že mám spoluhráče, kteří mě podporují v mých volbách, a to se týká obou kapel. Chodím i do práce, takže nemám zrovna moc volného času. Mám i přítelkyni a ta má ráda, když se mnou může taky nějaký čas strávit. A když mi ještě nějaký čas zbyde, rád navštívím svoji rodinu nebo si jen zahraju na Playstationu, to je vrchol trávení mého volného času (smích).
Philipp: Každý člen odevzdává 100%, pokud jde o tvorbu hudby, nicméně všichni chodíme do práce, abychom si vydělali na živobytí, protože naše vášeň, kterou jsou Gods Of Silence, přináší hodně velké výdaje. Hudba je velkou a důležitou součástí volného času každého z nás. Takže musí přijít odpověď – všechny úžasné recenze, každá show, kterou jsme odehráli a ještě odehrajeme, všechny skvělé zážitky, které to přináší, jsou naprosto naplňující. V dokonalém světě bychom nedělali nic jiného.

A moje tradiční otázka na závěr – je nějaká otázka, na kterou se tě nikdo z novinářů nikdy nezeptal a ty by sis na ní přál znát odpověd? Pokud ano, sem s ní!
Philipp: Kdo je vlasovým stylistou Maxe Cavalery (smích)?

Savapip             


www.godsofsilence.com

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 29.10.2017
Přečteno: 1686x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09777 sekund.