ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




ANGEL NATION - Aeon

Budete-li se zajímat o historii britských Angel Nation, dojdete až do roku 2011, kdy začínali hrát pod hlavičkou EnkeliNation. Přesmyčka z "Enkeli" na "Angel" naznačuje, že kořeny Angel Nation se nacházejí ve Finsku, odkud pochází ústřední postava kapely, zpěvačka Elina Siirala, která v řadách slavnějších Leave´s Eyes nahradila Liv Kristine. Se svojí vlastní kapelou Elina aktuálně představue druhé album "Aeon".

Angel Nation se věnují melodickému metalu a to stylem, který je dnes velmi rozšířený a příliš nevybočuje z řady. Líbivé melodie, zpěv, který se přelévá z civilního projevu k opernímu a jednoduché kompozice. To vše ale nemusí být nutně špatně, pokud máte kvalitní songwriting. O ten se v Angel Nation stará především právě Elina Siirala a začátek desky je skvělý. U úvodního příjemného metalového kvapíku „Burn The Witch“ si budete spolehlivě podupávat do rytmu. Příjemné kytary a retro klávesy dodávají skladbě zajímavou atmosféru. Refrén je výtečný a budete si ho pamatovat na první dobrou. Elina zde předvádí krásu svého hlasu, který se poslouchá věru dobře a dokonce se mi zde líbí více než u Leave’s Eyes. Vskutku výborná skladba....

...a pak jako by se něco změnilo. S následující skoro až hard rockovou „Blood Is On Your Hands“ je počáteční nadšení pryč. Právě ta „rockovost“ je jediná věc, která Angel Nation trochu odlišuje od ostatních žánrových souputníků, což je pozitivum, jen tomu chybí hitovost první skladby a především lehkost. A tak to jde dál. Angel Nation nejsou žádní tvrďáci a oproti konkurenci jsou poměrně krotcí. Je to možná i díky zvuku, který je „měkký“ a kytary zní trochu zahuhlaně. Docela zajímavého pocitu se vám dostane s „Wonder Who You Are“. Pocitu, že tohle je sakra skladba někoho jiného. Tohle už jednou přece natočili Nightwish kdysi v období alba „Oceanborn“. Ne, není to coververze Nightwish, ale inspirace je to hodně zřejmá.

Drobné přitvrzení nabízí „Free“. Ve skladbě totiž hostuje řvoun Jukka Peltonen z Omnium Gatherum. Rozhodně je to vítané osvěžený desky, která se jinak čím dál víc utápí v žánrových klišé, díky kterým album nudí. Je to strohé sdělení, ale je tomu tak. Sem tam se kapele povede dobrý hard rockový riff, ale jinak tu nenalézám nic zajímavého. Ani křehká klavírní balada „Music Plays“ kvalitativní laťku nezvedne, neboť Angel Nation chybí silnější kompozice.

Angel Nation nejsou vyloženě špatní, ale v době, kdy je na scéně podobných kapel ohromné množství, jsou „jen“ průměrní. Pro fanoušky žánru by to mohla být zajímavá kapela, ne však zásadní. Jedna výborná skladba desku neudělá a „Aeon“ je toho zářným příkladem.

Tomáš Marton             


angelnationofficial.com

YouTube ukázka - Burn The Witch

Seznam skladeb:
1. Burn The Witch
2. Blood Is On Your Hands
3. Breathe Again
4. Wonder Who You Are
5. Farewell
6. Free
7. Enough Is Enough
8. Music Plays
9. Fireflies
10. Destination

Sestava:
Elina Siirala - zpěv
Sonny Antoniou - kytara
Julia B Cadau - baskytara
Lucas Williamson - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 44:02
Země:Velká Británie
Label: Inner Wound Recordings
Žánr: melodický rock/metal

Diskografie:
2014 - Tears of Lust
2017 - Aeon

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 15.11.2017
Přečteno: 2507x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09349 sekund.