21.11.2017
RAMCHAT
Pagan metaloví RAMCHAT vydají nové album ""Nepočaria!" ..více

21.11.2017
DARK HORIZON
Italští veteráni DARK HORIZON chystají na příští ..více

21.11.2017
MANIC STREET PREACHERS
Hrdá welšská trojice oznámila datum, kdy do světa ..více

21.11.2017
BLACK SABBATH
Bubeník Bill Ward má zdravotní komplikace. Kvůi ..více

21.11.2017
ALTER BRIDGE
Zpěvák Myles Kennedy připravil 12 skladeb, které hodlá ..více

20.11.2017
PATHFINDER
Polští melodici se momentálně nacházejí ve studiu při ..více






Velká duše AC/DC odešla na věčnost...
Šedá eminence AC/DC,tady sedí 100% "malý velk ..

PINK CREAM 69 - Headstrong
no proto taky v recenzi ta zmínka hlavně o Europ ..

PINK CREAM 69 - Headstrong
Novinku jsem tedy ještě neslyšel, ale co se tý ..

PINK CREAM 69 - Headstrong
Já si naopak myslím, že odchod Derise je to nej ..

PINK CREAM 69 - Headstrong
Pochopitelně to není žádná ostuda, ale záchr ..

PINK CREAM 69 - Headstrong
Mel u nich zustat, co predvadi u tykvi je ostuda. ..

PINK CREAM 69 - Headstrong
Přirovnání k Europe a Bon Jovi je dost trefné. ..

Mattey, Eter, Tonka, Jurx (RAVENCLAW) - Najlepšia cesta pomôcť druhým je inšpirovať ich k nájdeniu vlastnej inšpirácie
Jedno album za patnáct let... ..

Velká duše AC/DC odešla na věčnost...
Přesně takhle také vnímám Malcolma Younga. On ..

AC/DC - Rock Or Bust
Je to velmi smutná zpráva. Odešla další velk ..




Za poslední měsíc:
EUROPE - Walk The Earth
1081x

SERENITY - Lionheart
1030x

GODS OF SILENCE - Neverland
961x

SONS OF APOLLO - Psychotic Symphony
947x

THRESHOLD – Wounded Land
867x

TRIVIUM - The Sin and the Sentence
731x



24.11.2017
ARCH OF HELL, AWRIZIS, SECRET OF DARKNESS, DISOLATION..
Třinec - Barrocko, začátek od:19:00, vstupné: 100

25.11.2017
ARCH OF HELL, AWRIZIS, SECRET OF DARKNESS, SHOO-IN..
Šumperk - H-club, začátek od:20:00, vstupné: 100

01.12.2017
DUKLA VOZOVNA, ZATÍM NIC, POZOR MAMUT...
Velké Meziříčí - Depo club, začátek od:20:00, vstupné: 100



článků celkem: 5961
recenzí: 4806
reportů: 512
rozhovorů: 339













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


ANNIHILATOR - For The Demented

Může to být tím, že se lídr kanadských Annihilator Jeff Waters nově obklopil mladými spoluhráči, každopádně má tento padesátník energie na rozdávání. Letos již přišel s kompilačním živákem „Triple Threat“ a už nám servíruje další plnohodnotný zářez, to vše pouhé dva roky po předešlé studiovce „Suicide Society“. Jeff zároveň mluví o stovce kytarových motivů, které měl pro novinku připravené, přičemž mu je zásadně zredukoval baskytarista Rich, dohromady pak tato dvojice strávila ve studiu měsíc a vytvořila údajně „jakýsi mix moderních vlivů se starým duchem Annihilatoru“.

To zní – minimálně z pohledu tradičního fanouška – velmi nadějně, realita je ovšem malinko jiná. Osobně v nových písních neshledávám nic zásadně odlišného od předešlých řadovek, včetně těch, na kterých ještě účinkoval Dave Padden. Mnoho riffů mi připomnělo fošnu „Metal“, která po letech paběrkování obnovila zájem o kapelu, zároveň opět zaslechneme řadu okamžiků, jež výrazně připomenou jiné interprety. Jeff se ostatně netají tím, že přímo čerpá inspiraci od slavnějších kolegů, takže okopírovaný riff z hitu „One“ od Metallicy v úvodním songu „Twisted Lobotomy“ vlastně ani nepřekvapí (zvlášť po zkušenosti z minulé desky, kde proběhla čórka z kusu „Damage Inc.“ od stejné kapely). Zajímavostí je, že ke skladbě byl stvořen videoklip, pod nějž ovšem nelze na YouTube přidávat komentáře. Že by obava z hlášek posluchačů, kteří by na tuto skutečnost zákonitě poukazovali? Jeff nicméně onen důvěrně známý sekaný riff natahuje na několik minut, postupně jej rozvíjí o vlastní nápady a celé se to náramně dobře poslouchá. Poté si však neodpustí malinko chaotické sólo (neboli další typický prvek ve své tvorbě), což je trochu škoda, nicméně i tak platí, že startovní štych patří mezi nejlepší položky nového alba, jakkoli významnou zásluhu na tom paradoxně mají autoři z jiné kapely.

Navazující kus „One To Kill“ nabízí výše zmíněnou tradiční tvář Annihilatoru, s funkčním rychlejším tempem, ve kterém se kmitají riffy načichlé groovy metalem i jemným industriálem (samozřejmostí je strojově precizní sound), sólovou část opět zauzlí progové prvky, skladbě však nechybí drajv, na což má velký vliv Watersův výborný zpěv. Také do titulní věci vteklo vícero žánrových proudů, nechybí instrumentální vrstvy či hravé riffy, přesto mi tato kompozice ani po několika posleších nepřijde dvakrát zábavná. To samé platí i pro příspěvek „Phantom Asylum“, který dojíždí zejména na ubíjející refrén, na druhou stranu píseň okoření alespoň líbivé melodické sólo. Smíšené pocity vzbuzuje také skladba „The Way“, což je čistokrevná rock´n´rollová jízda, jejímž úkolem zřejmě bylo odlehčení playlistu, song však vyznívá ve své rozjuchanosti až příliš nepatřičně.

Jisté známky podivného, avšak tentokrát nikoli "mimózního" smyslu pro humor, lze rovněž spatřit v kompozici „Pieces Of You“, která textově pojednává o kanibalismu, hudebně se však pohybujeme na baladickém území. Vznikl tím zvráceně podmanivý mix, v němž se Waters autorsky vytáhl a dokázal nabídnout silné motivy, přestože se ani tentokrát nevyhneme hudebním reminiscencím, v jistém ohledu bychom totiž mohli skladbu nazvat jako setkání pomalé Metallicy s Panterou. Vokální postupy v příspěvku „The Demon You Know“ zase evokují Dave Mustainea, tedy dalšího Jeffova mega oblíbence. Aktuální skladby Annihilator jsou tedy spíše mixem typických riffů kapely, které neskrývají vnější inspirace, zároveň nepostrádají jistý švih a energii, přesto – stejně jako v případě minulých studiovek – jim cosi schází k tomu, aby mohlo být dílo hodnoceno jako kvalitativně kompaktnější a hlavně přitažlivější.

Pagan             


www.annihilatormetal.com

YouTube ukázka - Twisted Lobotomy

Seznam skladeb:
1. Twisted Lobotomy
2. One to Kill
3. For the Demented
4. Pieces of You
5. The Demon You Know
6. Phantom Asylum
7. Altering the Altar
8. The Way
9. Dark
10. Not All There

Sestava:
Jeff Waters - zpěv, kytara
Aaron Homma - kytara
Rich Hinks - baskytara
Fabio Alessandrini - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 48:10
Label: Silver Lining Music
Země: Kanada
Žánr: melodický-progresivní thrash metal

Diskografie:
1989 - Alice In Hell
1990 - Never Neverland
1992 - Set The World On Fire
1994 - King Of The Kill
1996 - Refresh The Demon
1997 - Remains
1999 - Criteria For A Black Widow
2001 - Carnival Diablo
2002 - Walking The Fury
2004 - All For You
2005 - Schizo Deluxe
2007 - Metal
2010 - Annihilator
2013 - Feast
2015 - Suicide Society
2017 - For The Demented

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 15.11.2017
Přečteno: 679x




počet příspěvků: 12

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
No, tak to už ja...19. 11. 2017 13:25 Demonick
technoTen seznam alb...19. 11. 2017 5:47 mr.deadhead
Na Mean Machine a...18. 11. 2017 20:30 orre
Bubenícito Demonick: Z...18. 11. 2017 17:16 mr.deadhead
Novinku ešte doma...18. 11. 2017 14:46 Demonick


 
Metalforever.info © 2006 - 2017     RSS - články

stránka byla načtena za 0.13979 sekund.