22.06.2018
ACCEPT
Živé album chystají ACCEPT - album "Symphonic Terror - ..více

22.06.2018
KING COMPANY
Finové KING COMPANY vydají své druhé album "Queen Of ..více

22.06.2018
FORGOTTEN SILENCE
FORGOTTEN SILENCE natočili lyric video k titulní skladbě ..více

21.06.2018
AUTOGEN
Zemřel zakládající člen této heavymetalové kapely ..více

21.06.2018
EAGLEHEART
Česká power-progmetalová kapela propaguje aktuální ..více

21.06.2018
RAMMSTEIN
Jak to tak vypadá, tak se po bezmála deseti letech od ..více






TYLER BRYANT & THE SHAKEDOWN - Tyler Bryant & The Shakedown
Sledujete YouTube kanal s názvem Rick Beato? Mož ..

THERION - Lemuria
Nevím jaké bude hodnocení Sirius B, ale přijde ..

THERION - Lemuria
Absolutni majstrstyk, stejne jako Sirius B! Rad vz ..

HYPERION - Dangerous Days
Tady se přidávám s díky za výborný tip. Tohl ..

LINKIN PARK - One More Light
Na poslech Post Traumatic se chystám o víkendu. ..

HYPERION - Dangerous Days
to b.wolf: rádo se stalo ;-) ..

LINKIN PARK - One More Light
Tak co? Bude Post Traumatic od Mika recenze zase s ..

HYPERION - Dangerous Days
za parádní tip! Tak solidně našlapaná fošna ..

STORMWITCH - Bound To The Witch
... ..

GHOST - Prequelle
Prakticky návazně jsem vstřebal na YT skladbu D ..




Za poslední měsíc:
MENTOL (ALCHEMIST) - Dělejte to, co vás baví, buďte sami sebou a nenechte si diktovat, co máte dělat.
2039x

THERION - Vovin
1459x

OZZY OSBOURNE, HOLLYWOOD VAMPIRES - 13. 6. 2018 - Praha, Letiště Letňany
985x

JUDAS PRIEST, MEGADETH - 12. 6. 2018 - Plzeň, Home Monitoring Arena
974x

ROSS THE BOSS - By Blood Sworn
950x

GHOST - Prequelle
920x



23.06.2018
R.E.T., RETURN TO INNOCENCE, ELYSIUM, POPPY SEED GRINDER, PIKODEATH, RAIN SHADOW..
Benátky nad Jizerou, začátek od:16:00, vstupné: 220

23.06.2018
CYTOTOXIN (GER), DERANGED (SWE), GUTALAX, FLESHLESS, MELANCHOLY PESSIMISM, MINCI..
Žabčice u Brna, začátek od:12:00, vstupné:

04.07.2018
DARK METHODISM, SORGOTH, WIZARD INFERNAL, ŽRIEBÄDLO..
Praha - Modrá Vopice, začátek od:19:00, vstupné: 100,-



článků celkem: 6389
recenzí: 5187
reportů: 525
rozhovorů: 352













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


ANNIHILATOR - For The Demented

Může to být tím, že se lídr kanadských Annihilator Jeff Waters nově obklopil mladými spoluhráči, každopádně má tento padesátník energie na rozdávání. Letos již přišel s kompilačním živákem „Triple Threat“ a už nám servíruje další plnohodnotný zářez, to vše pouhé dva roky po předešlé studiovce „Suicide Society“. Jeff zároveň mluví o stovce kytarových motivů, které měl pro novinku připravené, přičemž mu je zásadně zredukoval baskytarista Rich, dohromady pak tato dvojice strávila ve studiu měsíc a vytvořila údajně „jakýsi mix moderních vlivů se starým duchem Annihilatoru“.

To zní – minimálně z pohledu tradičního fanouška – velmi nadějně, realita je ovšem malinko jiná. Osobně v nových písních neshledávám nic zásadně odlišného od předešlých řadovek, včetně těch, na kterých ještě účinkoval Dave Padden. Mnoho riffů mi připomnělo fošnu „Metal“, která po letech paběrkování obnovila zájem o kapelu, zároveň opět zaslechneme řadu okamžiků, jež výrazně připomenou jiné interprety. Jeff se ostatně netají tím, že přímo čerpá inspiraci od slavnějších kolegů, takže okopírovaný riff z hitu „One“ od Metallicy v úvodním songu „Twisted Lobotomy“ vlastně ani nepřekvapí (zvlášť po zkušenosti z minulé desky, kde proběhla čórka z kusu „Damage Inc.“ od stejné kapely). Zajímavostí je, že ke skladbě byl stvořen videoklip, pod nějž ovšem nelze na YouTube přidávat komentáře. Že by obava z hlášek posluchačů, kteří by na tuto skutečnost zákonitě poukazovali? Jeff nicméně onen důvěrně známý sekaný riff natahuje na několik minut, postupně jej rozvíjí o vlastní nápady a celé se to náramně dobře poslouchá. Poté si však neodpustí malinko chaotické sólo (neboli další typický prvek ve své tvorbě), což je trochu škoda, nicméně i tak platí, že startovní štych patří mezi nejlepší položky nového alba, jakkoli významnou zásluhu na tom paradoxně mají autoři z jiné kapely.

Navazující kus „One To Kill“ nabízí výše zmíněnou tradiční tvář Annihilatoru, s funkčním rychlejším tempem, ve kterém se kmitají riffy načichlé groovy metalem i jemným industriálem (samozřejmostí je strojově precizní sound), sólovou část opět zauzlí progové prvky, skladbě však nechybí drajv, na což má velký vliv Watersův výborný zpěv. Také do titulní věci vteklo vícero žánrových proudů, nechybí instrumentální vrstvy či hravé riffy, přesto mi tato kompozice ani po několika posleších nepřijde dvakrát zábavná. To samé platí i pro příspěvek „Phantom Asylum“, který dojíždí zejména na ubíjející refrén, na druhou stranu píseň okoření alespoň líbivé melodické sólo. Smíšené pocity vzbuzuje také skladba „The Way“, což je čistokrevná rock´n´rollová jízda, jejímž úkolem zřejmě bylo odlehčení playlistu, song však vyznívá ve své rozjuchanosti až příliš nepatřičně.

Jisté známky podivného, avšak tentokrát nikoli "mimózního" smyslu pro humor, lze rovněž spatřit v kompozici „Pieces Of You“, která textově pojednává o kanibalismu, hudebně se však pohybujeme na baladickém území. Vznikl tím zvráceně podmanivý mix, v němž se Waters autorsky vytáhl a dokázal nabídnout silné motivy, přestože se ani tentokrát nevyhneme hudebním reminiscencím, v jistém ohledu bychom totiž mohli skladbu nazvat jako setkání pomalé Metallicy s Panterou. Vokální postupy v příspěvku „The Demon You Know“ zase evokují Dave Mustainea, tedy dalšího Jeffova mega oblíbence. Aktuální skladby Annihilator jsou tedy spíše mixem typických riffů kapely, které neskrývají vnější inspirace, zároveň nepostrádají jistý švih a energii, přesto – stejně jako v případě minulých studiovek – jim cosi schází k tomu, aby mohlo být dílo hodnoceno jako kvalitativně kompaktnější a hlavně přitažlivější.

Pagan             


www.annihilatormetal.com

YouTube ukázka - Twisted Lobotomy

Seznam skladeb:
1. Twisted Lobotomy
2. One to Kill
3. For the Demented
4. Pieces of You
5. The Demon You Know
6. Phantom Asylum
7. Altering the Altar
8. The Way
9. Dark
10. Not All There

Sestava:
Jeff Waters - zpěv, kytara
Aaron Homma - kytara
Rich Hinks - baskytara
Fabio Alessandrini - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 48:10
Label: Silver Lining Music
Země: Kanada
Žánr: melodický-progresivní thrash metal

Diskografie:
1989 - Alice In Hell
1990 - Never Neverland
1992 - Set The World On Fire
1994 - King Of The Kill
1996 - Refresh The Demon
1997 - Remains
1999 - Criteria For A Black Widow
2001 - Carnival Diablo
2002 - Walking The Fury
2004 - All For You
2005 - Schizo Deluxe
2007 - Metal
2010 - Annihilator
2013 - Feast
2015 - Suicide Society
2017 - For The Demented

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 15.11.2017
Přečteno: 1894x




počet příspěvků: 14

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
NářezTohle je výbornej...11. 02. 2018 8:44 mr.deadhead
Mě Dave Padden...7. 12. 2017 13:52 htaedas
No, tak to už ja...19. 11. 2017 13:25 Demonick
technoTen seznam alb...19. 11. 2017 5:47 mr.deadhead
Na Mean Machine a...18. 11. 2017 20:30 orre


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.23222 sekund.