ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




H.E.A.T, DEGREED, BLACK DIAMONDS – 2.11.2017 – Backstage Halle, Mnichov

Švédové H.E.A.T se po dvouleté koncertní pauze konečně vrací na pódia se vší pompou a novou deskou nesoucí název „Into The Great Unknown“ . Kapela sice nestála na koncertních pódiích v kompletní sestavě prakticky dva roky a navíc zaznamenala personální změny, výkon pánové ale podali takový, jako kdyby scénu vůbec nikdy neopustili. Vzhledem k tomu, že do naší země se kapela během turné bohužel nechystá, nezbývalo nic jiného, než vyrazit do mnichovské prostřední haly komplexu Backstage, kde se kapela pokusila „strhnout zdi“.

Večer zahájili Švýcaři Black Diamonds. Sympatická čtveřice syrových (téměř punk)rockerů s devítiletou historií dostala prostor na osm skladeb a uvedla se singlem „We Want To Party“, který rozproudil krev přítomných fanoušků. Kombinace chrapláku zpěváka Miche s klasickým špinavým zvukem přilákala poměrně početné publikum. Kapela má na kontě tři alba a po dvou úvodních skladbách z prostřední desky „Perfect Sin“, se už pánové zaměřili na novinku „Once Upon A Time“. Během singlu „Thrillride“ přenechal frontman mikrofon basákovi Andimu, díky čemuž kapela ještě přitvrdila. Před koncem setlistu se Black Diamonds vrátili ještě jednou ke své prostřední desce s další melodickou peckou „Hand os Destiny“ a celé vystoupení uzavřeli skladbou nedávno zesnulého zakladatele rocku Chucka Berryho.
Setlist: We Want to Party, I’ll be Ok, Love Stick Love, Thrillride, Vampires Of The Night, Hands Of Destiny, Rock N‘ Roll Music

S následujícími degreed jsem měla tu čest už podruhé. Poprvé jsem je zhlédla před lety v Praze jako předkapelu švédských kolegů z Machinae Supremacy. Tehdy akorát vydávali album „Dead But Not Forgotten“, po němž na nějakou dobu zmizeli z mého radaru, abych je znovuobjevila jako předskokana H.E.A.T (že by z toho důvodu, že se jim o management stará právě zpěvák slavnější z kapel?). Od posledně degreed vydali další desku nesoucí prostý název „degreed“ a nabízející další nálož moderně znějícího pompézního rocku. Tito stockholmští rockeři v Mnichově představili jedenáct skladeb povětšinou vybraných z nejnovější desky, vyjma úvodní „Black Cat“ a „What If“ z alba „We Don’t Belong“, „Captured By The Moment“ z prvotiny „live,love,loss“ a závěrečné „The Scam“ z desky minulé. Hudba degreed je převážně založená na klávesách, aranžích a křišťálově čistém vokálu a ačkoliv v jejich případě jde spíše o umělecký zážitek, než chuť si na kapelu zapařit, do koncertního sálu se schází čím dál větší publikum.
Setlist: Black Cat, Save Me, Sugar, Captured By The Moment, Animal, Tomorrow, War, If Love Is Game, Shakedown, What If, The Scam

H.E.A.T jsem poprvé a naposledy viděla ještě v roce 2009 v čele s bývalým zpěvákem Kennym na festivale Rockstad falun a s kytaristou Davem Dalonem v sestavě. Od těch dob se mnohé změnilo. Dave odešel, druhý kytarista Eric Rivers odešel a Dave Dalone se znovu vrátil. Tehdy mě show sice bavila, ale zapadla mezi jakékoliv jiné průměrné koncerty, které jsem kdy viděla. V posledních sedmi letech však koncertní pódia válcuje nekompromisní bláznivý energetický Erik Grönwall, frontman na pravém místě. I přesto, že se před mnichovským koncertem přiznal, že je nemocný a málem ani nevylezl na pódium, předvedl show, která publikum vyrazila z bot a dokázal za ustavičného poskakování, pobíhání a prchání z pódia prakticky čistě odzpívat lehce pozměněný a zkrácený setlist, který stále nabízel sedmnáct skladeb včetně bicího a kytarového sóla. Kapela vynechala těžší skladby, místo nich ke konci setlistu zařadila mix coverů, kde se vyskytli například Kiss, zakončený písní „18 And Life“ od Skid Row, s ním kdysi Erik zapůsobil na porotou švédského Idolu a která v jeho podání zní snad lépe než samotný originál. Že zpěvákovu neposednost nezastaví ani nemoc, dal znát, když se s vervou vrhnul nejen na stage diving a nechal se poslat po klubu, ale také když se rozběhl skrz fanoušky dozadu na bar, na němž si vystřihl kus skladby „Beg Beg Beg“, než se přemístil do květináče, na němž hitovku, do které se mu (asi díky svojí přítomnosti v květináči) povedlo vpašovat „Whole Lotta Rosie“, dozpíval. Během vystoupení kradl v publiku nejen brýle, ale také přímo členy publika. Povedlo se mu totiž na scénu vytáhnout slečnu, z níž se později vyklubala zpěvačka Inferno - Die Party/Rock-Coverband, o čemž kapela neměla nejmenší tušení, s níž zaimprovizoval závěrečnou „Living On The Run“ jakožto duet.

I přesto, že setlist byl z největší části zaměřený na poslední album „Into The Great Unknown“, na programu se objevila také skladba „Straight To Your Heart“ z první desky H.E.A.T. Do éry před Erikem kapela zavítala již s výše jmenovanou „Beg Beg Beg“ a „1000 Miles“ z alba "Freedom Rock". A co rozhodně nesmělo chybět, byly hity z předposledních dvou zlomových alb, a to konkrétně „Mannequin Show“, v přídavku „Point Of No Return“ z alba „Tearing Down The Walls“ a „Breaking The Silence“ a „Living On The Run“ z předcházející „Address The Nation“. Zbylé pozice si rozdělily skvělé novinky, které naživo fungují na sto procent, včetně pomalejších věcí typu „Time On Our Side“, či „Eye Of The Storm“.

Přestože kapela zahrála patnáct skladeb plus kytarové a bicí sólo, což je ve finále víc, než se v mnoha případech dočkáváme u jiných headlinerů, zdál se hrací čas až tristně nedostatečný. H.E.A.T jsou prostě fenomenální zábavná kapela, které to neuvěřitelně šlape a jejíž frontman dokáže divy, nehledě na svůj zdravotní stav (k čemuž nutno dodat, že o pár dní později si v Itálii během koncertu rozrazil hlavu o větrák, jen se nad tím maličko pozastavil, odzpíval s tím celý koncert a až poté odfrčel do nemocnice nechat si ozdobit čelo pár stehy). Co víc říct? Obrovská škoda, že do naší republiky nikdo tyhle úžasné kapely nezve, je totiž v každém případě o co stát. Tímto apeluji na milovníky nejen H.E.A.T, ale i dalších kapel, které si v Čechách nezahrají – neplačte nad korunou a vyražte na koncert do zahraničí – lístky jsou ve finále stejně levnější než ty u nás (neuvěřitelně nadsazené) a zážitky vám už nikdo nevezme. (Nejen) H.E.A.T za výlet za hranice stojí!
Setlist: Bastard Of Society, Mannequin Show, Straight For Your Heart, Redefined, Into The Great Unknown, 1000 Miles, We Rule / Time On Our Side, Beg Beg Beg, Bicí sólo, Breaking The Silence, Kytarové sólo / Eye Of The Storm, Inferno, přídavek: Point Of No Return, 18 And Life (Skid Row), Living On The Run

Veronika             


www.black-diamonds.ch
www.degreedmusic.com
www.heatsweden.com


Fotogalerie


BLACK DIAMONDS



DEGREED



H.E.A.T


foto:
Veronika Hesounová
Více fotek na: hesounovaphotoblog.wordpress.com


Vydáno: 13.11.2017
Přečteno: 2708x




počet příspěvků: 4

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Rádo se stalo....14. 11. 2017 14:42 Veronika
Diky za report....13. 11. 2017 20:28 adrian
Včera jsem k tomu...13. 11. 2017 17:51 Veronika
Byl jsem na tomto...13. 11. 2017 12:18 Martin01


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09249 sekund.