RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




AZATHOTH CIRCLE - Across The Wounds

Tři roky utekly od prvního EP ukrajinské kapely Azathoth Circle, které neslo jméno „The Replacement“ a konečně vychází i jejich dlouhohrající debut. V mezidobí se skupina rozhodně neflákala, vydala několik singlů, z nichž například taková „In My Mind“ je naprosto báječná a doporučuji se mrknout na klip, který k ní kapela natočila. V krátkých nahrávkách se Azatoth Circle osvědčili, avšak album je věc odlišná a tak bylo otázkou, jak se s tím skupina popasuje. Minule jsem o nich psal jako o zajímavé metalové alternativě a tenhle punc jim zůstal. Dokonce bych se nebál označení crossover, protože hudba Azatoth Circle je jen těžko zařaditelná a shrnuje v sobě hned několik žánrových vlivů.

Skladby na albu „Across The Wounds“ bych rozdělil do několika kategorií. Drsná metalová tvář - tu reprezentuje hned první pecka v podobě „Heart Of Fire“. Už úvodní nabroušené kytary zvěstují tvrdou věc. Zpěvačka Aleksandra zde prezentuje svůj kvalitní growling, hudba se dotýká death metalu, avšak u Azathoth Circle si můžete být jistí, že vám skladba zamotá hlava. Jsou tu i klidnější pasáže s čistým zpěvem. Hudba se dále transformuje a mění v neuchopitelný celek, který je všechno, jenom ne tuctovou záležitostí. K těm drsným věcem patří i „Crowned“ či „Black Magic“. Skladby nabízí tvrdé kytary, growling, ale odbočky téměř až k progresivnímu metalu.

Má nejoblíbenější atmosférická tvář - zde jsou Azathoth Circle naprosto úžasní. Krásnou ukázkou je v mateřštině zpívaná „Vidzheny“. Ukrajinština zde funguje skvěle a vůbec bych nebyl proti, aby jí kapela využívala hojněji. Skladba je pomalá, zasněná a i když chvílemi vystrčí drápky, má téměř hypnotický dopad. Aleksandra je famózní zpěvačka a refrén se vám vypálí přímo doprostřed hlavy. Podobným případem je i „Thats What“. V podstatě se jedná o baladu, avšak u Azathoth Circle není nic jednoznačné. Atmosféra je výtečná a při poslechu se skvěle odpočívá. Jsou tu i skladby, které jsou „cítit“ po hard rocku jako například „Everything Comes Real“, kde kytary vytváří onen hardrockový opar. I přes přítomnost drsnějších vokálů působí skladba celkově uvolněným až pohodovým dojmem. Prostě trochu „jiný“ a špinavější rock. Esenci klasického rocku má rovněž i „My Own Shell“ či „Teeny Voices“, ale ani ty nezapřou alternativního ducha celých Azatoth Circle.

Azatoth Circle se s dlouhohrající deskou popasovali věru skvěle. Poskládali ji s citem a již nyní je možné říci, že mají zcela svůj styl a rukopis. Některé skladby nejsou úplně vybroušené a třeba „Dog Days“ představuje slabší položku alba, které je ale jinak vynikající. Desku by neměli minout především ti, co hledají nové obzory a neobyčejné pojetí metalu.

Tomáš Marton             


FB AZATHOTH CIRCLE

YouTube ukázka - Black Magic

Seznam skladeb:
1. Heart Of Fire
2. Crowned
3. Everything Comes Real
4. Dog Song
5. Vidzheny
6. Good Days
7. My Own Shell
8. Thats What
9. Teeny Voices
10. Black Magic

Sestava:
Aleksandra Babiy – zpěv
Andrey Shlenchak – kytara
Mike Yablochkov – baskytara
Roman Petrov - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 43:33
Země: Ukrajina
Žánr:Alternativní metal

Diskografie:
2017 - Across The Wounds

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 10.12.2017
Přečteno: 2014x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09693 sekund.