18.01.2018
SYNKOPY
Zemřel jeden z hlavních tuzemských propagátorů ..více

18.01.2018
DORO
Šest let uběhlo od poslední nahrávky "Raise Your Fist" a ..více

18.01.2018
SACRED REICH
Kultovní thrasheři z Arizony jsou v současné době bez ..více

18.01.2018
MEMORIAM
Britská deathmetalová senzace uplynulého roku, kde ..více

18.01.2018
SKINDRED
Alternativně metalová parta z Walesu hlásí, že má ..více

18.01.2018
DREAM CHILD
Z popudu labelu Frontiers Music vznikla nová superskupina. ..více






CHILDREN OF BODOM - Hatebreeder
To co COB započali na skvělém debutu, tady dot ..

Redaktorská bilance roku 2017 (Peťulín)
Je potěšující vidět, že si to někdo takhle ..

Redaktorská bilance roku 2017 (Peťulín)
Na tuhle bilanci jsem byl nejvíc zvědavý, proto ..

CHILDREN OF BODOM - Hatebreeder
Tu nieje o čom debatovať 10/10.Klenot v melodick ..

VINNIE VINCENT INVASION - Vinnie Vincent Invasion
Hodně kvalitní článek. Když jsem na jeho sól ..

PAINTED BLACK - Raging Light
Bezva, jsem rád, že tě to oslovilo! Přeji př ..

ALMANAC - Kingslayer
Almanac opustil Andy B. Franck!! ..

PAINTED BLACK - Raging Light
Pro mě neznámá kapela, zní mi to dobře, zařa ..

EXOS - Time For A Change
...je tu...tak podme do toho... :)))))))) ..

EXOS - Time For A Change
fosna. Mohu pouze doporučit, tak super album s p ..




Za poslední měsíc:
KATAPULT - Železný Olda to táhne do čtyřicátého křížku (1978 - 2018)
1643x

Tarja TURUNEN - From Spirits And Ghosts (Score For A Dark Christmas)
1412x

AVANTASIA - The Metal Opera
1393x

BLACK SABBATH - The End: Live In Birmigham
1128x

PLETHORA - Age Of Changes
1021x

VINNIE VINCENT INVASION - Vinnie Vincent Invasion
993x



19.01.2018
DEBUSTROL, AGGRESSIVE TYRANTS, D.O.P., ZODIAC, SOTURY...
Havlíčkův Brod - Oko Klub, začátek od:19:00, vstupné: 200

27.01.2018
SEKHMET , DEGORYEN , FAKULTURA , ORCHIDEA , PHYLACTERY , NIHILLIN ..
MELODKA, KOUNICOVA 20/22, 622 00 , BRNO, začátek od:19.HOD., vstupné: 150,- KČ

28.01.2018
RHINO BUCKET (USA), BLACK BULL..
Praha, Klub Vagon, začátek od:21:00, vstupné: 350,-



článků celkem: 6087
recenzí: 4915
reportů: 517
rozhovorů: 340













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


MORBID ANGEL - Kingdoms Disdained

Fanoušci oldschoolového death metalu slaví svátek. Nejenže americká legenda Morbid Angel konečně po šestileté – a po čtrnáctileté, co se její standardní tvorby týče – odmlce a personálních změnách vydává novou desku, ale také se od posledního prapodivného počinu z roku 2011 navrací k ortodoxnímu death metalu. David Vincent je fuč, post vokalisty a basáka (stejně jako před dvaceti lety) znovu přebírá Steve Tucker, za bicí usedá Scott Fuller a vedoucí kytary se v jedné skladbě ujímá nový kytarista Vadim.

Intro? Není potřeba, kašleme na prodlužovačky a rovnou skáčeme do děje, abychom se nechali sekat hlasitými bicími, které jdou paličku v paličce s vokálem navrátivšího se Stevea Tuckera. Hned v první skladbě „Piles of Little Arms“ si lze povšimnout, že se kytara Treye Azagthotha na úkor hlasitějších bicích trochu topí. Až na tuto vadu na zvrácené kráse je to úvod desky slušný. A bubenická exhibice pokračuje i v následujících položkách, přičemž totálního masakru Morbid Angel dosáhnou v „Architect and Iconoclast“ a „For No Master“, po kterých je maso v posluchačově těle jako řízky solidně naklepané. Libovou šťavnatostí se honosí (na morbiďácká měřítka) klidnější „Garden of Disdain“, jen ty tišší kytary – které je posluchač nucen lovit někde ze země – zamrzí. Třeba blackově laděný riff přicházející po sólu v „The Righteous Voice“ docela zaniká nebo sólo v „The Fall of Idols“ by vůbec nemuselo být tak urputně bito. Nejsilnější a nejzapamatovatelnější skladbou desky je „Declaring New Law (Secret Hell)“, která se pro svou odlišnou náladu (podobnou té v „Garden of Disdain“) mezi ostatními kousky vyjímá. Skladba se totiž nesnaží v první řadě vše bezcitně roztrhat na kusy, ale spíše hraje na atmosféru a osobitost. A ve kteréže skladbě si to nový kytarista Vadim vlastně zahrál? Právě v odlišné „Declaring New Law (Secret Hell)“.

Dlouho očekávaná deska nabízí solidní nálož nekompromisní deathové brutality, avšak bohužel trpí na nešťastnou produkci (za kterou stojí Erik Rutan), kvůli které ostatní nástroje na úkor hyperaktivních bicích vytažených do popředí působí, jako by se krčily někde v koutě, což ničí mnohé z toho, co k posluchači nakonec doputuje. Tato produkční chyba má za následek snížení rozlišitelnosti jednotlivých skladeb.

„Kingdoms Disdained“ představuje návrat ke staré floridské deathmetalové škole a jestliže jste jejími milovníky, potom vás novinka Morbid Angel potěší. Na druhou stranu deska do žánru nepřináší žádné inovace, a tak v případě nepropadnutí melancholii a vzpomínkám na starý styl z devadesátých let, jež Morbid Angel opět drží ve svých rukou, se ti death metalem již nasycení budou nejspíš nudit, poněvadž jim nové album může připadat trochu bezduché a postrádající odvahu pracovat s něčím novým.

Peťulín             


www.morbidangel.com

YouTube ukázka – For No Master

Seznam skladeb:
1. Piles of Little Arms
2. D.E.A.D.
3. Garden of Disdain
4. The Righteous Voice
5. Architect and Iconoclast
6. Paradigms Warped
7. The Pillars Crumbling
8. For No Master
9. Declaring New Law (Secret Hell)
10. From the Hand of Kings
11. The Fall of Idols

Sestava:
Steve Tucker – zpěv, baskytara
Trey Azagthoth – kytara, klávesy
Vadim – kytara
Scott Fuller – bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 47:43
Label: Silver Lining Music
Země: USA
Žánr: death metal

Diskografie:
1989 – Altars of Madness
1991 – Blessed Are the Sick
1991 – Abominations of Desolation
1993 – Covenant
1995 – Domination
1998 – Formulas Fatal to the Flesh
2000 – Gateways to Annihilation
2003 – Heretic
2011 – Illud Divinum Insanus
2017 – Kingdoms Disdained

Foto: archiv kapely


Vydáno: 13.01.2018
Přečteno: 501x




počet příspěvků: 5

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Na první... Na první poslech...14. 01. 2018 14:56 mr.deadhead
Jo, nový...13. 01. 2018 20:40 orre
No pro mě je death...13. 01. 2018 19:32 Zdenda
Death metalová...13. 01. 2018 12:27 orre
Velké sklamanie....13. 01. 2018 11:37 Demonick


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.14545 sekund.