21.07.2018
CRUADALACH
Pražská folk corová úderka představuje po třech letech ..více

21.07.2018
FALLEN ANGELS
Glamrockoví FALLEN ANGELS z Itálie připomínají své ..více

21.07.2018
Michael ROMEO
Třetím klipem k připravovanému sólovému albu kytaristy ..více

21.07.2018
KORMAK
Na příznivce kapel Ensiferum, Heidevolk, Amon Amarth či ..více

21.07.2018
EVILON
Novinka švédských folk-melodeathařů EVILON ..více

20.07.2018
BRAINSTORM
Singl "The Pyre" z nadcházejícího alba "Midnight Ghost" ..více






THERION - Les Fleurs du Mal
Vydrzal z tohto albumu pocuvat 2 pesnicky. 1/10 ..

BULLET FOR MY VALENTINE - Gravity
Yaya holt někdo nesnese že se nestojí na míst ..

THERION - Les Fleurs du Mal
Kybel hnoja 1/10 ..

RIOT V - Armor Of Light
Zpěvák skvělý, hodně to táhne nahoru i přes ..

CRYSTALLION - Killer
Po letech jsem tuhle kapelu oprasil a Thomas Strü ..

SALIERI - Babylón
Skutečně velice povedené album. Zpěvák mile p ..

ALMANAC - Kingslayer
Tak se rozloučil i Readman! Nový zpěvák je jak ..

MARDUK - Viktoria
Po hláške "o jejich nejlepším albu od… zmín ..

Petr ŠODEK (TANKER) - Jednou rocker, pořád rocker!
Pane Petře z Tankeru, který jste prodával Korg ..

BULLET FOR MY VALENTINE - Gravity
Bring me the Valentine, v poslednej dobe som si ob ..




Za poslední měsíc:
IRON MAIDEN, KILLSWITCH ENGAGE, THE RAVEN AGE - 20. 6. 2018 - Praha, letiště Letňany
2566x

Tomáš TALAPKA (ALL AGAINST NOTHING) - Priateľstvá medzi kapelami sú najviac, kto v nejakej kapele hral tak ten vie.
1219x

SALIERI - Babylón
852x

MELTED SPACE - Darkening Light
690x

REFUGE - Solitary Men
628x

CROSSING ETERNITY - The Rising World
469x



29.07.2018
LOUDNESS (JPN), METALCRAFT..
PRAHA - Nová Chmelnice, začátek od:20:00, vstupné: 499,-

26.08.2018
THE BROADCAST (USA), ŠPINAVÍ LÚZŘI..
Praha, Klub Vagon, začátek od:21:00, vstupné: 299,-

16.09.2018
THE POODLES (SWE) & 2 special guests..
PRAHA - Nová Chmelnice, začátek od:20:00, vstupné: 450,-



článků celkem: 6436
recenzí: 5225
reportů: 529
rozhovorů: 355













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


THERION - Of Darkness…

„To Mega Therion“ je název slavné desky Celtic Frost. Inspirovala mnoho interpretů a jedním z nich byl i jistý Christofer Johnsson. Ten v roce 1988 založil školní kapelu s původním názvem Blitzkrieg a s cílem hrát podobnou hudbu jako Slayer či Metallica. Christofera to však táhlo k death metalu a hudbě, jakou prezentovali již zmínění Celtic Frost. Přejmenoval proto kapelu na Megatherion, avšak jako finální jméno sedl nejlépe název Therion (šelma). Dnes jsou švédští Therion legendou, avšak je nutné dodat, že poměrně kontroverzní. O kvalitě jejich desek se vede mnoho diskuzí, jedno však Therion nemůže vzít nikdo – stali se průkopníky symfonického metalu. V průběhu kariéry se jejich hudební tvář několikrát změnila, přesto příklon k vážné hudbě byl znát téměř od počátku.

Therion se Celtic Frost inspirovali nejen jménem, ale i hudbou. Do roku 1990 vydali čtyři dema, přičemž to poslední z nich, "Time Shall Tell“ vyšlo v lokálním časopise na vinylu v omezeném nákladu tisíc kusů. Dnes se jedná o velkou raritu, která ve své době upoutala pozornost Def records a ti nabídli Therion smlouvu na první desku. Byla to doba, kdy přicházel death metal, v USA tenhle žánr drtil vše okolo a v Evropě se jeho baštou stalo Švédsko, jedním z prvních zástupců pak byli právě Therion. Debutová deska „Of Darkness…“ vyšla v únoru 1991 a s dnešními Therion nemá jejich tehdejší hudba - old school death metal v celé své kráse - společného nic. Většinu skladeb navíc Johnsson napsal ještě v osmdesátých letech, protože novější skladby si ponechal až pro další desku.

Úvodní „The Return“ je prosáklá temnotou a do posluchačů valí drtivé riffy a úderné bicí. Johnsson growluje jak o život a atmosféra je velmi pohlcující. „Asphyxiate With Fear“ zařadí pořádnou rychlost, rytmus se stále mění a zaujmou především doslova zvířecími vokály. Velmi morbidní a spontánní řev připomíná podobné běsnění Johna Tardyho z Obituary. Další skladby by se daly popsat podobným způsobem. Všechno co máte rádi na death metalu tu najdete. Album se drží čistě daného žánru a to včetně divokých a nespoutaných kytarových sól. I když patří Therion k jedněm z prvních deathových kapel v Evropě, přesto ani na tu dobu není „Of Darkness…“ zrovna dvakrát originální (na rozdíl od většiny podobných desek Therion však psali texty ze života, reagující na sociální problémy a rovněž i na politiku), spíše jen reaguje na americký boom tohoto žánru. V tom, co ale kapela předvedla, působí maximálně profesionálně a na debutovou desku je výkon Therion až obdivuhodný.

Z dnešního pohledu je album „Of Darkness…“ připomínkou starých časů, kdy death metal dobýval svět. Jedná se už o klasiku žánru, i když nutno dodat, že na věhlas slavnějších kolegů nedosáhlo. „Of Darkness…“ kapelu nastartovalo a započalo tak velkou kariéru, která se vyvíjela zpočátku poklidně.

Supermartonátor             


therion.se

YouTube ukázka - Asphyxiate with Fear

Seznam skladeb:
1. The Return
2. Asphyxiate with Fear
3. Morbid Reality
4. Megalomaniac
5. A Suburb to Hell
6. Genocidal Raids
7. Time Shall Tell
8. Dark Eternity

Sestava:
Christofer Johnsson - zpěv, kytara
Peter Hansson - kytara
Erik Gustafsson - baskytara
Oskar Forss - bicí

Rok vydání: 1991
Čas:39:29
Label: Deaf Records
Země:Švédsko
Žánr: Death metal

Diskografie:
1991 - Of Darkness....
1992 - Beyond Sanctorum
1993 - Symphony Masses: Ho Drakon Ho Megas
1995 - Lepaca Kliffoth
1996 - Theli
1997 - A´arab Zaraq - Lucid Dreaming
1998 - Vovin
1999 - Crowning of Atlantis
2000 - Deggial
2001 - Secret of the Runes
2004 - Lemuria
2004 - Sirius B
2007 - Gothic Kabbalah
2010 - Sitra Ahra
2012 - Les Fleurs du Mal
2018 - Beloved Antichrist

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 12.04.2018
Přečteno: 602x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Reedice 2018Nevím kolik fans...19. 04. 2018 11:56 Aldys83


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.18529 sekund.