24.04.2018
LIFE OF AGONY
Poté, co se na bubenické sesli etablovala Veronica ..více

24.04.2018
QUEENSRŸCHE
Bubeník Scott Rockenfield zůstává členem kapely, ..více

24.04.2018
RATT
Podle své facebookové stránky mají tito legendární ..více

24.04.2018
SCARS ON BROADWAY
Začala se psát nová éra tohoto projektu, který vede ..více

23.04.2018
ANGELUS APATRIDA
Na novinku "Cabaret De La Guillotine", kterou španělská ..více

23.04.2018
TALES OF EVENING
Maďarská power´n´folková kapela vydá 4. května ..více






RAINBOW, THE LORDS - 20. 4. 2018 - Praha, O2 Aréna
Kromě dvou reportáží, v MF Dnes a na Lidovkác ..

RAINBOW, THE LORDS - 20. 4. 2018 - Praha, O2 Aréna
Romero to nezachrání! Kapela je tak dobrá, jak ..

RAINBOW, THE LORDS - 20. 4. 2018 - Praha, O2 Aréna
...to se nejdřív vyblil Bezr se svou kritikou do ..

RAINBOW, THE LORDS - 20. 4. 2018 - Praha, O2 Aréna
DP jsou ve formě. Jak naživo, tak ve studiu. O t ..

RAINBOW, THE LORDS - 20. 4. 2018 - Praha, O2 Aréna
Věk nezastavíš, ale Blackmorovi konkurenti (nep ..

RAINBOW, THE LORDS - 20. 4. 2018 - Praha, O2 Aréna
Souhlas, že to nemá jiskru, což je o to smutně ..

RAINBOW, THE LORDS - 20. 4. 2018 - Praha, O2 Aréna
Co jsem viděl na Youtube kvalitních záznamech, ..

RAINBOW, THE LORDS - 20. 4. 2018 - Praha, O2 Aréna
No nevim .soused byl .lakal me -pry jsem usetril ..

RAINBOW, THE LORDS - 20. 4. 2018 - Praha, O2 Aréna
Pepsi, nevím, jestli jsi nebyl na jiném koncert ..

Blaze BAYLEY - The Redemption of William Black
Mě první díl vůbec nezaujal, dvojka se mi líb ..




Za poslední měsíc:
BON JOVI - Keep The Faith
939x

Jon BON JOVI - Blaze Of Glory
925x

Richie SAMBORA - Stranger In This Town
843x

TEMPERANCE - Of Jupiter And Moons
803x

PRIMAL FEAR - New Religion
794x

BON JOVI - These Days
645x



24.04.2018
PALACE OF THE KING (Australia), DEAD DANIELS..
Praha, Klub Vagon, začátek od:20:30, vstupné: 299,-

27.04.2018
MELANCHOLY PESSIMISM, INNERSPHERE, KOLLOS, PURNAMA, FROM BEYOND..
PRAHA - MODRÁ VOPICE, začátek od:18:00, vstupné: 180

28.04.2018
NOVOVESKA, BRAK, ILLNESS, ABSOLUTE ZERO...
Chata Hubertka - Okrouhlička u Havl. Brodu, začátek od:20:00, vstupné: 100



článků celkem: 6269
recenzí: 5078
reportů: 521
rozhovorů: 348













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


THERION - Of Darkness…

„To Mega Therion“ je název slavné desky Celtic Frost. Inspirovala mnoho interpretů a jedním z nich byl i jistý Christofer Johnsson. Ten v roce 1988 založil školní kapelu s původním názvem Blitzkrieg a s cílem hrát podobnou hudbu jako Slayer či Metallica. Christofera to však táhlo k death metalu a hudbě, jakou prezentovali již zmínění Celtic Frost. Přejmenoval proto kapelu na Megatherion, avšak jako finální jméno sedl nejlépe název Therion (šelma). Dnes jsou švédští Therion legendou, avšak je nutné dodat, že poměrně kontroverzní. O kvalitě jejich desek se vede mnoho diskuzí, jedno však Therion nemůže vzít nikdo – stali se průkopníky symfonického metalu. V průběhu kariéry se jejich hudební tvář několikrát změnila, přesto příklon k vážné hudbě byl znát téměř od počátku.

Therion se Celtic Frost inspirovali nejen jménem, ale i hudbou. Do roku 1990 vydali čtyři dema, přičemž to poslední z nich, "Time Shall Tell“ vyšlo v lokálním časopise na vinylu v omezeném nákladu tisíc kusů. Dnes se jedná o velkou raritu, která ve své době upoutala pozornost Def records a ti nabídli Therion smlouvu na první desku. Byla to doba, kdy přicházel death metal, v USA tenhle žánr drtil vše okolo a v Evropě se jeho baštou stalo Švédsko, jedním z prvních zástupců pak byli právě Therion. Debutová deska „Of Darkness…“ vyšla v únoru 1991 a s dnešními Therion nemá jejich tehdejší hudba - old school death metal v celé své kráse - společného nic. Většinu skladeb navíc Johnsson napsal ještě v osmdesátých letech, protože novější skladby si ponechal až pro další desku.

Úvodní „The Return“ je prosáklá temnotou a do posluchačů valí drtivé riffy a úderné bicí. Johnsson growluje jak o život a atmosféra je velmi pohlcující. „Asphyxiate With Fear“ zařadí pořádnou rychlost, rytmus se stále mění a zaujmou především doslova zvířecími vokály. Velmi morbidní a spontánní řev připomíná podobné běsnění Johna Tardyho z Obituary. Další skladby by se daly popsat podobným způsobem. Všechno co máte rádi na death metalu tu najdete. Album se drží čistě daného žánru a to včetně divokých a nespoutaných kytarových sól. I když patří Therion k jedněm z prvních deathových kapel v Evropě, přesto ani na tu dobu není „Of Darkness…“ zrovna dvakrát originální (na rozdíl od většiny podobných desek Therion však psali texty ze života, reagující na sociální problémy a rovněž i na politiku), spíše jen reaguje na americký boom tohoto žánru. V tom, co ale kapela předvedla, působí maximálně profesionálně a na debutovou desku je výkon Therion až obdivuhodný.

Z dnešního pohledu je album „Of Darkness…“ připomínkou starých časů, kdy death metal dobýval svět. Jedná se už o klasiku žánru, i když nutno dodat, že na věhlas slavnějších kolegů nedosáhlo. „Of Darkness…“ kapelu nastartovalo a započalo tak velkou kariéru, která se vyvíjela zpočátku poklidně.

Supermartonátor             


therion.se

YouTube ukázka - Asphyxiate with Fear

Seznam skladeb:
1. The Return
2. Asphyxiate with Fear
3. Morbid Reality
4. Megalomaniac
5. A Suburb to Hell
6. Genocidal Raids
7. Time Shall Tell
8. Dark Eternity

Sestava:
Christofer Johnsson - zpěv, kytara
Peter Hansson - kytara
Erik Gustafsson - baskytara
Oskar Forss - bicí

Rok vydání: 1991
Čas:39:29
Label: Deaf Records
Země:Švédsko
Žánr: Death metal

Diskografie:
1991 - Of Darkness....
1992 - Beyond Sanctorum
1993 - Symphony Masses: Ho Drakon Ho Megas
1995 - Lepaca Kliffoth
1996 - Theli
1997 - A´arab Zaraq - Lucid Dreaming
1998 - Vovin
1999 - Crowning of Atlantis
2000 - Deggial
2001 - Secret of the Runes
2004 - Lemuria
2004 - Sirius B
2007 - Gothic Kabbalah
2010 - Sitra Ahra
2012 - Les Fleurs du Mal
2018 - Beloved Antichrist

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 12.04.2018
Přečteno: 421x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Reedice 2018Nevím kolik fans...19. 04. 2018 11:56 Aldys83


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.18459 sekund.