ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




PAVILLON ROUGE - Dynasteïa Klub

Blackmetalová diskotéka? Od vážných věcí je občas potřeba si oddechnout. Můžete si pustit nějakou komedii, anebo třeba zavítat na divoký, labelem Season of Mist zaštítěný francouzský taneční parket, kde pod vlivem elektronických beatů v kombinaci s black metalem a hardcorem zapomenete na veškeré starosti všedního dne. Váháte, zda to na vaše konzervativní poměry není příliš ulítlé? Ale kdepak, vždyť i Varg Vikernes chodil na diskotéky balit slečny. Takže, smím prosit?

Vodítkem ke třetí desce Pavillon Rouge byla titulní skladba, jež (doprovázená videoklipem) slibovala celé novince zábavnost. Z taneční pecky „Dynasteïa Klub“ totiž vytéká těžká nakažlivost, které se (ani nevíte jak) podlehne. Elektronické rytmy v kombinaci s blackmetalovou kytarovou podestýlkou a corovým energickým řevem fungují na jedničku a hlavně to celé neuvěřitelně baví. Běžně mne corové zpěvy nechávají spíše chladnou, v případě Pavillon Rouge jsou však víceméně hlavním důvodem, proč desku točím stále dokola. Zpěvákův melodický řev je totiž extrémně přitažlivý, energický, zábavný a nepostrádá tah na branku. Chvílemi řve, chvílemi dynamicky kope a naštvaně kouše a chvílemi se vozí po parádně zakomponovaných kytarových melodiích. Společně s vokály vyvažují houští elektronických prvků příjemné blackmetalové riffy, bez kterých bychom se cítili na tomto tanečním parketu poněkud nesví a chtěli bychom od vší té elektroniky utéct někam opravdu hodně daleko.

Vedle vydařené klipové záležitosti najdeme na albu ještě další vrcholky s nebezpečně nakažlivou strukturou. Parket lehce potemní s agresivněji laděnou „In aenigmate“, jejíž melodicky řvavý refrén hodí všechny tanečníky a tanečnice do stavu, jako by pozřeli nějakou omamnou látku. Jenomže k divokému tanci bohatě postačí jedna deska a na skutečné drogy nikdo ani nepomyslí, a to je na tom to kouzelné. Mezi nejkytarovější kousky patří pořádně nazlobená „Notre foi brûle encore“, s vokálem posazeným do škráblavější polohy, a perfektně hymnická „Ad augusta“, jejíž ústřední melodii z hlavy vyženete jen stěží (nebo vůbec nevyženete), a ty díky nejokatějšímu koketování s černým kovem pro mne představují v rámci této taneční kolekce to nejpoutavější.

Pavillon Rouge srdečně zvou k nespoutanému divočení na kosmickém tanečním parketu a tato nabídka se neodmítá. Jasně, nekonají se tu žádné složitosti a poslech je to nenáročný, ale na rozdíl od předchozího alba „Legio Axis Ka“, které mi přišlo docela o ničem, je „Dynasteïa Klub“ zábavná a funkční. Francouzi překypují energií a nabízejí oddech a uvolnění. A vybízejí k tanci znovu a znovu.

Peťulín             


www.dynasteiaklub.com

YouTube ukázka – Dynasteïa Klub

Seznam skladeb:
1. L`harmonie et la force
2. Ô Légions, Ô Triomphes
3. Dynasteïa Klub
4. Le rayonnement du temple nouveau
5. In aenigmate
6. Bodhisattva
7. Notre foi brûle encore
8. Dans l`ailleurs absolu
9. Ad augusta

Sestava:
Mu Cepheï – kytara, zpěv
Mervyn Sz. – kytara, programování
E.Shulgin – baskytara
XVH – bicí

Rok vydání: 2018
Čas: 45:52
Label: Season of Mist
Země: Francie
Žánr: elektronický black metal

Diskografie:
2011 – Solmeth Pervitine
2015 – Legio Axis Ka
2018 – Dynasteïa Klub

Foto: archiv kapely


Vydáno: 27.03.2018
Přečteno: 1836x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10853 sekund.