RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




ETERNAL SILENCE - Mastermind Tyranny

Italští Eternal Silence nasadili pravidelné tempo, se svým třetím albem „Mastermind Tyranny“, které vydali na podzim loňského roku, dodrželi dvouletý interval od vydání hodně povedené desky „Chasing Chimera“ (která Eternal Silence zavála do náruče vydavatelství Sliptrick Records), a kromě tempa dokázali udržet i nastavenou laťku. Důvody lze hledat v nezměněné sestavě kapely, v kompoziční dovednostech, velmi střízlivě pojaté bohatosti kláves, které sice tvoří jeden ze základních výrazových prostředků kapely, ale přitom nesklouznou ke zbytečné přeplácanosti, v ideálně harmonickém propojení hlasů Mariky Vanni) a Alberta Cassiny, či v pozvolna narůstajícím sebevědomí kapely.

Právě tento prvek se naplno projeví v úvodní „Lucifer´s Liar“, v jejímž refrénu se Eternal Silence velmi přiblíží strhující melodičnosti krajanů z Rhapsody, aniž by u toho ztratili svou vlastní identitu. Už v téhle skladbě je patrné, že nikterak agresivní hlasy obou pěvců (z nichž ten mužský patří do kategorie sametově měkkých a dovedu si představit, že by za jiné konstelace mohl být považován dokonce za nevýrazný) budou víc než z nějaké extrémní vypjatosti těžit především ze vzájemné chemie, kterou vydatně rozdmýchává výrazný klávesový motiv, dynamicky živá rytmika i poměrně decentní kytary. Hned následující „Fighter“ (stejně jako podobně laděná „Mashed“) s hodně dominatní Marikou, která, i když občas zabrousí do slušných výšek, se stále drží příjemně civilního a přirozeného zpěvu (žádné křehulkování, ani přehnaně umělá agresivita), nabídne docela dramaticky vystavěné sloky, symfoničnost v refrénu a chytlavé prolínání hlasů. Křehkost (a díky klávesám až popový nádech) a romantika se špetkou naléhavosti a bez přehnané sladkosti vyzařuje z dramatičtějšího „Adagia“ i ze zasněné balady „Icy Spell“ s pomaličku houstnoucí atmosférou, rozverně působí dechy (i díky kterým těm jde o jednu z nejsilnějších položek alba) v náladově proměnlivé „Mystic Vision“, ve které Marika trochu té své suverenity a dominance přepustí Albertovi, elektronika a fanfárovitost prosákne do poměrně hrubé a šlapavé „Foreign Land“. Jak vidno, „Mastermind Tyranny“ je hodně pestrou záležitostí, ve které Eternal Silence dovedně kombinují eleganci, melodičnost i energii.

A tak jak Eternal Silence přímo navazují na své předchozí album, můžu s klidem navázat na závěr minulé recenze - nasládlý, svižný, zpěvně optimistický metal plný melodických výkrutů, děje, dramatu i romantiky, jednoduše řečeno, Eternal Silence opět udělali krůček vpřed dopředu a „Mastermind Tyranny“ se poslouchá ještě o chloupek lépe, než album předchozí.

Savapip             


FB ETERNAL SILENCE

YouTube ukázka - Lucifer`s Liar

Seznam skladeb:
1. Lucifer`s Lair
2. Fighter
3. Mashed
4. Adagio
5. Game of the Beasts
6. Mystic Vision
7. The First Winter Night
8. Foreign Land
9. Icy Spell
10. Ashes of Knowledge

Sestava:
Marika Vanni - zpěv
Alberto Cassina – kytara, zpěv
Davide Rigamonti – kytara
Alessio Sessa - baskytara
Davide Massironi - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 51:02
Label: Sliptrick Records
Země: Itálie

Diskografie:
2013 – Raw Poetry
2015 – Chasing Chimera
2017 – Mastermind Tyranny

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 17.04.2018
Přečteno: 1813x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08389 sekund.