RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




HALESTORM - Vicious

Jak daleko to mohou dotáhnout muzikanti, kteří neoplývají zvláštními instrumentálními dovednostmi, jako skladatelé jsou také docela průměrní a vlastně jejich jediná deviza je zpěvačka Lzzy Hale, která má slušný hlas, ale fanoušci si jí pamatují především kvůli jejímu atraktivnímu vzhledu? Halestorm, kteří přesně tuhle definici naplňují, jsou důkazem toho, že docela daleko. Co si budeme nalhávat, žádná z jejich dosud vydaných tří desek nebyla vůbec žádná bomba a vždycky se dalo mluvit spíš o slušně znějící kolekci průměrných hardrockových skladeb podle těch nejmodernějších technologií než o díle, ze kterého by sálal duch klasické práce hrané srdcem. Na druhou stranu je nutné k dobru této kapele přiznat, že se jim povedlo pár velmi dobrých skladeb, které přece jen nějaký potenciál ukazovaly.

A přesně taková může být i charakteristika jejich novinky „Vicious“. Pár dobrých skladeb, o kterých si posluchač asi dovede představit, že by se k nim v příštích dnech, týdnech či měsících mohl vrátit, ale ve většině případů opět jen průměrný materiál, stojící přesně na tom pomezí hard rocku a heavy metalu, co mají v současné době rockoví fanoušci v Americe rádi, ale který v podobné formě hrají dnes stovky dalších. Na odiv se tak staví neobjevné kytarové riffy, melodie, které už někde zazněly kdysi dávno a naštěstí, jako hlavní deviza kapely, stále silnější hlas Lzzy Hale. Ta svým hlasovým eskamotérstvím zachránila pilotní singl „Uncomfortable“, který stojí na poměrně protivném riffu, ale Lzzyny hlasové přechody z velmi jemných částí skoro až k brutální řevu jsou docela zážitkem. Palec tedy míří vzhůru. Zatím...

Silnějších míst je na desce pak ještě několik. Mezi ně určitě můžeme zařadit „Killing Ourselves To Live“, která opět nezaujme naprosto zbytečně natlakovaným riffem, ale výborným stadionovým refrénem, kde má kapela (přestože trochu nepůvodní) nápad za milion. Vyvedly se i obě pomalé věci „Heart Of Novocaine“ a především závěrečná „Silence“. To je totiž přesně ta parketa, která kapele sedí a z Halestorm dělá přece jen o drtínek zajímavější podnik než z jejich všemožných stylových kolegů. Právě v těchto věcech je Lzzy (ale i zbytek kapely) nejsilnější, protože zde pracuje s melodiemi tak, že si člověk říká, že přece jen od svých neotesaných začátků nějaký posun zaznamenali.

S přimhouřením oka se dají za slušné považovat ještě „Do Not Disturb“, která má docela příjemnou melodickou linku a titulní „Vicious“, kde je zajímavý kontrast mezi slokou, která využívá podobný groove, na který má pantent Rob Zombie a refrénem, jež se pohybuje skoro až v popmetalových intencích a opět vykazuje stadionové ambice. Jenže to je tak polovina desky. S tou druhou je to trochu horší, jak to u Halestorm už bývá. Skladby typu „Black Vultures“, „Skulls“ či „Painkiller“ zbytečně tlačí na pilu přetvrdými riffy a tím zakrývají fakt, že přece jen tahle kapela umí složit i dobré melodie, které dávají křídla skladbám zmíněným v předchozím odstavci.

Možná tak chvilka prozření na Halestorm ještě čeká… Na „Vicious“ se nekoná a vlastně se ani nedá říct, že by na něm kapela nějakým způsobem postoupila kupředu. Je to prostě klasická deska Halestorm, která v historii kapely toho moc nezmění. Pokud jste se totiž Halestorm naučili mít rádi, bude pro vás „Vicious“ jistotou. Pokud jste ale kapele na chuť v minulosti nepřišli, tentokrát se to asi změní jen velmi těžko...

Jan Skala             


www.halestormrocks.com

YouTube ukázka - Uncomfortable

Seznam skladeb:
1. Black Vultures
2. Skulls
3. Uncomfortable
4. Buzz
5. Do Not Disturb
6. Conflicted
7. Killing Ourselves To Live
8. Heart Of Novocaine
9. Painkiller
10. White Dress
11. Vicious
12. The Silence

Sestava:
Lzzy Hale – zpěv, kytara
Joe Hottinger – kytara
Josh Smith – baskytara
Arejay Hale – bicí

Rok vydání: 2018
Čas: 43:26
Label: Atlantic
Země: USA
Žánr: hard rock/heavy metal

Diskografie:
2009 - Halestorm
2012 - The Strange Case Of…
2015 - Into The Wild Life
2018 - Vicious

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 17.08.2018
Přečteno: 3151x




počet příspěvků: 6

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Mne prídu tiež...22. 08. 2018 20:05 Meres
W)))) já to jen...21. 08. 2018 12:25 JWS
Lars Ulrich taky...21. 08. 2018 8:21 orre
-Wow, lepší...21. 08. 2018 8:18 JWS
Halestorm a...20. 08. 2018 11:32 xxx


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09024 sekund.