TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




WICKED WISDOM - Wicked Wisdom

Odvrácená strana moudrosti

Kapela Wicked Wisdom se do podvědomí hudebních fanoušků teprve dostává. Na světě je už zhruba čtyři roky a na pažbě má zatím jeden zářez v podobě letošního alba nesoucího název jako kapela sama, Wicked Wisdom.

Vaše pozornost se zajisté zbystří zjistíte-li, že frontmankou a hlavní postavou Wicked Wisdom je známá, velmi sympatická herečka Jada Pinkett Smith (manželka W. Smithe), jestli ale čekáte nějakou nablýskanou taneční muziku útočící na všemožné komerční žebříčky hitparád tak vás Jada z tohoto strašného omylu hodně rychle vyvede. Wicked Wisdom hrají nekompromisní metal s alternativními a hardcorovými prvky, jejich muzika je plná brutálních rifů, naléhavých melodií a osobních zpovědí.

Jak podotýká sama Jada, má toho hodně co chce světu říci a prostřednictvím hudby se jí toto přání plní.

Žádné rozsáhlé kompozice nejsou za potřebí, všechny písně se rozprostírají na ploše tří až čtyř minut, přímá a tvrdá hudba bez zbytečných instrumentálních onanií. Jak už sem říkal cílem této desky jistě není okupovat žebříčky a lámat prodejní rekordy, ale spíš ukázat širší veřejnosti jak se věci mají.

Zahajovací Yesterday Don´t Mean vám ukáže, že se rozhodně nebude jednat o nějakou nedělní procházku po parku. Šlapavá a drtivá rytmika vás provází celým albem jako dobře promazaná mašina nemluvě o skutečně apokalyptickém zvuku kytar, do toho všeho zní rázný ale přitom příjemný vokál s čímsi záhadným co vás přiková k přehrávači. Po Something Inside Of Me a One následuje patrně nejlepší skladba alba Bleed All Over Me (byl k ní natočen také působivý videoklip) s kterou půjdete do kolen a jistě si ji nepustíte jen jednou. Řeznické rify, temná atmosféra s dech beroucím zvukem a nesmírně procítěným zpěvem. Za zmínku určitě ještě stojí písně You Can´t Handle a Reckoning, které vyčnívají svou energií a dravostí. Celé album působí celistvým dojmem a zvolna se nebezpečně vrývá pod kůži. Nenašel sem na něm žádnou vyloženě slabou skladbu. Jada se svou partou mě moc příjemně překvapila, nepodřídila se současným hudebním trendům a vytvořila solidní porci metalové smrště, za což má můj obdiv a podporu. Už teď sem moc zvědavý jakým směrem se vydá příště.

Fanoušky si Wicked Wisdom určitě získají, budou to především ti, co se nebojí naslouchat a vnímat to co vám chce Jada ve svých textech říct, aniž by k tomu potřebovala nasládlé refrény, nebo slizké melodie.

Jestli patříte mezi tyto vyvolené (a věřím že vás není málo) tak se pohodlně usaďte a nechte si hřebík té zlomyslné moudrosti zatlouct přímo do hlavy.

Madman-Forever             


www.wickedwisdom.net

Seznam skladeb:
1. Yesterday Don´t Mean
2. Something Inside Of Me
3. One
4. Bleed All Over Me
5. Cruel Itentions
6. You Can´t Handle
7. Forgiven
8. Set Me Free
9. Don´t Hate Me
10. Reckoning

Čas: 33:32
Rok vydání: 2006


Vydáno: 02.10.2006
Přečteno: 3148x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09588 sekund.