RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




HARLEJ - Čtyři z punku a pes

Kdo by neznal Harlej, partu plnou legrace. Z počátku jsem byl na jejich nejnovější počin velice zvědavý, ale s postupem času mě tak nějak přešla chuť, proto jsem tuhle nahrávku ani moc nesháněl. Nějaká síla zdola však zapříčinila, že se tahle placička ke mně dostala.

Jak jistě všichni víte, Vláďu Šafránka vystřídal v Harleji za mikrofonem Tomáš Hrbáček a to mělo podle mě zásadní vliv na hudbu skupiny. Tomáš má hlas podobný Vláďovi, ale Šafránkovy výšky nemá šanci zazpívat, oproti tomu má hrubší hlas a dodává tak hudbě skupiny určitou syrovost. Co se týče hudby, je nový počin v některých kouscích spíše návrat ke starým kořenům Harleje, jindy se jedná o výborné pokračování "Když chválím tak sebe" a spíše techničtějšího hraní, na které se začali kluci soustřeďovat.

Jak říká již název, album je trochu tříakordově orientováno. Na první poslech mi připadalo jako špatný vtip, nyní ho však poslouchám už asi po desáté a začínám v něm slyšet určité kouzlo Harlejovského optimismu. Jako otvírák je zvolena rychlá krátká skladba, která je opravdu z punku. Následuje píseň s nezvykle dlouhým názvem „Balada o tom, jak si chlapec pod vlivem měkké drogy našel děvče s nízkým IQ“. Jedná se o stejný hit, jako byl před mnoha lety flák „Zfetovanej“. Pomyslnou korunku bych nasadil písni „Královna noci“, za zmínku stojí také songy „Průměrnej“, „Tak vypadni“ a skvělá sranda-pecka „Samba Di´pergola Roma“, kde jižní rytmy ve slokách doplňuje perfektní text, refrén tvrdý, rázný a hlavně jednoduchý!

Když srovnám „Čtyři z punku a pes“ s předcházejícím „Když chválím tak sebe“, tak je na první poslech znát výrazný posun v hudbě. Nová deska je mnohem lepší. Výraznou změnou je hlavně zpěv, dle mého názoru je to změna k dobru. Mnozí fanoušci se mnou asi souhlasit nebudou, protože Tomáš vypustil pro Harlej tolik charakteristické Šafránkovy výšky. Nové písně také představují perfektní koncertní materiál, při kterém budou mnozí fanoušci této skupiny přímo šílet. Na nové desce také uslyšíte mnohem více sborových zpěvů, toto kabátování kapele ovšem vůbec neškodí. Hlavně to osloví mnohem víc posluchačů, než falešné výšky.

Pořád přemýšlím, kolik bodů Čtveřici z punku a psovi za předvedený výkon věnovat. Texty takový lepší průměr, zpěv chvalitebný, hudba jakbysmet. No asi nezbude, než dát 7, i když při prvním poslechu bych ohodnotil asi pěti body, za tou sedmičkou si teď už opravdu stojím.

Pokud patříte mezi fanoušky této kapely, tak pro vás bude toto album velice zajímavé. Ono je zajímavé i pro ostatní posluchače, kteří upřednostňují tuzemskou tvorbu. Když o tom teď přemýšlím a už asi po jedenácté si CD pouštím, tak mi připadá, jako bych v některých místech slyšel Alkehol. No, radši to zkoumat nebudu a poddám se bláznivosti Harleje.

Rocker-Tialk             


www.harlej.cz

Seznam skladeb:
1. Čtyři z punku a pes
2. Balada o tom, jak si chlapec pod vlivem měkké drogy našel děvče s nízkým IQ
3. Blbý kecy
4. Starý časy
5. Královna noci
6. Vrtulník
7. Průměrnej
8. Samba Di'pergola Roma
9. Tak vypadni
10. Uschlej list
11. Festival blbosti
12. Jen pár dní

Rok vydání: 2006


Vydáno: 22.10.2006
Přečteno: 8069x




počet příspěvků: 5

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Jako svoboda slova...4. 08. 2012 21:11 Kulda
Kdepak Vláďa je...6. 05. 2010 16:54 Karel
to Karel: To bych...2. 05. 2010 14:52 Anonim
Ty vole tomu vy...1. 05. 2010 16:58 Karel
ahojte, nemáte mp3...3. 03. 2007 19:53 Verča


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10676 sekund.