RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




DORO - V Čechách se cítím jako doma

Po skvělém vystoupení jsme dopřáli Doro zaslouženou chvilku odpočinku a požádal jsem ji o krátký rozhovor. Vše probíhalo v naprosto přátelské atmosféře a kdyby ji manažer „násilím“ neodvlekl, asi bychom si tam povídali až do rána. Nedostalo se sice na všechny otázky, co jsem měl ten večer připravené, ale to až tolik nevadilo, neboť zpěvačka se velice ochotně rozhovořila i o těch zbylých. Po tak vydařeném večeru jsem se nemohl nezeptat, co na něj říká sama hlavní aktérka…

Jaké jsou tvé bezprostřední pocity po dnešním koncertu?


Jsem velice šťastná. Je skvělé, když dav chce pořád víc a víc. Opravdu jsme byly dnes velice šťastní, protože to byl vlastně začátek našeho německého turné a také jsme hráli několik písní navíc. Myslím, že i kluci ze skupiny jsou nadšení, vše se povedlo zahrát bez chyb a všude panovala dobrá nálada. Je skvělé, když se publikum baví, protože to je pro nás to nejdůležitější a když vidím, že se nám to daří tak jsem víc než šťastná.



Viděl jsem 3 tvé koncerty v České republice. Máš ráda tuto zemi?


Mám ji velice ráda. Prvně jsem tam byla pozvaná v roce 2002, kdy česká kapela SEVEN natočila nové CD a pozvali mě, abych jim ji na velké párty pokřtila. Prvně jsem také byla v Praze, kde jsem strávila mnoho krásných okamžiků. Je to jedno z nejhezčích měst na světě. Byla jsem tam se skupinkou skvělých lidí, kteří mě tam provedli, takže jsem měla ty nejlepší možné průvodce. A od té doby jsme v Čechách hráli na několika festivalech a měli jsme tu pár samostatných koncertů a myslím, že i naše fanouškovská základna tu roste, což je opravdu skvělé. Jsem velice šťastná, kdykoli se tam můžu znovu vrátit. Mám tam jednu opravdu dobrou přítelkyni Karlu a i ostatní lidé jsou tam skvělí. I zbytek kapely je nadšen, když je vaše republika na našem tour listu. Mohu říct, že se tam cítím jako doma. I když nerozumíme vaší řeči, protože čeština je jedna z nejtěžších řečí vůbec, ale dneska skoro každý mluví anglicky, takže není tak velký problém se domluvit. Také máme lidi, kteří nám překládají – Karla mi také vždycky pomáhá a překládá.



Vidíš nějaké rozdíly mezi českými fanoušky a z jiných zemí?


Ano…Hlavně, když se jim něco líbí, tak to dokáží dát hodně nahlas najevo. Například na posledním festivalu Masters Of Rock. Takovou atmosféru jsem opravdu nečekala. Obzvláště na takové akci, kde se dají těžko očekávat fanoušci jen jedné skupiny, ale tohle bylo opravdu úžasné. Myslím, že je skvělé vyrazit ven a povzbudit kapelu, kterou miluješ.



Já byl také velice překvapený atmosférou na MoR, protože většina lidí přišla hlavně kvůli CRADLE OF FILTH, a tak jsem nečekal tak velkou podporu ze strany fanoušků…


Ano, přesně! Já pak také sledovala jejich vystoupení. Opravdu bylo skvělé vidět lidi v tričkách s CRADLE OF FILTH a s namalovanými tvářemi, jak tleskají a povzbuzují. Byla jsem tím velice překvapená.



Měla jsi to štěstí pracovat s takovými hudebními osobnostmi jako je např. Gene Simmons, Lemmy Kilminster nebo Blaze Bayley..Je ještě někdo, s kým bys ráda spolupracovala a zatím se ti to nepodařilo?


Ano, samozřejmě. Je jich ještě mnoho, například R. J. Dio, David Coverdale. Ano, Dio je skvělý! Měli jsme s ním dvě společná turné – první v roce 1987, a druhé v roce 2000 a občas jsme se potkali přímo na podiu, hlavně během posledních pár koncertů. Bylo to skvělé a kdyby se nám povedlo spolu něco natočit, tak by to bylo super. Ale plánuji mnoho dalších nahrávek, tak možná že jedna z nich bude právě s ním.



Také jsi zpívala s českou skupinou SEVEN. Propůjčuješ ráda svůj hlas na alba jiných zpěváků a skupin?


Ano velmi ráda! Myslím, že kytarista SEVEN – Honza je vynikající hudebník a byla jsem šťastná, že spolu můžeme pracovat a stali se z nás velmi dobří přátelé. I když se těžko dorozumíváme, protože já neumím česky, ale angličtina nám vždycky pomůže.Ale těší mě pracovat s tak skvělými lidmi.



A je obtížné tě k takové spolupráci přemluvit?


Ne vůbec ne. Stačí mě jen zkontaktovat. Když jsem na turné, tak není moc času, ale jakmile mám volnou chvilku, tak jsem ráda, když mě někdo osloví. A pokud při nahrávání zapůsobí ta správná chemie, tak jsem velice šťastná. Ale nestane se to vždycky. I když můžete mít někoho rádi a snažíte se mu vypomoct, tak občas mají lidé různé pohledy na věc a odlišné vize. Ale myslím, že to je velice jednoduché – stačí mi zavolat nebo zkontaktovat management a já se vždy ráda pokusím pomoct…



Natočila jsi album se symfonickým orchestrem, použila jsi elektronické prvky…Máš v plánu nějaké další experimenty co se týče zvuku a hudby vůbec?


Momentálně se chci zaměřit na dobrý zvuk alb a melodie, takže zatím nechci moc experimentovat a snažím se pokračovat tou cestou, jako na posledním albu „Warrior Soul“. Ráda bych natočila dalších dvacet alb, takže na nějaké experimenty asi ještě dojde, ale nyní určitě ne. Minulý týden nám také vyšlo nové DVD. V Čechám tuším vyjde během několika týdnů a je to záznam výročního koncertu, kde spolu se mnou vystoupil i Lemmy, UDO, SAXON, Blaze Bayley. Takže teď se chci soustředit jen na psaní dobrých písní a pokračovat dál. Ale určitě již nebudou žádné počítačové zvuky jako na „Machine II Machine“ v 90. letech..



Náš šéfredaktor zbožňuje tvé album „Doro“ a rád by věděl, jaký je tvůj názor na tuto desku s odstupem let? A jak se ti pracovalo s G. Simmonsem?


Bylo to jako by se mi splnil můj sen. Jsem jeho velkým fanouškem a pracovat s ním bylo skvělé. Měl na mě motivující vliv jako nikdo jiný, je to vynikající producent a velmi inteligentní a starostlivý člověk. Byla to pro mě čest s ním pracovat. Gene je ohromný gentleman a ukazoval mi tu pravou cestu, kudy se na albu vydat a přistupoval ke všemu opravdu zodpovědně, což se mi líbí.



Já jsem velkým příznivcem německých heavy metalových skupin jako EDGUY nebo GAMMA RAY. Máš ráda tyhle skupiny?


Ano samozřejmě. Mám ráda hlavně lidi z EDGUY a také mám velice ráda starší německé skupiny jako ACCEPT, s UDO jsme velice dobří přátelé, mám hodně ráda DESTRUCTION, Udo Dirkschneider je skvělý chlap..Potkal jsi někoho z nich?



Měl jsem to štěstí potkat se osobně s EDGUY a GAMMA RAY a jsou to opravdu přátelští a skvělí lidé..


Ano! A i když se potkáváme hlavně na velkých festivalech, tak je s nimi vždy velká zábava a ráda se s nimi kdykoli vidím.



A kdy se můžeme těšit na další řadové album? Máš už nahrané nějaké skladby, které se na něm objeví?


Ano, mám pár nápadů, několik demo nahrávek, ale zatím ještě není nic hotového a nahraného. Ráda bych vydala novou desku koncem příštího roku. Bylo by hezké natočit další album tak rok a půl od té poslední, ale jak jsem řekla, ještě není nic hotové, kromě několika nápadů



V tuto chvíli jsme museli náš rozhovor, chtě nechtě, ukončit, neboť jak jsem již říkal, manager Doro Pesch se rozhodl, že čas vypršel, a tak jsme se po společné fotce a s přáním dobré noci vydali směrem zpět do vlasti. Bude-li někdy ještě příležitost setkat se s touto dámou znovu, nezaváhám ani na chvilku a moc rád si s ní opět popovídám, protože tak vstřícných a přátelských lidí v metalové ( a vůbec hudební) branži moc není…


Čárlie             


foto: www.doromusic.de (Jochen Rolfes)

www.doropesch.com


Vydáno: 21.12.2006
Přečteno: 4852x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09457 sekund.