RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




TETA A HELENA KUBELKOVÁ - KLUB KAIN (7.12.2004)

Helena Kubelková patří stabilně řadu let k našemu rocku. Tato malá a skromná osůbka je však velká svým hlasem – znám ji z dob, kdy byla spojována s kapelami BARRACUDA či THYRAX, stála také u zrodu svého času známého dívčího rock bandu KSICHTIES. Objevila se jako host na deskách jiných kapel a interpretů. V současné době skládá většinu textů pro svoji kapelu TETA a mj. vyučuje několik let zpěv.

Trochu opožděně ale přece, si dovolím napsat pár řádků o dobré akci. CD kapely TETA jsem obdržela několik dnů před jeho křtem. Ten se uskutečnil 7. prosince v pražském klubu Kain. Vidět Helenu na koncertu bylo při mých 157 centimetrech a jejích asi o tři méně takřka nemožné. K prasknutí nabitý klub vřel a dalo mi poměrně práce, než jsem se prodrala mezi davy tančících fanoušků a probojovala se tak ke svému bratrovi,který stál na lavici na pomyslné jedné cizí noze a natáčel z akce videozáznam.

Kapela Teta s Helenou za mikrofonem je pro moje uši velice příjemnou záležitostí. Líbí se mi, že repertoárem jsou – zcela jednoduše řečeno - písničky. Poslední dobou mě moc nebaví poslouchat poskládané sportovní etudy v předlouhých částech, v přeřvané kouli s dunící podlahou. Zaujme mě především nápad, harmonie a to, když to sedne, především pak to, když na koncertu kromě kraválu i něco slyším. V tomto případě je nutné ocenit, že ačkoliv kapela není složená z –náctiletých muzikantů, její styl je moderní a současný, dva kytaristi (Romitch Modrý a Cyril Křeček) netrpí předlouhými zbytečnými exhibicemi a nemají potřebu být na podiu rivaly. Basu jistí ostřílený Michal Žďánský, kterého rockoví fans znají již z dřívější spolupráce s Helenou, mj. nyní i též z kapely ILLEGAL TWISTED SISTER, kde na hlavu nasazuje chemlonovou paruku a zpívá po boku falešného Dee Snidera.

Zpátky k Tetě – co dodat, nedá se to popsat, tam byste museli být. Helena je i naživo vážně dobrá zpěvačka, má hlas, kterým zpívá a nikoliv pouze neječí a neřve, jako řada jejích hudebních rockových kolegyň, u kterých člověk neví, zda jim vypadne jen jazyk nebo i něco ze žaludku. :o) Kapela hraje s našláplým drajvem a atmosféra jejich koncertů je skvělá. Když odbočím, „Útěk před sebou“ patří momentálně mezi má nejposlouchatelnější cédéčka a neomrzelo mě ani po několikátém poslechu. Živé podání písniček bylo pikantní chutnou kainovou „večeří“, což fanoušci ocenili tak, že bratr s kamerou neustále na lavičce vyvažoval a já jsem na jeho stabilitu též útočila svým megableskem z foťáku.

Teta nebude asi nikdy patřit mezi výrazně medializované bandy, nebudeme ji nejspíš vidět ve veselých pořadech TV Nova či v rozhovorech na téma, zda umí členové kapely péct koláče v Prima vařečce nebo v Receptáři Přemka Podlahy poslouchat, že Helena umí přitlouct hřebík nebo zasadit rajčata. Přeji jim, aby měli vždy dostatek sil, aby neztratili nic ze své kvality, a aby se zvětšovaly řady fanoušků, kteří si jejich vážně dobrou placku koupí. Lidi, jděte příště na jejich koncert, je to fakt dobrý!!! Helena je pro mě navíc co do zpěvu jedna z osobností a spousta zpěvaček by mohla být ráda, kdyby jim to zpívalo z poloviny jako jí (včetně mě :-)

CD "Útěk před sebou" pokřtil hudební redaktor Petr Korál, druhým kmotrem byl zpěvák Petr Kolář (ex PRECEDENS, ex ARAKAIN). Závěr večera pak zakončila kapela B-LUES.


Mějte se krásně a někdy na TETĚ!!






>

Jana Henychová             



Vydáno: 07.12.2005
Přečteno: 9224x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.11101 sekund.