RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




BLOODY SIGN - Vana Vigala Loïts

Až z daleké Francie pochází promo CD záseku "Vana Vigala Loits" - ač se založení Bloody Sign datuje někdy do poloviny let devadesátých, jedná se o jejich dlouhohrající debut. Po asi třech demosnímcích se sestava ustálila a na sklonku loňského roku byly zvěčněny písně na disk, o kterém je nyní řeč. Tento spolek u nás není až tak zcela neznámý, před nedávnem proběhlo po větších městech jejich společné miniturné spolu s místními Avenger a Mortifilia. Byl jsem tehdy svědkem koncertu Bloody Sign a nějak výjimečný dojem to na mě neudělalo – nebylo to vyloženě špatné, ale podobných kapel jsem už živě prostě viděl spousty. Navíc to bylo menší klubové vystoupení s nečitelným soundem, kterému přihlížela jen nepatrná hrstka dorazivších návštěvníků. O to víc mě mile překvapilo, že studiový záznam muzicírování Bloody Sign není vůbec zlý.

Základem je death metal, ale narazit na pasáž blackově znějících kytar není žádný velký problém. Nahrávce velmi pomáhá víc slušné nazvučení. O hráčských kvalitách účinkujících není sporu, především po kytarové stránce je počin spíchnutý dost dobře. „Unleashing The Power Of Bloody Sign“ je rytmicky dobře zvládnutá věc (asi nejpovedenější píseň, přesto je playlist posluchačsky celkem vyrovnaný), totéž se dá říct i o „Possessed By Ancient Earth“ či „Banished“. „Conquering Pain“ si vybavuji z onoho koncertu podle Hagendova frázování v klepačkové pasáži (doprovázeného rozohňenými gesty a sveřepými grimasami). Malou zajímavostí je první část dvojskladby „Vana Vigala Loïts“, která je tvořena folklórním halekáním jakýchsi tamních divoženek. Šestice nových skladeb je na celkový počet osmi doplněna výpůjčkou „Parricide“, což není nic jiného, než dovedně odehraná coververze Pestilence, poslední položkou CD je „Master Of Nothing“ - živý záznam z francouzského La Laiterie.

V době, kdy se mi toto CD dostalo do ruky, se zatím nenašla žádná vydavatelská firma, která by se ujala distribuce „Vana Vigala Loïts“. Dost se divím, že v dnešní době, kdy se mezinárodně distribuuje na kompaktním disku kdejaký začínající spolek, nemůže kapela najít vydavatele pro zdařilou profesionální nahrávku. Nezbývá než Bloody Sign držet palce, aby se tak stalo co nevidět. Jinak zas a znova odkazuji na letošní Open Hell Fest, kde Francouzi také vystoupí.

Štembus             


www.bloodysign.fr.st

Seznam skladeb:
1. Possessed By Ancient Earth
2. Unleashing The Power Of Bloody Sign
3. Conquering Pain
4. Vana Vigala Loïts (intro)
5. Vana Vigala Loïts (part 2)
6. Parricide (Pestilence cover)
7. Banished
8. Master Of Nothing (live)

Sestava:
Hagend - zpěv
Kalevi - kytara
Deimos - baskytara
Ilmar - bicí

Rok vydání: 2003
Čas: 31:11
Produkce: S. Varkel
Studio: Guano Studios
Země: Francie


Vydáno: 07.07.2004
Přečteno: 3839x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10144 sekund.