DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Vlasta Horváth a Frenzy koncert + křest alba, Praha - Futurum, 7.12. 2005

Když se řekne Vlasta Horváth každého asi hned napadne Superstar. Leckdo přitom pohrdavě odfrkne, ale ti nepředpojatí již podle prvního alba Místo zázraků pochopili, nebo v brzké době, kdy se Vlasta se svou kapelou Frenzy chystá na turné pochopí, že je to vlastně tvrdý rocker se srdcem na dlani.

Začátek akce byl ve Futuru avizován na 20 hodinu, ale to se teprve jak bývá zvykem pomalu lidé scházeli. Dle mého pozorování se publikum skládalo buďto z načinčaných náctiletých holčiček, které večer tajně vyrabovaly maminčiny šminky, nebo ze slečen a paní, které okouzlil Vlastův zpěv i vystupování, ale nechyběli ani, dle zjevu, kovaní rockeři, a samozřejmě přišli podpořit i kolegové ze Superstar, namátkově Michal Hudček, Ali Amiri nebo Monika Šramlová. Křest s koncertem se neobešel ani bez již léty prověřených známých osobností, jako třeba Petr Kolář nebo Jirka Urban z Arakainu.

Přesně v 21 hod., kdy už byl sál značně zaplněn, vlítla na podium kapela Frenzy v čele s dobře naladěným Vlastou Horváthem. Kapelu Vlasta založil spolu s bratrem kytaristou Radkem již v roce 1999. Na bicí s nimi hraje Miloš Novák a na baskytaru Václav Podroužek. Novou posilou je klávesista Ondra. Hráli samozřejmě písně z nového alba Místo zázraků. Na živo mají písničky ještě větší drajv, nespoutanou energii a odpich. Hutný spodek bicích doplňují řezavé kytary a úžasný rockový hlas Vlasty. Jakmile se Vlasta vymaní z předem nastavené škatulky, bude se jeho jméno skloňovat vedle takových zpěváků jako je třeba Petr Kolář. Příjemným a velice chytře vymyšleným zpestřením bylo, že písničky, které složil třeba Jiří Urban nebo Olda Krejčovec, si také pánové spolu s Vlastou a Frenzy zahráli. Vystřídali se tak na podiu velice milí hosté, včetně producenta alba Oty Balage, který si i s Vlastou zazpíval. Celým večerem se nesla příjemná atmosféra, publikum bylo ve svých sympatiích k Vlastovi hlasitější a hlasitější, a bez zaváhání s Vlastou zpívalo i celé refrény, z čehož měl evidentní radost.

Nedílnou součástí koncertu byl křest desky Místo zázraků, který ale nikterak neubral na úžasné náladě, která ve Futuru panovala. Desku přišel pokřtít již zmiňovaný Petr Kolář. Petr nezapomněl zdůraznit, že Vlasta není žádná rychlokvaška, ale že prostě zpívat umí. Že mu jednoduše řečeno fandí, a jeho písničky na prvním albu má velice rád. Otevřel nedílnou součást všech křtů, tedy šampus, zlil většinu přítomných novinářů i s připravenými fotoaparáty, a jelo se vesele dál.

Hit střídal hit, např. sametová balada Místo zázraků, nebo s jistou dávkou nadsázky velice skočná píseň Mediální potvora, či Havrani z pera Jirky Urbana, která v sobě nese čitelnou stopu Arakainu. Jednoduše řečeno Vlasta křest ohně ustál pomalu s prstem v nose a ve velice přesvědčivých výkonech mu nezabránilo ani pořádné nachlazení. Nemluvím o tom, že jeho komunikace s fanoušky je příkladná. Je vidět, že si svých obdivovatelů váží, a neúnavně se po koncertu každému podepisoval, a s každým se fotil, přitom mu nikdy nezmizel spokojený úsměv ze tváře. Možná je to klišé a možná to už někoho i štve, ale Vlasta je opravdu nejenom výborný zpěvák a šouman, ale zároveň i hrozně milý človíček.

Tenhle koncert byl prostě pořádný rockový nářez s lidskou tváří. Člověk pak ani neměl chuť jít domu, aby ještě vstřebal poslední zbytky problikávající energie.







Ali             


foto:Jana Henychová
frenzy.xf.cz


Vydáno: 07.12.2005
Přečteno: 4263x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.0951 sekund.