TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




MOTOFEST 2005 - Tetrafarmakos, Four Roses, Caramel Drive, Space Billiard, (25.11.2005)

I přes své třináctileté působení v Praze, stále ještě pro širokou veřejnost nepříliš známý motorkářský club Motoráj, hostil v podvečer 25.11. festival MOTOFEST 2005. Na programu byla dívčí rocková kapela Four Roses, převážně dívčí punková Tetrafarmakos a dále pak rockový nářez od hochů z Caramel Drive a Space Billiard.

Musím přiznat, že už jsem před pár lety Motoráj club navštívila, ale to nebyl ještě zdaleka tak pěkně zrekonstruovaný a nedýchala z něj taková příjemná atmosféra jako dnes. Už jen kvůli úžasným kresbám na zdech, které ukazují snad peklo, stojí za to si do Motoráje zajít. Ale i kvůli všudypřítomnému motorkářskému duchu, dobrému jídlu, a hlavně pořádné muzice.

Kvůli té jsme tu byli i tentokráte. Před 21 hod. byl klub již řádně zaplněn, nebylo si pomalu kam sednout. Místní starousedlík mě ujistil, že to není zas tak obvyklý jev. Všichni už netrpělivě čekali na první kapelu, kterou byli punkový Tetrafarmakos. Zvědavost byla veliká, protože počet, byť polodívčích skupin, by se u nás dal spočítat na prstech jedné ruky. Dočkali jsme se však jen velice průměrného, ničím zajímavého výkonu, který byl finálně odměněn i vcelku chladným přijetím a tichou šeptandou, ať už proboha dohrají. Snaha byla vidět, ale i ta leckdy nestačí.

Jako další naskočily na podium již léty prověřené holky z Four Roses. Zahrály obligátně dobrý rockový set, nesměly chybět pecky jako Berta jede do Kolína, Micromachines nebo Nevěřím ze stejnojmenného alba z r. 2003. Lidi se evidentně dobře bavili, došlo i na nějaké přídavky.

Čas ale kvapil, bylo nutno dodržovat harmonogram, a na podiu se již chystali hoši z Caramel Drive. Tato pětičlenná kapela je mimo jiné zajímavá tím, že v ní hraje na kytaru frontman známé pražské kapely S'N'C Petr Štika. Zpěv v Caramel Drive ale obstarává rodilý angličan, jehož jméno mi bohužel vypadlo, který zaručuje poslech kvalitní angličtiny, ale nese s sebou i svěžího ducha z britských ostrovů. Kapela působila velice kompaktně a živě, nebylo člověka, který by si alespoň nepodupával do rytmu nohou.

Večer uzavírala šestičlenná partička Space Billiard, jejíž vznik se datuje až do roku 2001. Z původních členů nezůstal pomalu kámen na kameni, ale dnešní pilíř kapely stojí pevně především na zpěvákovi a showmanovi Fero Gažíkovi. Zajímavostí také je, že baskytarista Martin Hroněk hraje i v sólovém projektu Petra Koláře. Space Billiard to rozbalili na celý Motoráj, všechno co mělo nohy řádně pařilo, pivo teklo proudem, a přes kouř nebyla vidět cestička k domovu, která však hluboko po půlnoci lákala z podařeného festivalu každého z přítomných.

Ali             



Vydáno: 26.11.2005
Přečteno: 3764x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08855 sekund.