RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




THE PROJECT HATE MCMXCIX - Hate, Dominate, Congregate, Eliminate

Při pohledu na stylové zařazení kapely se asi leckdo může ošívat, ale lépe definovat hudební aktivity K. Philipsona & J. Sandströma asi nelze. The Project Hate MCMXCIX vznikl v roce 1998, kdy dali oba pánové hlavy do hromady a po dvou letech byl výsledkem debut pojmenovaný výstižně „Cybersonic Superchrist“. Skupina se tehdy představila jako poměrně svébytné těleso kombinující sekané kytary s brutálním murmurem, proti kterému stojí v opozici křehký dívčí zpěv plus klávesové a elektro vsuvky, to vše je podrobeno odstředivé síle a podáno v notně protikřesťanském duchu. Můžete si říct, že to už tady bylo nesčíselněkrát. Avšak Project Hate jsou hlavy otevřené a dokázali dosáhnout poměrně svojského vyznění, které je provází dodnes.

Pakliže druhý počin měl lehké tendence ke stagnaci, „Hate, Dominate, Congregate, Eliminate“ je důkladným potvrzením, že má band stále co říct. Zajímavým faktem je, že se nahrávalo ve studiu Soundlab a za mixážním pultem stál sám Mieszko Talarczyk, frontman švédských grinders Nasum. Velmi dlouhé skladby se nesou ve středním, často pak pomalejším tempu, kapela sází na jednoduché, ale úderné riffy - sóla se nekonají. Kytary mají vyloženě rytmickou funkci, nosný motiv písní je povětšinou tvořen klávesami. Ale nečekejte přeslazenou skládanku pro uplakané dívenky - skladby mají pořád agresivní drive. Hluboký hlas Sandströma (bývalý vokalista Grave, nyní basák Entombed) je prokládán hrubozrnným deathovým vokálem Emperora M. Caliguly (Dark Funeral), který si tak zavzpomínal na své začátky u Hypocrisy. Party nové zpěvačky Jo jsou klasicky hojně zastoupeny, paradoxem je, že občas ona slečna zpívá brutálnější texty, než jaké chroptí její mužští kolegové. Dalším nováčkem je kytarista Petter Freed z thrash / death seskupení 2 Ton Predator. Na předchozí počiny nahrával basu Phillipson, nyní byl angažován u tlustých strun Jörgen a je to hned znát. Jeho notně podladěný nástroj je organickou složkou zvuku současných Projectů. Už od svého vzniku fungují TPH bez živého bubeníka, vystačí si se studiovou technikou. Zvuk automatu je však přirozený (vyjma příležitostných elektronických breakbeatových excesů) a nepůsobí rušivým dojmem.

Death metal s klávesami je sice téma přeorané tisíckrát tam a zpět, přesto pokud chcete v tomto žánru kvalitní desku, sežeňte si „Hate, Dominate, Congregate, Eliminate“ či některé ze starších alb The Project Hate MCMXCIX. Bohužel nevím, jak to nyní vypadá s distribucí tohoto CD v ČR - mé bylo importováno ze zahraničí a dosud jsem ho v žádném obchodě nebo jiné distribuci neviděl. Doufám, že to Threeman Recordings, kteří TPH vydávají, brzy nějak licenčně napraví ( pokud se tak již nestalo). Byla by to velká škoda.

Štembus             


www.theprojecthate.net

Seznam skladeb:
1. Hate
2. Nailed
3. Dominate
4. Deviate
5. Congregate
6. Burn
7. Eliminate
8. Weep

Sestava:
Jo Enckell - zpěv
Petter S. Freed - kytara
Lord K. Philipson - kytara, programming, klávesy
Jörgen Sandström - zpěv, bass kytara

Hosté:
Emperor Magus Caligula - zpěv
Rickard Alriksson - zpěv
Morgan Lundin - zpěv

Rok vydání: 2003
Čas: 69:30
Studio: Soundlab
Produkce: Mieszko Talarczyk
Země: Švédsko


Vydáno: 18.03.2004
Přečteno: 4484x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09765 sekund.