RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




ULTRABLUE + ČESKÉ SRDCE - Praha, Lucerna Bar, 5. 12. 2005

Trochu se zpožděním ale přece - dovoluji si informovat o jednom hodně zajímavém dvojkoncertu. Mikulášské pondělí 5. prosince oslavili návštěvníci pražského Lucerna Baru dvojkoncertem kapel ULTRABLUE a ČESKÉ SRDCE. "Rockový Mikuláš", jak se akce oficielně jmenovala, odstartovala ve 21:00 hodin.

Koncert zahájila východočeská formace ULTRABLUE v čele s charismatickým zpěvákem, občas i zpívajícím kytaristou a původně bubeníkem, Josefem IX. Ten si drží určitou stálou pozici v rockovém světě již po řadu let. Dříve působil mj. v kapele MANON, nyní již delší dobu funguje ve zmiňované kapele ULTRABLUE jako hlavní líder. Hudebně zajímavý set v moderním rockovém kabátě dostával návštěvníky Lucerna Baru do varu a ke konci vystoupení již bylo publikum pořádně rozjařené. Josef IX. zazpíval mimo jiné repertoár z alba "Řeka v moři" - nové album spatří světlo světa v průběhu nadcházejícího týdne. Bez mučení přiznávám, že mi unikl jeho název a bohužel si nejsem jistá, zda název je právě zmiňovaná "Řeka v moři". Tento informační um ale čtenářům v nejbližší době osvětlím, nebo mám nové CD od Josefa IX. přislíbeno a až ho naposlouchám, připlížím se k vám i s recenzí. :-) V souvislosti s ULTRABLUE stojí za připomenutí, že skupina se v minulosti zúčastnila několika koncertů v roli supportu Vladimíra Mišíka. První deska nese název "Esplendido party n-o IX", jejím kmotrem se stal Vilém Čok. Josef IX. mj. spolupracoval v minulosti i se slovenským zpěvákem Peterem Nagym na postu bubeníka.

Po ULTRABLUE nabídla svůj set na postu hlavního tahouna večera svého času poměrně populární kapela ČESKÉ SRDCE v čele se zpěvákem Michalem Šenbauerem. Také on bral ke zpěvu na podiu i kytaru a bylo vidět, že kapela má své fans zmáklé - lidi trsali a pařili, dočkali se i svého kdysi mediálního hitu "Srdce z Avalonu". Muzikanti si to na podiu pořádně užívali a ke konci vystoupení už kolem podia nebylo volného místečka. Osobně mě ale stylově i interpretačně více zaujali předskokani z ULTRABLUE (fanoušci ČESKÉHO SRDCE mi to jistě odpustí)... Proč - to nedokážu vysvětlit, ale jejich hudba mi je tak nějak bližší a připadá mi stylově modernější. Přesto všechno se podle mého názoru jednalo o dost rovnocenný koncert co do výkonů obou kapel a fanoušci obou formací jistě nelitovali, že toho večera do Lucerna Baru dorazili. Co dodat - snad jen, že kapela vznikla v roce 1989. V roce 1990 vydali u Supraphonu první desku, která měla díky své originalitě nečekaný úspěch u posluchačů poměrně širokého věkového spektra. Formace absolvovala rozsáhlé turné po České republice. Souběžně vyšla i anglická verze tohoto CD pod názvem "Bohemian Hearts". Zásadním mezníkem v životě kapely bylo seznámení s Alanem Stivellem, francouzským multiinstrumentalistou, který se proslavil hlavně hrou na keltskou harfu. ČESKÉ SRDCE pak společně se Stivellem vystoupilo v pražské Lucerně s programem "Keltské vánoce". Následovala další hudební spolupráce se Stivellem v nahrávacím studiu, kde vzniklo druhé album "Srdce z Avalonu". V této době zaznamenala kapela personální změnu - ze skupiny odešel Pavel Kučera a zpěvákem se tak stal Michal Šenbauer. Skupina připravuje vydání nového alba na březen 2006. Mělo by mít rockovější podobu. Pilotní singl nese název "Čtyřiadvacátýho ráno".





Jana Henychová             


foto:Jana Henychová


Vydáno: 07.12.2005
Přečteno: 4036x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08721 sekund.