RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




ČURBY - Lidi co jezdí na OEF jsou v pohodě!

Netřeba představat člověka, jemuž snad jako nikomu jinému náleží titul Mr. Obscene. Milovník muziky, vydavatel skvělých kapel, pořadatel skvělého festivalu, ale hlavně pohodový člověk. To je Čurby!!

Pamatuješ si ještě co sis poprvé koupil za desku? Jaké bylo tvoje první setkání s opravdu extrémní muzikou a kde se tak stalo? Zkoušel jsi někdy v nějaké kapele hrát?


Človeče desku jsem si žádnou nekoupil, teda na úplným začátku…narodil jsem se do dělnický rodiny, takže něco jako gramec o tom jsme si mohli jenom nechat zdát, do tuzexu jsme chodili tak leda šmírovat, na dovolenou jsme se nedostali ani do NDR či Bulharska, prostě na to nebylo, takže moje první setkání s muzikou mě čekalo na letních prázdninách, kam jsem jezdil na celé léto k tetičce ke Kolínu a tam byla super parta většinou starších týpků a ty mě uvedli do života velice rychle, takže vlastně jim jsem vděčný za to, kde dneska jsem a co dělám…byla to paráda, scházeli jsme se v klubovně pouštěli muziku, kluci jezdili na černý burzy až do Ostravy, takže byl přísun novinek prostě všechno…začínali jsme na CITRONU, TUBLATANCE, TEAMU, polských TURBU či KAT ani nevím co to bylo za roky, možná 86…ovšem pak hned nastoupila METALLICA s prvníma deskama, geniální SODOM „Persecution Mania“, ASSASSIN „The Upcoming Terror“, LIVING DEATH, VENDETTA, DESTRUCTION, SLAYER, S.O.D., co já vím co ještě, no a pak jednoho moc krásného dne přinesl jeden týpek NAPALM DEATH „Scum“ a to jsem myslel, že umřu blahem, to byl prostě zažítek daleko lepší než první sex…nezapomenutelný, tak intenzivní nářez tady do té doby nebyl, absolutní vrchol, do dneška si pamatuju, jak jsme na sebe neveřícně koukali a nechápali co se děje!!! Těžko si to dneska vůbec někdo může představit, parta lidí háže vlasama u malýho jezevčíku…pak už to jelo strašně rychle, rozjela se death metalová scéna a taky česká scéna s ROOT, TERMINATOR, DEBUSTROL, KRYPTOR, MORRIOR a kupou dalších, hned jsem byl snad ve všech fanklubech, objednával všechny fanziny jako METALIŠTĚ, METAL BREATH, RIFF RAFF atd. prostě mě to úplně pohltilo…vybrečel jsem si doma kotoučák a vše nahrával na ty mega velký pásky, později mi táta z peněz za nějakou pojistku koupil kazeťák a to už byla mega jízda…sbíral jsem naprosto všechno a furt poslouchal a poslouchal a řekl bych že to nadšení mě stále ještě neopustilo…já tuhle muziku zbožnuju, dalo mě to naprosto všechno – kámoše, možnost cestovat…pak to samozřejmě pokračovalo dál, první metal fest v roce 1988 nebo 1989 v Radovesnicích u Kolína, teď jsem koukal na ROOT DVD a Big Boss tam tuhle akci zmiňuje, ATTACK OF FIRE v Bzenci, začal jsem dělat svůj fanzin naprosto příšerný kvality, pomáhat s distribucí novým kapelám…a hrát v kapele? Nikdy, já jsem měl s Bilosem fiktivní kapelu VAGINAL TUMOUR, ale basu jsem měl tak dlouho opřenou v pokoji, až jsem usoudil, že bude lepší ji propít, takže skončil jsem docela záhy aniž bych brnknul byť jen jednou…



Jaké kapely jsou tvé, jak se říká, srdcovky, které tě nejvíc ovlivnili a na které nedáš dopustit?


NAPALM DEATH to je jasný a takový SODOM „Agent Orange“ a „Persecution Mania“ nebo demáš DEBUSTROL „Vyznání Smrti“…a můžu pokračovat BRUTAL TRUTH „Extreme Conditions…“, NASUM „Inhale/Exhale“, CARCASS, BOLT THROWER, PUNGENT STENCH, AGATHOCLES, REGURGITATE, CRYPTIC SLAUGHTER, REPULSION, TERRORIZER, EXTREME NOISE TERROR, S.O.D., DOOM, HIATUS a hromady dalších…



Jak tě vůbec napadlo založit Obscene Productions? Co tě k tomu vedlo? Určitě to nebude sranda založit si jen tak z fleku vlastní vydavatelství. Uměl sis v začátcích představit co to bude obnášet a jak dopadl střet s tvrdou realitou? Co jsi vůbec dělal něž jsi založil Obscene?


Normálně to přinesl čas, nic takového tady nebylo, jen fakt pár firmiček a kapely neměli kde vydávat svoje věci, takže to byl prostě jen další krok, jak podporovat muziku, kterou mám rád…dneska, když si vzpomenu na úplné začátky, tak se prostě neubráním dojetí ani záchvatům smíchu…nikdo o tom nic neveděl třeba ani na úřadech, to bylo prostě šílený…a jak tenkrát probíhala komunikace…prostě angličtina na nule, když jsem třeba viděl poprvé AGATHOCLES v Trutnově, tak Jan ode mne chtěl nějaký peníze za Epko a mi ho s Barvákem vůbec nechápali, tak pak jen mávnul rukou a vinyl nám dal he,he,he…nebo si prostě napsal obyčejný dopis a čekal si třeba měsíc na odpověď nebo si se nedočkal vůbec, prostě teď napíšeš mejl, uděláme výměnu a vše je domluvené třeba během dne, tak to si dřív řešil i několik měsíců…dělal jsem tehdy v chemičce a skoro všechny peníze pumpoval do labelu, za poštu si dal hromadu peněz, vlastně všechno co jsem nepropil jsem dával do Obscene…a že to byli těžce vydělaný peníze…mlátit palicí a rozbíjet toxický odpad to byla fakt paráda…



Obscene se za ty roky pěkně rozjel a vypadá to že se jen tak nezastaví. Za vše mluví pobočky v Asii a USA. Kdo se tam o to stará? Kde jsi na ty lidi natrefil? Budou fungovat pouze jako distributoři nahrávek vydaných tady, nebo jim necháš i volnou ruku např. že by v Asii vydali nějaké, tady neznámé bandy?


Jasně, dneska je to někde jinde…snažím se ke všemu a ke každému přistupovat poctivě a to se projevilo tou podporou lidí…takže posledních pár let se živím svým koníčkem a to je fakt terno, můžu prostě delat co chci, jak chci a když něco poseru, tak je to prostě jen moje chyba…nemysli si, mít pobočky v Americe nebo Asii není žádný velký problém nebo něco co ti přináší peníze, stále na ně doplácím a určitě to tak i dál bude…je to vlastně jen taková nabídka, jak se lidi z těchto oblastí mohou dostat k našim nahrávkám za třeba v Asii naprosto nesrovnatelné ceny…oni prostě nemají na to, aby si objednali z Evropského mailorderu desky, takže tady mají možnost je sehnat za menší než poloviční ceny…stejně tak v Usa, dolar je tak nízko, že se nám to téměř nevyplatí, ale třeba v americe jsme teď vydali OBSCENE EXTREME 2005 DVD v jejich NTSC formátu, takže tam ta pobočka prostě musí být…zkoušíme to prodávat na festivalech a tak...stejně tak asijská pobočka už vydala jeden titul a to poslední desku CRIPPLE BASTARDS…a tu tam šíříme za fakt srandovní peníze..a určitě bych chtěl začít vydávat nějaké asijské kapely, byl jsem tam teď dva roky po sobě v zimě na měsíc a scéna je tam úžasná, lidi jsou tam pro extrém totálně zapálený a dost mi to připomíná Čechy po revoluci…ale samozřejmě problém je stahování, kopírování…nevím kam se to vyvine, vem si, že Obscene platí studia, grafické náklady, turné, prostě pro své kapely co se dá, takže pak když tu nahrávku někdo jen kopíruje, tak jsme nahraný a tohle si nebudem moci dovolit a to by pak nemělo smysl i když i velký firmy dneska kapelám neplatí studia…kapely jsou vůbec rádi, že nějakou firmu mají a sami sází na koncerty, kde vydělají peníze a teď mluvím i o velkých kapelách…co pak neznámé undergroundové kapelky? Takže ted´ čekám kam to celé dokráčí…a kde jsem ty lidi co se o to starají potkal? Evana na Obscene Extreme festu kam už roky jezdí a kde je naprosto nadšený a Kia nám dělal pro INGROWING celé Asijské turné!



O kapely ve tvé stáji se staráš opravdu na výbornou, viz různá delší či kratší turné. Kde jsi byl s Obscene nejdál a kde se ti nejvíc líbilo. Plánuješ nějaké další turné?


Človeče já vlastně vůbec nevím, xkrát jsem projel Evropu to je jasný…pak jsem byl s FLESHLESS třeba v Los Angeles nebo na Machu Picchu a u jezera Titicaca v Peru a s INGROWING jsem byl na indonéském ostrově Bali, takže jedna z těchhle destinací byla asi nejdál…kromě Usa, znáš ten song - fucking Usa hey, hey,hey, se mi strašně líbilo skoro všude, já úplně zbožnuju to objevování nových zemí, potkávání lidí co si s nima třeba roky píšu…krásná je Kolumbije, úžasný Ekvádor a teď mě samozřejmě chytla totální asijská mánie…vůbec nevím, jak jsem tenhle překrásný kontinent mohl tak dlouho ignorovat…takže samozřejmě budhisticky vyklidněné Thajsko je super, nebo Kambodža, sedí mi i moderní státy jako je Malajsie (neuveřitelné stavby! To se prostě musí vidět na vlastní oči) nebo Singapur…trošku mě zklamalo Peru a taky Indonésie…právě teď se připravujeme na další výjezd s ISACAARUM…bude to opět Jižní Amerika a projedeme Brazílii, Uruguay, Argentinu a Chile…4 týdny na cestách takže se nemůžeme dočkat…obzvlášť Brazílie mě magicky přitahuje…jinak v létě pojedu s dětma na východ – projedeme Rumunsko, Bulharsko, Turecko, Řecko, Albánii, Makedonii a další zimu by jsme moc chtěli na dlouhou cestu do Austrálie, Tasmánie, Nový Zéland, Fiji…ale to je dost daleko..



Nechceš nám prozradit nějaké žhavé novinky? Co budeš vydávat v roce 2007 a tak?


V roce 2007 budeme střílet ostrýma!!! Bude to fakt totálně nabitý, teď jsem koukal na ediční plán a ani nevím kde na to vemu he,he,he…ale vážně, domluvili jsme se na spolupráci s německými YACOEPSAE a to jsem moc rád, že tyhle fofrníky máme pod Obscene…v květnu jim vydáme studiovou desku. Pak debutní dlouhohrající desku vydají švédští SPLITTER a není třeba dodávat že se po jejich miníčku na tuhle věc moc těším!!! Do toho nové věci natáčejí EARDELETE (ex N.C.C.), takže čekám co z nich vypadne a pak je třeba taky vydáme, no a také dokončujeme (konečně!) double DVD italských CRIPPLE BASTARDS – tam už fakt po těch letech finišujeme a dokončujeme poslední kapitolu tohohle dokumentu o jedné z nejzvrácenějších kapel extrémní scény a celé je to fakt profi udělané a trvalo nám to sestavení více než dva roky a chceme to vydat k 12 letům firmy, které máme a slavíme 11. a 12. Května 2006 v pardubickém klubu Žlutý Pes, tak snad se to podaří…dál teď dělám na OEF 2006 DVD, právě teď vybírám z těch 40 hodin materiálu to nejlepší a to je plán jen pro první polovinu roku…dál už fakt nevidím…



Sníš o nějaké kapele, kterou by si chtěl jednou vydávat, ale ona třeba nechce? A prozraď, kdo je takový tahoun vydavatelství? Co si lidé za tento rok nejvíc kupovali?


Samozřejmě co je to za otázky he,he,he…chtěl bych vydávat NAPALM DEATH a EXTREME NOISE TERROR a BOLT THROWER a ABBU v době největší slávy…nejvíce se u nás prodává CRIPPLE BASTARDS – to je prostě totální stálice, „Almost Human“ CD je vyprodané a „Desperately Insensitive“ si vede výtečně, přestože ji před námi vydalo už několik jiných firem…velice dobré prodeje mají i FLESHLESS, INGROWING, ISACAARUM...to jsou prostě kapely co dost hrají venku a pak je to úplně v pohodě…i OEF DVDčka se prodávají více než slušně, takže celkově je to furt fajn…



Festival Obscene Extreme se stal nejen v Čechách, ale i ve světě tvrdé hudby pojmem. Bylo hodně těžké poprvé ukecat lidi na radnici, aby ti festival povolili? Co dnes? Jak se na Obscene Extreme dívají lidé z okolí konání? Nějaké stížnosti?


Já myslím, že Obscene Extreme má skutečné jméno jenom venku, v Čechách se na něj furt spousta lidí divá dost podivně, vůbec si neuvědomují co tady doma mají…stále někde čtu, že OEF tohle a tamto a některý bláboly jsou úplně k smíchu…moc lidí tady nevidí, že právě na tomhle festu je možný se pořádně vyřádit stage divingem a hlavně že tenhle festivale je skoro jediný, který dává šance skutečně mladým a začínajícím kapelám, teda z těch jakoby větších festivalů samozřejmě…na radnici to bylo poprvé hotové peklo…umíš si představit to pozdvižení, když jsem vyslovil název festivalu, oni si normálně mysleli, že to snad bude pravičácká akce, ptali se mě jestli nechci zastavit provoz na silnici u areálu no úplný šílenosti…dneska je to po těch letech maximálně v pohodě…pár lidí si stěžuje, ale ty si stěžují na všechno, takže je moc na radnici neberou vážně…lidi co jezdí na OEF jsou v pohodě, prostě ten fest má většina fans ráda a určitě si uvědomují, že záleží i na tom, jak se chovají mimo areál a pochopitelně hoteliéří a obchodníci mají z té invaze našich zahraničních kámošů radost…a když si stěžuje přímo nějaký soused festu, že mu tam někdo stanuje nebo dělá něco jiného, tak přijde na bránu a hned to řešíme…



Co bys chtěl letos na Obscenu za kapely? Z jaké kapely máš největší radost, že se ti jí někdy podařilo dostat na Obscene? Jaká kapela tě na živo nejvíc překvapila a jaká naopak nejvíc zklamala?


No nějaký super kapely, ale pokud nejsou úplně domluvený nemůžu o tom mluvit, jisté ale už máme třeba švédské death metalové bohy GRAVE nebo finskou grind nakládačku ROTTEN SOUND nebo megabrutální amíky WACO JESUS a hlavně kupici nových objevů jako třeba NARCOSIS, TINNER, CRANIAL DECAY, LIFE IS A LIE nebo dneska už také dost klasické kapely jako třeba MAGRUDERGRIND, SUBLIME CADAVERIC DECOMPOSITION nebo ROMPEPROP či INHUMATE…největší radost? To je těžké říct, já jsem si vlastně tím, že ty kapely tady byli a pak jsem s nima třeba byl v Praze nebo byli u mě doma splnil sny, tak to bylo třeba s MACABRE, EXTREME NOISE TERROR, BLOOD DUSTER, GENERAL SURGERY, EXHUMED pokecali jsme, bylo to skvělý…stějně tak jsem rád, že tam hráli CRIPPLE BASTARDS, AGATHOCLES, HAEMORRHAGE nebo REGURGITATE, těch kapel je strašně moc! A těch překvapení bylo během těch let taky moc, prostě na OEF je to tak, že přijedeš na velké kapely a pak ti uši rozpáře nějaká totálně neznámá a přesto fantastická kapela a to je super…na posledním OEF mě totálně odstřelili DISMEMBER, SKITSYSTEM, PISSCHRIST, SPLITTER a tak bych mohl pokračovat…trošku zklamáním pro mě byli DRILLER KILLER a SINISTER, ale ty jsem teď viděl na videu a je to mnohem lepší, takže těžko říct…



Plánuješ nějaké zásadní novinky na festivalu? Třeba jiné pivo, místo konání a tak? Bude zase HELL show, nebo snad něco jiného?


Moc ne, ten festival se vyvíjí úplně přirozeně…ale chceme zlepšení a to téměř ve všem…třeba před dvouma lety jsme přidali video projekci, minulý rok jsme měli dvě plátna a tento rok to chceme vylepšit ještě víc…nasadili jsme uvaděče kapel a tak na festu není žádný chaos ohledně kapel…teď chceme zapracovat na sprchách a celém zázemí pro lidi...kapely už dva roky užívají nový pub a šatny, takže teď chceme vylepšit areál i pro fanoušky…opět dodat více toalet, vytvořit úplně nové možnosti na ranní hygienu…každý rok bojujeme s čistotou v areálu a v tom budeme pokračovat…na čtvrtek opravdu připravujeme velice speciální akci včetně borců z HELLu, to co předvedli minulý rok bylo naprosto úžasný a já jsem byl naprosto nadšený, takže věřím, že si připraví další lahůdku…areál a pivo k tomu nemám moc co říct…stále jednáme a hned jak bude něco jasné dáme to na web…



Necháme už otázek okolo muziky a přejdeme radši někam jinam. Co tvoje rodina? Podporovali tě v začátcích třeba rodiče? Co na Obscene říká manželka? Neměla ze začátku třeba určité předsudky k muzice co posloucháš? Vím, že máte dvě krásné děti. Projevují nějak zájem o muziku, potažmo o tu extrémní?


Rodina je stále úplná až je to k nevíře v dnešní době he,he,he…ale samozřejmě, že mě podporovali ve všem co jsem dělal, žili jsme fakt ve skromných podmínkách, ale nikdy jsem to nějak moc nepociťoval…dokonce mi tatík na začátku firmy neustále půjčoval peníze, nikdy bych to bez téhle podpory nikam nedotáhl…bylo to v době, kdy jsem neměl šanci ty peníze sehnat jinde…pamatuju si, jak jsem ho přemlouval ať mi koupí elektrický psací stroj, abych mohl dělat fanzin, tenkrát to stálo totální ranec asi 12.000, to byli neuvěřitelný peníze! Nebo na kazeťák s CD…taky za balík…já si to strašně cením, protože pro mýho tátu to nebylo vůbec jednoduchý dát tyhle peníze dohromady. Manželka? No nikdy jsem žádnou neměl na to se skutečně necítím dostatečně zralý, ale s Monikou jsme spolu už 8 let a samozřejmě že má pro to co dělám pochopení…o muzice toho moc neví, vůbec nechápe, že jsem totálně v tranzu, když u nás večeří třeba BLOOD DUSTER, ENT nebo MACABRE…furt si myslí, že je to jen brajgl co nemá moc hlavu ani patu…ano spolu máme dvě děti, další dceru mám z dalšího vztahu a všechny děti vozím po festivalech, vlastně už od narození…dvě poslední se uměli tak krásně narodit, že třeba Nat byl na svém prvním OEF, když mu byli asi 3 týdny a Agátě byli 2 a půl měsíce a samozřejmě že všichni mě následují do Trutnova každý rok a je to pro ně skoro bych řekl občanská povinost he,he,he…Aneta už normálně dělá pro fest jako crew, prckové jsou rádi, že jsou venku na vzduchu, potkají tolik tetiček a strýčků a můžou se vyřádit do zbláznění! Jako malý bydleli v hotelu, teď už jsou ve stanu a dokonce ani v roce 2005, když byla ta šílená potopa a furt pršelo, tak jsem je nepřemluvil a zůstali v kempu, nasadili holínky, pláštěnky a nazdár! Samozřejmě mají svůj kazeťák a furt něco sjíždí… extrém v jejich pokoji ještě nejede ale dočkej času…



Jsi známý tím, že jsi vegan. Jak jsi se jím stal a z jakého důvodu a také kdy jsi začal pociťovat že nechceš jíst maso? Setkáváš se s negativními reakcemi okolí na tvůj životní postoj? Co si myslíš o rodičích vegetariánech/veganech, kteří i svým ratolestem zakazují jíst maso, i když některé látky v něm obsažené jsou pro děti ve vývinu žádoucí?


Tak stal jsem se jím vlastně ze dne na den, jsem z vesnice, takže od mala do mě cpali sekanou, tlačenku, kuřata, prasata, prostě všechno…do dneška se mi trošku trapně posmívají, jaký se mi prý dělali z toho všeho boule za ušima…pak jsem se dostal k Barvákovi a nějakým materiálům o právech zvířat, celou noc jsem to študoval a ráno jsem se rozhodl a stal jsme se vegetariánem a po roce veganem, a proč? To je snad nad slunce jasnější, z etických důvodů, nechci, aby kvůli mně umírali zvířata a vůbec tenhle nemocný byznys nechci podporovat…to mě bylo tak kolem 18 let…ze začátku se mi samozřejmě všichni smály, ale já věděl, že jsem se prostě našel, že za ten klid v srdci mě to všechno stojí a že každého prověří čas… a to se také stalo i po těch letech jsem pevně rozhodnut umřít jako vegan a je to cesta, která jasně udává tón v mém životě…srandičky si ze mě furt někdo dělá, třeba kluci na fotbale, když vystřelím nějakou žabku…hlavně, ale všichni co mě znají vědí kdo jsem a že nejsem žádný trendový srandista…jak zakazují maso? Vůbec tvé další otázce nerozumím…my jsme třeba doma vůbec neřešili co naše děti budou jíst, prostě to bylo tak jasné, že jsme o tom nikdy ani nevedli žádnou debatu…přeci na světě jsem získal nějaké informace, mám nějaké zkušenosti a to nejlepší chci předat svým dětem a tak je jasné, že naše děti se narodili jako vegetariáni! Vegani a vegetariáni se mnohem více starají o to co jedí než „normální“ populace a díky třeba knížkám z Anglie, kde se veganství přirozeně vyvíjí řadu desetiletí a nebyl ten vývoj tak násilně přerušen jako u nás díky „komunismu,“ tak máme mnohem více informací než kdokoli jiný a víme co děláme a co jíme…nechápu jak si vůbec někdo může dovolit někoho takhle soudit, já také nikomu nezasahuju do toho co dává svým dětem jíst…jen se podívej všude kolem kolik je tady obézních dětí a je to už opravdu zásadní problém a ještě to určitě přijde…nelíbí se mi to pochopitelně, ale nejsem soudce…



Další otázka se týká tzv. body tunningu – piercing, tattoo atd. Co si o tom myslíš celkově? Vím že máš propíchaný obličej, má to pro tebe nějaký zvláštní význam?


Je to skvělé, já jsem moc rád za každého originálního šilence! Dneska je jiná doba, každý ví co je piercing a tetování je už skoro trendem alespoň u mladších ročníků…dřív to bylo jiné terno…nebyli salóny, prostě nic…já piercing zbožnuju, propíchané mám co se dá a určitě bych v tom rád pokračoval…o tetování regulérně uvažuju tak 10-15 let, ale ještě jsem nenarazil na něco co bych chtěl mít celý život, moc se mi líbí maorské tetování na obličeji, to mě velice přitahuje, ale stále váhám…jinak za piercingem nic moc není, prostě jsem se chtěl jen trošku odlišit…první jsem si nechal udělat kvůli svým britským vzorům…Barney taky nosil piercing ne? A vlastně když teď o tom uvažuju tak první vegetariáni o kterých jsem věděl byli právě borci z britcore scény…



Co si myslíš o dnešní politické scéně u nás i ve světě? Politici se stále nějak nemohou dohodnout na sestavení vlády. Sleduješ toto politické dění?


Sleduju jakékoli dění takže i politické…ale k politice nemám důvěru a čertužel když i relativně dobrý člověk čuchne k moci, tak se z něj rázem stane někdo úplně jiný a starosti obyčejných lidí už jej jaksi nezajímají…žijí si ve svém světě, kde se všemožně přetlačují a co se děje tam venku je pro ně absolutně nepodstatné…mě nebo tebe zase budou potřebovat až za 4 roky, takže furt dost času tak, 2 měsíce před volbama, aby tě totálně zblbli a naslibovali nesmysly, které stejně nemají v úmyslu splnit…tak to bylo s každou vládou po revoluci a vesele to pokračuje dál…teď už ale vyloženě v politice chybí osobnosti a proto je ta krize větší a větší…to je u nás no a ve světě to stále jede podle diktátu všemocných spojených států, které prostě umějí manipulovat s veřejným míněním a ospravedlní a zneužijí jakýkoli okamžik, aby mohli více kontrolovat co děláš a oni jim za to ještě drazí voliči zatleskají…to je prostě neuvěřitelná síla propagandy…od konce druhé světové války bombardovali snad 20 zemí a pokračují v téhle agresivní politice vesele dál a nikdo s tím nic nedělá…naopak britové, francouzi nebo australané se na ně více a více fixují…je mi z toho prostě smutno…



Zajímalo by mě jaké máš koníčky kromě hudby? Když zrovna neposloucháš, nebo neorganizuješ něco ve firmě, co děláš? Jak rád lenošíš?


Lenošení? Neznám a to fakt nekecám…pokud není nic nutného ve firmě tak mám stále 3 děti a ty ti naplní život i kdyby si nemusel vůbec nic dělat…Já strašně rád hraju fotbal ten mrskám od pěti let a furt mě to dokáže rozpálit! Taky jsem maniak do cestování…furt bych někam jezdil, třeba i jen po Čechách… jsem dost často na cestě, takže pak přijedu a pak fofrovačky s tím co se nahrnulo, když jsem byl pryč a takhle furt dokola, třeba OEF dělám teď už nonstop celý rok…a od rána do večera fakt poctivě poslouchám muziku…takže stejně bez muziky toho moc není.



Co ty a víra? Myslím tím víra v cokoliv. V co v životě věříš? Četl jsi Bibli? A četl jsi anti-Bibli od LaVeye? Jaký máš na tyto knihy názor?


Víra mi nevadí, ale vadí mi a čím dál víc věřící, tím myslím jakýkoli věřící…prostě ten jejich fanatismus, to dokonalý zblbnutí…ty prostě mají všechno vyřešený ještě něž se to stane…ta jejich organizovanost to mě všechno šíleně děsí…vem si třeba jakou mají moc v Usa, žádný kandidát se neobejde bez jejich podpory, podrobně sledují, kdo a jak hlasuje a pak svým ovečkám doporučí koho volit takovým stylem, že jim to prostě nařídí a ty lidi si myslí, že dělají dobro pro všechny na světě…no hrůza…Bible i Satanská Bible jsou jen knížky které prostě mají za úkol nalákat další věřící…samozřejmě daleko bližší je mi Satanské Bible, ale stále to vše není podle mého gusta a zdravého úsudku…já věřím sám sobě a sám pro sebe jsem svůj jakoby „bůh“…a jsem moc rád, že nepotřebuji žádnou berličku, abych se tímhle světem protloukl…



Umíš vařit? Prozraď nám nějaký tvůj oblíbený recept.


Umím, dřív jsem fakt hodně vařil a strašně mě to baví hlavně když přijde hodně lidí, pochutnají si…to je paráda…ovšem co máme děti tak tohle vůbec nestíhám…vaří Monika a já sedím většinou u PC jako teď a buším do klávesnice…ale máme rádi třeba mrkvový guláš tady je recept : potřebuješ 300 gramů mrkve, 400 gramů brambor (oboje očištěné), dvě zelený papriky, jednu cibuli, jeden bobkový list, slunečnicový olej, sladkou paprikou, hladkou mouku, sůl, zeleninový bůjon od Wurzl a hlavně solčanku. Na oleji osmažíš cibulku, zaprášíš mletou paprikou, přidáš brambory, papriku a mrkev, osolíš, přidáš bobkový list, bůjon a solčanku a vaříš pod poklicí do měkka a na konci zahustíš hladkou moukou a necháš ještě chvíli provařit a podáváš s chlebem.



Jak smýšlíš o českých zinech a webzinech? Čteš některé z nich? Klidně řekni, které se ti líbí i nelíbí.


Jasně, všechny sleduju, webziny skoro denně…fanziny úplně zbožnuju, kde by tahle scéna bez nich byla? Mám rád METALOPOLIS, FOBIA, TUBERCULOSIS, PAYO…zinů tady moc nezbylo, takže teď se právě bavím nad posledním číslem Hluboké Orby a Death Fistu…kluci co jsme spolu dělali THE SUFFERING časák teď začali dělat net verzi, tak těm fandím to je jasný…mrkni na http://www.the-suffering.cz/ !



Co si představuješ pod slovem "obscénní" ?


Mrkni se do slovníku, obscénní je celej tenhle svět…



Jsme u konce a já ti moc děkuji za tvůj čas! Poslední slova nechám tobě!


Díky moc, parádně jsem si zavzpomínal a pobavil! Mějte se všichni fajn!


Ignifaxius             


www.obscene.cz


Vydáno: 20.02.2007
Přečteno: 6694x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Čurby je super...13. 03. 2007 15:12 Petrs


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.64601 sekund.