TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Pražský klub Rock Café oslavil 15 let své existence

Pražský rockový klub Rock Café oslavil ve středu 16. listopadu ji 15 let své existence. Během večera vystoupily kapely Animal Crackers (SK), One Season Band a Vypsaná fixa. Večerem provázelo neotřelé novinářsko/moderátorské duo Jan Šída a Milan Slezák.
Součástí narozeninové oslavy klubu se stala výstava s názvem RetRock Café. Klub byl již před zahájením akce plně vyprodán návtěvníci si zakoupili všech 300 vstupenek a více ne 200 hostů bylo součásti V.I.P. vstupu.

Dveře klubu se pro návtěvníky otevřely přesně v 18.00. První, na co návtěvníci narazili, byly atraktivní hostesky, které obdarovaly každého zletilého příchozího panákem lahodného bourbonu Jim Beama. V 18:30 hod. pak v hudebním sále začala hrát první kapela večera nadějná formace z Bratislavy, která si říká Animal Crackers a která publiku nabídla čtyřicetiminutový set tanečního beat-funku.

Následně podium patřilo jednomu z bočních projektů kytaristy Michala Pavlíčka (též Pražský Výběr) energické formaci One Season Band, která - jak už z názvu vyplývá - původně zamýšlela koncertně vystupovat jednu jedinou sezónu. Pro velký úspěch ovšem kapela vystupuje také po původně vyhrazeném časovém úseku, i když (bohužel pro fanoušky tohoto unikátního projektu) jen příležitostně. One Season Band hrají skladby od Pražského výběru, Stromboli, Big Heads, Krucipüsku, ale i vlastní věci. Kromě Michala Pavlíčka, který v kapele tradičně obstarává kytarové party, návtěvníci akce mohli vidět a slyšet charismatického zpěváka Tomáe Hajíčka (jinak té frontman Krucipüsku), basistu Milana Cimfeho, bubeníka Michala Pavlíčka juniora a druhého kytaristu Reného Rypara (Support Lesbiens). Tato kapela byla jednoznačně nejlepším bonbonkem celého večera, zejména po instrumentální stránce.

Závěrečný set patřil pardubické Vypsané fiXe. Vypsaná fiXa svůj styl původně označovala jako pop-punk, nebo také s nadsázkou sobě vlastní termínem skútr (skutečně útočný rokenrol). Lídrem kapely je zpívající kytarista Márdi, kapela odehrála řadu koncertů v rámci nekonečných turné, uplynulým a znovu plánovaným koncertním turné v Polsku a standardně nabitými kluby.

Ve znamení čísla 15 organizátoři akce připravili zároveň tekuté občerstvení díky sponzorům akce mohli nabídnout panáky Jim Beam, Frisco a pivo Plzeň za pouhých narozeninových 15 Kč a to bez omezení po celý večer. Přestože byly prostory klubu plně obsazeny, na akci panovala dobrá nálada, všem kapelám to hrálo skvěle a organizátorům akce - pořádajícímu klubu Rock Café - se podařilo připravit opravdu skvělou akci jak má být.

Rock Café je nejstarší porevoluční hudební klub v Praze založený v roce 1990. Přestože podobně jako jiné pražské kluby momentálně řeší problémy s pronikajícím hlukem a musí tak končit veškeré živé produkce ve 22.00, měl klub hned dva důvody k oslavě. Kromě zmiňovaného výročí totiž v současné době probíhá výběr stavební firmy na přesun hudebního sálu do suterénu a jeho odhlučnění. Rekonstrukce by tak měla zredukovat současné časové omezení a zároveň zvětšit kapacitu hudebního sálu. Stávající sál bude výhledově využit k divadelní a filmové produkci, take dojde i k rozšíření kulturního spektra Rock Café v podobě multimediálního prostoru.













Jana Henychová             



Vydáno: 18.11.2005
Přečteno: 3466x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.4905 sekund.