RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




EMERALD SUN - Escape From Twilight

Jedna věc je něco bezostyšně opsat. Kdo z nás to někdy v životě neudělal, že? Spousta lidí (potažmo kapel) to dělá dodnes. A já se už mnohokrát přiznal, že mi to zas tak moc nevadí. Alespoň je na co vzpomínat. A přitom je tak snadné opisovače pranýřovat a pak jim (po rozkošnickém tetelení se u stokrát slyšeného) blahosklonně odpouštět. Najít tenkou hranici mezi výraznou inspirací a naprostým vylámáním trezoru je čistě hraním si se slovy. Navíc, pokud se kapela oficiálně přiznává k tomu, z jakých zdrojů vychází, tak je přece nesmysl někomu zazlívat, že činí to, co se mu líbí. Jiná věc ovšem je, pokud k chlubení se cizím peřím ještě kapela nedokáže udržet na uzdě své nadšení z vlastní dokonalosti a velkohubě vypouští do světa hlášky o návratu do nejlepších časů Helloween a projev svého vokalisty suverénně přirovnává k výkonům Michaela Kiskeho.

Hlavní pozitivum řeckých Emerald Sun tkví v tom, že pravidla, která sepsali před dvaceti Helloween a která pomocí černobílých klapek dotvořili Stratovarius, beze zbytku dodržují. Díky technologickému vývoji a nastraženým slechům krajana a kolegy Roberta Dimitri Liapakise (Mystic Prophecy, Valley´s Eve), který se ve studiu ujal otáčení čudlíků, lze uznat, že produkce je na vynikající úrovni a je radost si tuhle fošnu po zvukové desce vychutnat. Stejně tak na instrumentálních výkonech nenajde člověk jedinou poskvrnku. A tak vlastně jediné napadnutelné tvrzení je ta zmínka o Michim. Ne, tenhle sedmihlásek není nedotknutelnou ikonou, ale srovnávání řeckého pěvce Jimmyho Santrazamiho s Kiskem je hodně silná káva. Nebýt přirovnání k Michealovi, snad bych ani nijak speciálně Jimmyho neřešil, i on splňuje to, co si power-speed metal žádá. Jen ve výškách vzpomenu častěji spíš na Uwe Heepena z Helicon, s jehož hlasovým zabarvením jsem se musel hodně dlouho srovnávat, než jsem ho dokázal vstřebat.

Z toho všeho tak nějak vyplývá, že Emerald Sun jsou velice schopní reprodukční umělci. Slabší článek je však jejich tvůrčí schopnost. A klidně bych mávnul rukou nad tím, že s lepidlem s prošlou záruční lhůtou slepují známá klišé a melodie. Už se mi dlouho nestalo, abych ve chvíli, kdy hodím na uši sluchátka a nasávám intezivně a systematicky atmosféru krůček po krůčku, jsem nejméně u poloviny skladeb (tedy především u těch, jejichž hrací doba vcelku zbytečně přelézá pět minut) toužebně očekával, kdy už skončí…

Nemíním dnes vyhledávat nejlepší chvíle. Emerald Sun umí přesvědčivě hrát jako Helloween, umí skvěle hrát i jako Stratovarius a když dojde na baladu, lesní bard Slepých strážců je ve střehu a může kynout novému blízkému příbuznému. Nechci Emerald Sun zatracovat, třeba časem najdou hrstku osobitosti. Zatím je to jen o kvalitním přehrávání cizích myšlenek. A tak mě napadá vzpomínka na poslední album domácích Scelet. Emerald Sun přichystali podobný dárek jako Scelet, jen ho zabalili do kvalitnějšího papíru. Ale originální mašli, jako u Scelet v podobě „Swan Song“ budete na tomhle albu hledat marně.

„Escape From Twilight“ je typickým produktem dnešní uspěchané doby. Pokud nenajdete čas a necháte album kolem sebe prosvištět jako fungující Pendolíno, určitě každého rychlomilce hudba Emerald Sun spolehlivě strhne. Pokud však najdete chvíli na intenzivní vstřebání, možná zjistíte, že i to, co jako ryzí zlato vypadá, se může stát pouhým kvalitním pozlátkem v luxusním balení.

Savapip             


www.emeraldsun.gr

Seznam skladeb:
1. Sunrise
2. Scream Out Loud
3. High In The Sky
4. The Traveller
5. Sword Of Light
6. Eyes Of Prophecy
7. Escape From Twilight
8. Emerald Sun
9. H.M.
10. The Story Begins
11. Not Alone

Sestava:
Jimmy Santrazami - zpěv
Johnnie Athanasiadis - kytara
Teo Savage - kytara
Fotis Sheriff Toumanides - baskytara
B-Wicked - bicí

Rok vydání: 2007
Čas: 52:22
Studio: Nemesis Recording Studio Kavala
Label: Limb Music Products/SPV
Země: Řecko


Vydáno: 16.05.2007
Přečteno: 4857x




počet příspěvků: 3

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Helloween Revival305-372-059 zde...30. 01. 2008 16:50 Pink-Cream-69
...hledám......hledám...13. 01. 2008 20:22 soremius
Mo prijdete jak ten...18. 05. 2007 20:56 Michael


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09005 sekund.