MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




INTO COLD DARKNESS VIII. – Záboří u Českých Budějovic 19.5.2007

Na tuhle akci jsem se poměrně dost těšil. Po zkušenostech z Budějcké rockpárty v KD Vltava České Budějovice jsem byl připraven na pořádnou pařbu. Ta sice nepřišla v tak silné vlně, jak jsem předpokládal, ale jinak to byl festík povedený. Počasí přálo, což bylo jedině dobře. Někdo sice sem tam nadával na horko, ale to beru jen jako tradiční brblání. Celý maratón začal v jednu hodinu odpoledne v DT Rock Pubu, odkud objednaný autobus odvezl do Záboří veškeré zvířectvo (v tu dobu samozřejmě hodné a ukázněné). Samotný areál, kde se měla akce konat, mě celkem překvapil, protože jsem čekal něco většího, ale nakonec si myslím, že šlo o velice strategickou pozici.

Jako první do strun hrábli black metaloví WINSELLAND. Přišlo mi, že chlapi hráli trošku s křečí. Možná za to mohl nedostatek zkušeností, možná ne. Jisté je, že u lidí vyvolali spíš rozporuplné názory. Myslím, že určitý potenciál se ale v kapele skrývá.

To následující THE OLD FOUR působili daleko suverénněji. To ale také neznamená všechno a od průměrného HC je nezachránil ani exhibicionistický zpěvák.

GYNAT RESIA měli u mě taktéž premiéru. Celkem divoké vystoupení mělo šťávu a všimli si toho i probouzející diváci.

Ty se na plno rozhodli rozdrtit DISFIGURED CORPSE, což je dnes kapela kultovní statutu. Výborná grindová pařba. To se ale v případě této bandy dalo čekat.

FOB mě bohužel zklamali. Mám z jejich vystoupení rozpačitý dojem. Těžko říci, jestli za to může nový zpěvák Petr. Spíš bych to viděl v tom, že se takřka úplně zapomnělo na staré kusy. Zpěv byl v pohodě, akorát mi teď nějak nesedí ten čtyřčlenný model. FOB jsou v mých očích trojice, která výborně a bez problému fungovala, takže mi to přijde naprosto zbytečný tah. Pozitivum se dá hledat v posilnění sborových částí.

Na DAATH jsem byl zvědavý, protože se mi jejich vystoupení na předešlé Rockpárty líbilo. Tady mi to přišlo přece jenom více průměrné, ale i tak solidně odvedená práce. Musím pochválit skvělý cit pro melodie.

UPRISE jsem bohužel prokecal, takže z jejich vystoupení nevím absolutně nic. Sorry chlapi...

A máme tu hlavní hvězdy... KRYPTOR v nové sestavě jsem viděl před lety na Basinfire Festu ve Spáleném Poříčí a byla to jedna velká katastrofa. Co si ale budeme povídat, ani comeback s Pípou nebyl tenkrát žádná sláva. To co předvedli v Záboří, by se dalo pojmenovat jedním slovem – parodie. Parodie na metal. Těžké pózy, snaha o pořádnou řezničinu a efekt nijaký.
Nemyslete si, KRYPTOR si doma občas pustím, „Greedpeace“ dokonce považuji za výbornou nahrávku, ale co je moc, to je moc. Takové kurvení vlastního jména snad není ani možné. Všechny kapely, co hrály na této akci, zněly proti KRYPTORu jako těžký profíci. A to stály dohromady to, co jeden KRYPTOR (samozřejmě trošku nadneseně, ale ne tak daleko pravdě), hehe...

Po „hvězdách“ přišel čas na IG-ELIT, což byl slušný rock´n´roll. Velmi odvázaný thrash metal dokázal rozpumpovat několik maníků, kteří si celý set s chutí užili. IG-ELIT nehraje nic ortodoxního. Je v tom cítit určitý nadhled a hlavně radost z muziky. Povedený výkon.

S MARTYRIUM CHRISTI přišel jasný vrchol celé akce. Neznabohové mají konečně po těch dlouhých letech čekání a škemrání fanoušků novou desku a podle živé podaných skladeb to bude zase pěkný masakr. Je potěšující, vidět, jak moc tahle banda zprofesionálnila. Naprosto suverénní výkon, kde chyby neměly šanci. Přes Záboří se přehnal tak mocný uragán, že to možná nějakým lidem odneslo střechu. Zajímalo by mě, kolika lidem se ve světnici obrátil v tu chvíli kříž na zdi, hehe...

LOCOMOTIVE. Co víc k této kapele napsat? Snad jen to, že nám chlapi pomalu a jistě rostou do pozice druhého DEBUSTROLu, co se týče koncertního nasazení a oddanosti fanoušků. Já z jejich hudby sice nějak moc odvázaný nejsem, ale musím uznat, že jim to řeže dobře.

Následující GOMORRHA mi zase unikla, protože jsem si šel odpočinout do teplých míst v hospodě. Teplota totiž rapidně klesla a já nemám zimu poměrně rád.

Na AVENGER mám tenhle rok štěstí. Myslím, že jsou tentokrát opravdu ve formě. A vrchol? Jednoznačně opět masakrózní „Godless“! Co takhle novou desku, pánové?

Po akci přijel opět autobus, který si zažil svoje, ale jelikož byla většina osazenstva v tak unaveném stavu, že usínala tak tvrdým spánkem, že někteří s klidem padali ze sedačky do uličky, že se nedělo nic tak strašného, aby musel řidič pod návalem vzteku nasměrovat autobus do nejbližšího stromu. Chybu neměly takové ty „výkřiky do tmy“ typu – „Pozor na čokoládu!“ „Into Cold Darkness“ se povedl. Zklamáním budiž, kromě KRYPTORu, ale já to říkal, já to říkal, pouze nízká návštěvnost. Odhadoval bych to tak na 150 lidí. Je to škoda. Ale kvůli nezájmu lidí jsem už doma pod peřinou brečel tolikrát, že tentokrát teda ne!

Venca Votruba             


foto: www.dtrock.net


Vydáno: 06.06.2007
Přečteno: 4777x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.0934 sekund.