DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




BREED - Sorrow Or Believe In Nothing

Zajímavá a velmi dynamická nahrávka plná nejrůznějších barev vokálu i nástrojů je šestiskladbová "Sorrow Or Believe In Nothing" od metal-coreových BREED ze slovenské Prievidzy. Podívejme se na ni po jednotlivých skladbách.

V prvních třech písních využívají BREED složitější "new-school" postupy, ale vůbec to není na úkor energie, stále to má sílu jako stará poctivá škola.

První "Follow Me" začíná riffem basy, perkusemi a nakřáple recitujícím hlasem. Vynikajícím způsobem se připojuje kytara a vokál se rozeřve. Jednotlivé pasáže jsou za sebou řazené s velkým citem, sedí to. Druhá "Where Are Your Minds" začíná podobnou gradací jako první a pak skočí do rapovaného core.. a tak dál.. plné kontrastů.. Třetí "Last Day" začíná tvrdým kytarovým beglajtem, pak krásný úchylný riff, hlas se pořád mění..

Čtvrtá a pátá skladba = crustově uřvaný nářez. Vokalista ze sebe dává všechno. Jednoduché punkové melodie zintenzivněné progresivnějšími a zároveň tvrdšími postupy. Našláplé, zkreslená basa to silně drží a dodává průraznost (jestli znáte kultovní AMEBIX a jejich "Monolith", tak víte přesně, o čem mluvím!!!!!).

Šestá, nazvaná stejně jako album, desku uzavírá. Je hymničtější a nadnáší ji jednoduchý ženský doprovodný chorál v kontrastu s "velice uřvaným brutálním řevem" ve stylu DILLINGER ESCAPE PLAN a podobných. Progresivní metal core se střídá s pasážemi poblíž klasického doomu. Na jednom místě použit dokonce i klasický doomový chropot. Zajímavá kompozice, je to dobré, ale předchozí tracky osobně vnímám jako silnější.

Možná je škoda, že se mi nepodařilo nalézt texty, a to ani v coveru desky, ani nikde na internetu. Když aspoň sečtu citace z webu kapely, názvy jednotlivých skladeb a motivy na coveru (především fotky protibushovských demonstrací), vychází z toho deziluzivní společenská kritika a protiválečné postoje. A toho není nikdy dost.

BREED sami označují nahrávku za "dost osobní věc mezi kapelou a a samotným jeblým světem". K čemuž vokalista Satan dodává "..Nech vám to všetkym pekne jebe a ostante hlavne samím sebou, lebo poslednu dobu sa to tu hemží samími ortodoxnými zmrdmi.....".

Na scéně jsou od roku 2003, ze začátku prošli vlivem grunge a dnes podle svých slov kombinují hard core s prvky punku a metalu. Na začátku roku 2006 vydali desku The Doors Are Unlocked. V témže roce následovala i zde recenzovaná Sorrow Or Believe In Nothing.

(aa)             


http://www.myspace.com/breedhc
http://bandzone.cz/breed


Seznam skladeb:
1. Follow Me
2. Where Are Your Minds
3. Last Day
4. Last Save
5. Stop The World Killing
6. SORROW or BELIEVE IN NOTHING

Sestava:
Mišo - gt (ex- Embolism)
Peťo - bg (ex- Embolism)
Robo - dr
Satan - screams
Daze, Nika, Erika - backing voc

Rok vydání: 2006
Čas: 21:09
Země: Slovensko


Vydáno: 07.11.2007
Přečteno: 3261x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09921 sekund.