MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku GAMMA RAY - Empire Of The Undead


To Deny - Kolík

Mě Hansen se sólovkou taky překvapil, ale ještě nemám dostatečně naposloucháno, abych udělal závěr.

16. 09. 2016 19:58

XXX - Deny

Fakt výborná deska. Ale je třeba poslechnout vícekrát. Vedle ní zní Kasparkuv band jak spolek důchodců, škoda.

16. 09. 2016 14:03

- adrian

Tak uz je venku ta Kaiova solovka a musim konstatovat, ze jsem prijemne prekvapen. Po zverejneni videa jsem byl dost skepticky, ale ta deska se posloucha vyborne! Je to jine, je to rozmanite. Urcite nejlepsi vec, co Kai udelal, za posledni roky.

16. 09. 2016 11:44

- htaedas

Proč vydává Hansen "sólovku" viz. stránky www.gammaray.org.

9. 08. 2016 20:33

to htaedas: - Anonim

Mně to přijde docela v pohodě. Jen nechápu proč Hansen vydává sólovku. Tohle klidně mohlo vyjít pod hlavičkou Gamma Ray.

9. 08. 2016 17:54

- htaedas

Taky mě to přímo nenadchlo, ale má se jednat o album, kterým by chtěl Hansen vzdát hold tomu, co ho formovalo a power speed to asi nebyl, ten vymysle až on :-) Uvidíme, uslyšíme.

8. 08. 2016 14:34

- adrian

htaedas: Tak to je dobra sracka :-/

8. 08. 2016 9:55

Hansen sólo - htaedas

https://www.youtube.com/watch?v=FGkwVVYkWTw

7. 08. 2016 12:35

- GNT

Tak jsem to veledílo, kritizované a občas i velebené, konečně vyslechl celé. Není to průser a není to ani nic, k čemu bych se častěji vracel. Zatím jsem album slyšel asi 3 a půl krát a do paměti se mi v pozitivnějším duchu vryly tři "tracky", úvodní Avalon, Born to fly a I will return, nemile mě pak překvapila vykrádáčka Queenů (Time to deliverance alias varianta We are the champions), o páté či kolikáté verzi I want out (což je zase jen jiná verze skladby G. Moorea - název si teď přesně nevybavím, něco s "polemi"), zde maskované pod názvem Master of Confusion ani nemluvím, tentokrát je podoba s IWO velmi silná. Ostatní písně ve mně nezanechaly podstatnější dojem. Jinak jsem nezaznamenal nějakou větší tvrdost či menší melodičnost. Resumé - 6-7 bodů, nechápu ta velkohubá prohlášení, co že to dostáváme v tomto albu za výjimečnou nahrávku ... pro mě žádné překvapení, míra zklamání standardní; zároveň si myslím, že nic lepšího jsme od GR čekat nemohli, skupina už několik let žije z podstaty, možná jim to ještě na 2-3 alba vydrží (když je fanoušci podrží). Na jednu stranu Hansena a spol. chápu - do fabriky makat nepůjdou, dokud to půjde, budou dojit tu stokrát vydojenou kozu. Trochu se děsím vyhlídky pohledu na 70-80 leté staříky, jak se snaží udržet na podiu kytary a moč.

21. 08. 2014 13:10

- Aldys

Ale tak Brainstorm se docela povedl po předchozí slabší desce :) Tak snad Ray budeš spokojena aspoň u nich ,-)

12. 05. 2014 20:34

Tady je živo... - Kolík

...jak na Kreysonovské agroprodukci. Hodnocení je přitom jednoduché a prosté: GR jsou jasně za zenitem, byť jejich aktuální počin je o něco lepší než ten předchozí. Ty tam jsou melodické hymny z Heading for tomorrow nebo Powerplant, originální skladby jako na Sigh no more nebo Somewhere out in space, či parádní metalové reminiscence, jako na No world order nebo Land of the free. GR si navíc již po několikáté ošklivě vypomáhají okatými vykrádačkami vlastního či starého tykvovitého materiálu. Nelze hodnotit lépe jak 5,5/10. CD si nekoupím, i když jich mám od GR většinu. Nedonutím se jej totiž poslouchat vícekrát za sebou. Je to škoda, ale je třeba se s tím smířit!

12. 05. 2014 17:46

to Fenris 13 - Soichiro Honda

no ani nový Elvenking ma nejak nenadchli.. na výbornú ERU teda nenadviazali ani náhodou

12. 05. 2014 16:37

to Luiz - Fenris 13

Výtečně, tomu říkám rozumné a promyšlené zhodnocení problému "Gamma Ray" :-) A takhle by ta diskuze, přátelé, měla vypadat...

12. 05. 2014 14:34

- luiz

Hellhammer - omluvu jsem určitě nepožadoval, zas tak hrozné to nebylo :-) Navíc si za to v podstatě můžu sám. Děkuji a nápodobně. Ondra - za taková negativní hodnocení si můžou defacto Gamma Ray sami. Neměli v minulosti složit podstatně lepší desky :-). Myslím zejména Land of the free I, Somewhere out in space a Powerplant. Tedy již starší kusy. Myslím, že Hermes, znalý historie kapely, toto v hodnocení zohlednil vč. těch tzv. vykrádaček. Nastiňuji si příklad: na tyto stránky zavítá mladičký fanda power metalu, nezatížen historií kapel a mrkne se pouze na hodnocení bez toho, aby recenze četl. Když uvidí známku 4,5/10, nebude se ani zatěžovat nějakým stažením a poslechem oné kapely a jde dál. V tomto směru si myslím, že je to chybka a pokud si omylem album stáhne bude se možná podivovat nad tak nízkým hodnocením. V tomto ohledu je zohledňování historie na škodu, nicméně v recenzích je to vysvětleno, navíc někomu opakované motivy vadí více, někomu méně. Pozn. Ondro, tím mladíčkem jsem v žádném případě nemyslel tebe, jen jsem se tak zamyslel nad uvažováním případných nových fans

12. 05. 2014 14:20

- Fenris 13

Hmmm, a já té desce furt nemůžu přijít na kloub. Při druhé pokusu jsem to vzdal u Pale Ridera - strašná křeč. Formálně mi to přijde v pohodě, ale chybí mi tam nějaká ta jiskra, něco co mně nakopne a přinutí poslouchat s otevřenou hubou od začátku do konce. Je mi to líto, Gamma Ray jsem měl hoooodně rád, na koncertech taky vždycky super, ale poslední 3-4 desky jdou mimo mně. Já si holt budu muset počkat na nové Elvenking a hlavně Alestorm :-)

12. 05. 2014 13:59

- Ondra

Pročítám tuto diskuzi a musím se smát. Za prvý nevím, proč se nová deska od Kaie tak haní, protože se jedná o skvělou porci nový muziky. většina z vás si stěžuje na to, že kapely mění svůj styl (Sonata...), ale Kai s klukama natočil poctivou heavy-power metalovou palbu a je radost po čtyřech letech slyšet zase nějakou tu tutovku. mně se třeba moc nelíbí alba sigh no more nebo insanity and genius a naopak se mi poslední desky vůnbec nezdají špatný. na každý se najde slušná řádka hitů (rise, empress, empathy, no need to cry, into the storm...) a že se kapela opakuje a vykrádá pecky slavných legend? a co? v melodickém metalu se už stejně bude jen louhovat čaj a je na každém, jak si ho osladí a jak bude chutný. od gr mi chutná a to velmi (na rozdíl od powerwolf či sabaton, které mě nudí už po dvou deskách, protože jejich desky jsou stále stejný kdežto u gr posluchač každou pecku snadno rozezná - obě kapely se mi líbí, ale vždy tak 1-3 songy z každé desky a to mě sere. to se mi u gr nestane). nová deska gr se mi poslouchá skvěle a souhlasím s recenzí od franty šafra a hermesův názor beru, i když s ním nesouhlasím. a co se diskuze týče, tak se musím fakt smát, protože mi přijde ubohý, že se chlapi hádají kvůli hudbě. hudba nás má spojovat a ne rozdělovat. ps: gr vykrádají sebe i jiné, ale dělají to fikaně a ta muzika prostě baví a to je hlavní. vždyť avalon, hellbent, empire, i will return a další jsou pecky jak svině.

12. 05. 2014 13:12

Pro luize. - lukáš

To Luiz : MLuvíš by z duše. Díky .

12. 05. 2014 12:28

- GNT

Soichiro Hondo: cituji - "ešte tu chýba GNT s 258. časťou prednášky "čo je a nie je speed" ". Neber si mě prosím Tě do úst, když nereaguješ na nějaký můj "koment", já to také nedělám, nebo se o to snažím. Speed jsme tu probrali už od a do z, ničemu to ovšem nepomohlo, snad jen Hellhammer pochopil, o co tu jde (o co by tu mělo jít). U nových Gamma Ray nebudu hodnotit, zda je speedové či nikoliv - když to vezmu kol a kolem, speedových skladeb měla tato skupina takřka na všech albech tak po 2-3. Nejinak to bude zřejmě i na Empire ... přesně to ještě nevím, poněvadž jsem z alba slyšel jen 3 skladby a ty zatím nic moc: proto jdou všechny diskuse, zda jsou GR rychlejší či pomalejší než minule čí kdykoli dříve, mimo mě. Pravda ovšem je, že téměř každé album GR jsem musel dosti dlouho naposlouchávat a pokud jsem tomu dal čas, většinou jsem nelitoval. Hlavním problémem kapely je vykrádání sebe sama i jiných, všímá si toho snad každý a je to opravdu průser, myslím, že vydavatel a producent by si měli Hansena a spol. "podat" a jasně jim říci, tak takhle ne, chlapci. Čekat od plus mínus padesátníků, že ještě stvoří něco výjimečného, kvalitního a originálního, je značně naivní. Bude jen hůř a hůř. Možná nastal čas na to, ještě jakžtakž se ctí to zabalit. A refrénů nerefrénů, jaký je např. u titulní skladby (Empire ...), by se kapela typu GR neměla vůbec dopustit. Takových refrénů složí každý z nás za hodinu dvacet, melodií téměř (či snad vůbec) nepoznamenaný řev ... to mi opravdu sklapla čelist, takový přístup by se snad dal tolerovat v US power metalu, ale tady ne. Recenzent má právo na jakýkoli názor (zdůvodní-li proč ho takový má, což v této recenzi bylo dodrženo), klidně ať jde třeba proti všem. Poslední věc - nestěžujte si na to, že je nějaká deska pomalá nebo převážně ve středním tempu (samotný Kai si děsně liboval v tom, že složili většinu skladeb ve středním tempu, snad to prý je jakási záruka kvalitní nahrávky) - recenzí a názorů v tomto duchu jsem v poslední době četl poměrně dost - ale vždyť se vám to tak líbí, já byl, když jsem prosazoval více speedu (než jsem pochopil, jak se to s tím nešťastným speedem vlastně má), neustále blahosklonně a ironicky umravňován, vysmíván, kárán, poučován ... prostě takový je zákon doby, každý chce hrát pomalu a ještě pomaleji, rychleji dnes snad jen v refrénech a ještě ne celých (a nebo naopak, zvláště rafinovaným aranžérským trikem dneška je v refrénu brutálně zpomalit).

12. 05. 2014 11:15

- Hellhammer

Děkuju za feedback a za vážení si mého názoru,popřemýšlím o tom, ale momentálně fakt nemám chuť dál tady diskutovat...Píšu o moderované diskusi,kvůli "lukášům" a o pár příspěvků dál mě "lukáš "(nebo ten kdo za něj píše=i to by vyřešila registrace a moder. diskuse),označí za komunistu.I když jsem si o to asi řekl, že jsem ho zmínil..Možná se někdy zase zjevím,pokecáme o muzice a jako správný komunista někoho urazím..:) PS: luizi nejvulgárnější slovo co jsem užil bylo "trumbera" a "chová se jako blbec"..ale chápu, někdo se salónním chováním, to může mít za vulgarity. Tak se ti omlouvám :-)

12. 05. 2014 10:48

- luiz

Já jsem ovšem Hellhammera zmínil kvůli vulgaritám (kvůli kterým, mimo jiné, sem již nechce přispívat), nikoliv útočnosti. V době, kdy jsem psal zmíněný příspěvek o Ray jsem žil v domnění, že recenzi psala ona a její následný příspěvek v diskuzi o tom, že jí tahle hudba nemá co dát prostě trošku zvedl ze židle. Je to moje blbost, za kterou jsem se již omluvil. Z toho to celé vzniklo.

12. 05. 2014 9:05

1 2 3 4 5 6 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.0823 sekund.