DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku U2 - Songs Of Innocence


To Savapip - Kolík

Já jsem optimista, myslím, že bychom u piva společnou řeč našli. Když nejde o život, jde o h... Měj se fajn.

19. 11. 2014 20:21

- Savapip

to Kolík: mám takovej neodbytnej pocit, že my bysme asi nenašli společnou řeč ani u piva, ty stále dokola o překrouceném voze, já o svojí koze. Frajeři? Už v pubertě jsem si o jalovinách a výzvách typu jestli seš frajer, tak... myslel svý. Proč plejtvat časem na něco, v čem nevidím smysl /tedy ani Josef Zíma, ani tahle kolovrátková debata/?. Takže já si jdu zpestřovat web a brát se true metalově vážně, to mi přijde smysluplnější, měj se ;-)

19. 11. 2014 18:56

To Savapip - Kolík

Vztah k žánru jste, myslím, jasně vyjádřili tím, že budete publikovat cokoliv podle měřítka, jestli jde o hudbu dobrou nebo špatnou a jestli zpestří váš web, jak psal Pepsi. A James správně poukázal na tento alibistický argument. Tak proč je podle tebe přání recenzovat Josefa Zímu infantilní. Vždyť splňuje to, co jste si sami vytkli jako kritéria pro uveřejňování recenzí. :-) Říkal jsem si, třeba to jsou frajeři a vezmou Jamese za slovo, ale zatím se mi zdá, že se berete vážněji, než zmiňovaní vyznavači true metalu. :-)

19. 11. 2014 17:05

- Savapip

V první řadě podepisuji do posledního písmenka Hellhammerův komentář, moc chytře napsáno. V druhé řadě – Kolíku, jsi demagog, protože celá tahle debata a koneckonců i moje reakce vzešla z tvého konstatování, že nemáme vztah k žánru, který jsme si sami (a ještě třikrát) dali do názvu, protože se vyžíváme v komerční sračce U2, která na stránkách metalového zinu nemá co dělat (a jak vidíš, nejsem sám, kdo to takhle pochopil). A znovu říkám, to jestli tady budou články i o U2, Ewě Farne, nebo třeba ten infantilní návrh Jamese, to je fakt čistě náš problém, náš boj, případně naše sebevražda.

19. 11. 2014 13:57

Kolík - Hellhammer

Ale stejně pořád nechápu, proč by tahle recenze neměla být na MF. Hudba je to sice na objednávku (zmínit ten fakt by určitě neškodilo), ale nevidím pořád nějaký metafyzický rozdíl mezi tímto a například novou deskou Slipknot, či In Flames. Všechno jsou to ryze komerční produkty, cílem je popularita lomeno výdělek..Chápu, že třeba srovnání s nějakým samizdatovým, undergroundovým grindem bez komerčních ambicí by bylo nemístné a poněkud cynické, ale to tady nikdo nečiní ne?. A ve výsledku je subjektivně pro každého nakonec hudba opravdu jen dobráXšpatná.. S ostatními faktory jako komerce, underground, blbá reklama,"nezasloužené" výdělky kapely, s tím cílový posluchač stejně nic neudělá:-)

19. 11. 2014 12:30

Jistěže... - Kolík

...i jiní interpreti kalkulují při své tvorbě s tím, aby je uživila. V tomto případě se ovšem jedná vyloženě o reklamní nahrávku na objednávku. Navíc od výrazně veřejně angažovaných U2 vyznívá takovýto počin jako čirý cynismus. Kdyby Pepsi tyto věci v recenzi zmínil, zřejmě by nevzbudila až takovou pozornost. A zdůvodnění, že hudba je jen dobrá nebo špatná, prostě neobstojí, jak celkem vtipně ukázal James.

19. 11. 2014 11:56

Kolík - Hellhammer

A kdyby měly ziny reflektovat jenom "umělecká díla" (čili hudbu hranou z čistě uměleckých pohnutek, ne jako zdroj peněz) , myslím, že by toho vycházelo sakra málo..A ve zbytku času by se všichni hádali, co že je to umělecké dílo.. Z truemetalové pózy tě rozhodně neosočuji kolego. Jenom se mi v globále potvrzuje, že být "správným metalistou" a být "uznán" metalovou komunitou znamená v našich podmínkách většinou rezignovat na žánrovou diverzitu. A toho se velice nerad účastním:-)

19. 11. 2014 10:38

Kolík - Hellhammer

OK, ale i na reklamní nahrávku ve prospěch Apple si přece můžu udělat názor a publikovat ho. Vždyť na tom nic není, je to pořád pop/rocková nahrávka. A nevidím jediný důvod proč by se to nemělo objevit na webu zaměřeném na rockovou/metalovou muziku. Dám ti jiný příklad: Proč metalové weby stále recenzují Burzum? Současná tvorba Varga má s metalem/rockem ještě méně než U2. A nikdo se nevzteká.. U2 patřili (a dodnes patří) mezi rockové kapely, takže ty výtky fakt nechápu.

19. 11. 2014 10:29

Myslím... - Kolík

...že jsi to špatně pochopil. Nikdo zde neřekl sebemenší připomínku k tomu, co kdo poslouchá nebo kupuje za hudbu. Objevily se tu jen kritické názory, že reklamní nahrávka U2 pro Apple by neměla být recenzována na specializovaném metalovém webu jako plnohodnotné album, když jim v podstatě ani není. Je to především otázka porozumění a vkusu ze strany redakce, která jaksi nerozlišuje mezi uměleckým dílem v daném nebo souvisejícím žánru a reklamní nahrávkou, která byla vyprodukována s cílem předem dohodnutého zisku sto milionů dolarů, jak zde správně vysvětlil Ruda. Nemá nic společné ani s metalem, ale ani s Foo Fighters, Muddy Watersem, Pink Floyd apod. Nic víc, nic méně. Někteří z redaktorů se však k naší výtce postavili alibisticky ve stylu, že si přece můžou publikovat co chtějí, protože hudba je jenom dobrá nebo špatná a že chtějí pestrý web. Já a někteří jiní čtenáři jsme prostě jen vyjádřili nesouhlas nejen s recenzí reklamní nahrávky U2, ale také s tímto zdůvodněním. S true metalovou pózou, z níž jsme obviňováni, to nemá nic společného. To je vše.

19. 11. 2014 9:46

- Hellhammer

A pak se lidi diví, když říkám, že nejsem rád označován za člena metalové komunity a naživo se jí vyhýbám, kde můžu.. Na poslech a psaný názor na U2, aby měl člověk v ortodoxních metlošských kruzích pomalu zbrojní pas.

19. 11. 2014 8:28

Kolíku! - Deny

Máš recht. U2 jsou reklamní blamáž, žádná hudba. Že to nedochází Pepsimu a dalším popíkářům mě nepřekvapuje. Nečekej, že je o něčem přesvědčíš. Radši si budou stát na svým, než by přišli ke křížku. Jinak Jaymz mě taky pobavil. Se Zímou to nebude Lulu, ale HonoLulu! :-)

18. 11. 2014 20:20

Poděkování - James

Děkuji Rudovi a Fenrisovi, že podporují mé přání týkající se recenzí alb Pepíčka Zímy. Kdysi jsem napsal do metalového průvodce Kerrangu, který vyšel i v České republice, že Kansas je na mě až moc heavy a že to Kerrang pohnojil. Od té doby jsem změnil názor, zvláště při pravidelné četbě vašeho internetového magazínu. Pepsi a spol. mi otevřeli oči. Proto jsme s Lou Reedem udělali Lulu, a něco podobného nachystáme jako překvapení i s Pepíčkem. Těším se na recenze jeho desek, bude to pro mě skvělá inspirace. Váš James Hetfield.

18. 11. 2014 14:19

- Fenris 13

Nu, proti Pepíčku Zímovi nemám zhola nic, je to pravověrný grinder :-)

18. 11. 2014 14:07

To Fenris - Ruda

OK. Před chvilkou sem James napsal svou prosbu, která je plně v souladu s názory redakce.Tož teď počkáme, jestli sem Pepsi dá recku na Pepu Zímu. Josef je ve své mnohaleté tvorbě daleko upřímnější, než U2. Věřím, že nemáš nic proti tomu. Bude to o dobré hudbě a dokonale pestré.

18. 11. 2014 13:56

- Fenris 13

Já prostě jen nechápu tu spojitost, proč by Pepsi nemohl být fundovaným recenzentem metalových alb a zároveň si k tomu nenapsal recku i na ty neštastné U2???? Abych citoval Kolíka "Pokud se recenzenti vyžívají v ultrakomerční sra..e po názvem U2, těžko můžou mít srdečný vztah k žánru, který si sami dali do názvu svého webu." To je přece nesmysl. Stejně tak přece můžu mít rád hamburgery a svíčkovou se šesti a zároveň sushi a krevety - což je přesně můj případ :-D

18. 11. 2014 13:41

To Fenris - Ruda

"Ty nevíš, o čem píšeš, akorát tady ten web przníš.." - je subjektivní expresivní kritika, a ne zákaz. Nauč se rozlišovat pojmy.

18. 11. 2014 13:31

Hello James! - Ruda

Zlomils mě smíchy v pase! (((-: Schválně, jestli mají koule na to, aby sem dali aspoň jednu jedinou recku našeho dechovkového kinga! To je challenge!!!! (((-:

18. 11. 2014 13:28

to Ruda - Fenris 13

"Ty nevíš, o čem píšeš, akorát tady ten web przníš.." jo jo, přesně takhle má správná kritika vypadat :-) Hele, já bych taky radši četl recenzi na Fallujah, nové Nightingale nebo Machine Head, ale holt si přečtu rencenzi na nežánrovku a budu doufat, že i na mé favority dojde. Ale tohle je neřešitelné, úplně stejné diskuze probíhají se železnou pravidelností na Metalopolisu. Pax.

18. 11. 2014 13:22

Velká prosba redakci! - James

Vážená redakce. Musím se vám s něčím svěřit. Když jsme s Metallicou na šňůře, často se ožeru a poslouchám českého barda Pepíčka Zímu. Proto prosím vaše ctěné redaktory o seriál recenzí všech alb tohoto velikána, neboť u nás v Americe jsou nedostupná. Postačí v českém jazyce, nechám si to přeložit. Hudba je jenom dobrá nebo špatná, jak píše váš nejlepší redaktor pod přezdívkou našeho tradičního sladkého nápoje. Já ji taky jinak nedělím. A Pepíček jistě žádné srágory netočil. Recenze jeho desek by nejen obohatily americkou metalovou veřejnost, ale také zpestřily váš web, o což se tak vehementně snažíte. Proto se těším, že mou prosbu vyslyšíte. Já vám pak pošlu nějaké volňásky na náš budoucí pražský koncert, na který s Pepíčkem připravíme nějaký nový true thrashmetalový duet. Všechny zdraví ze San Francisca James Hetfield.

18. 11. 2014 13:11

To Fenris - Ruda

Kritika není zákaz. Tak nebuď hysterickej.

18. 11. 2014 12:48

1 2 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09252 sekund.