RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku DOGA - Detox


ff - X.X

Martínku, představ si, že existují lidé, kteří mají dost velký hudební přehled na to, aby věděli, co zhruba od které kapely mohou čekat. A tím pádem dokáží vylifrovat věci, u kterých vědí, že to jejich uším absolutně lahodit nebude, dokonce i bez toho, aby zmíněnou nahrávku slyšeli! To je, co? Ale to pochopíš až v momentě, kdy poznáš i něco jiného, než dogu, kabát, harlej a acdc. Vlastně promiň, ty jsi slyšel i alkehol, že jo.. Ale abych tě potěšil (doporučil bych se naučit pořádně číst, zmiňuji to i v předchozím příspěvku), pár věcí od dogy jsem slyšel, včetně titulní skladby téhle desky - a je to ODPAD. Pokud mi chceš tvrdit, že se ve zbývajících jedenácti skladbách naučili dělat chytlavou a příjemnou muziku, která poslouží i jinak, než jako hudební kulisa k sedmému pivu v nejzaplivanějším pajzlu z horní dolní, tak mám pro tebe akorát výsměch - chachááá:)

10. 06. 2015 15:46

- Mirek

Martin: já neřekl, že AC/DC je moje oblíbená kapela. Ale když už jednoduchou muziku, tak alespoň kvalitní. Pokud zůstaneme u tohoto příkladu, tak AC/DC to prostě věřím a baví mě to, má to energii, zatímco Doga je pro mě vykalkulovaný odpad českého bigbítu, který funguje jen jako soundtrack k pití piva ve větším množství na českých fesťácích. Jelikož jsem na nich většinou střízlivý, tak to prostě nedávám. Ale každýmu svoje.

10. 06. 2015 13:41

- Martin

Mirek: Proč nemůžeš porovnávat AC/DC s Dogou? Stupidní text je stupidní text a pokud je má i tvé oblíbené AC/DC tak to zde můžeme snad i napsat. Nebo se zde musí kritizovat jen stupidní texty českých, moravských či slezských kapel?

10. 06. 2015 12:53

- Martin

X.X.: Když před Dogou apod utíkáš, tak jak víš jaký Detox je? To mluví za vše. "Ta hudba musí být chytlavá a energická (což třeba ACDC jsou), to bohužel doga není." Na Detoxu je dost chytlavých věcí. Stačí maličkost: NEŽ ZAČNU NĚCO KRITIZOVAT, MUSÍM SI TO I PUSTIT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

10. 06. 2015 12:50

diskuse - X.X

A jéje, to je zase debata. Přitom zpočátku to bylo docela v pohodě, než se jistý martin začal navážet do autora. Každý má nějaký názor ne? On problém dogy vůbec není v textech nebo jednoduché hudbě, spousta kapel hraně mizerně otextovanou primitivní hudbu (třeba takoví ACDC), jde o to, že i tohle se musí umět zahrát dobře. Ta hudba musí být chytlavá a energická (což třeba ACDC jsou), to bohužel doga není. Tyhle kapely neposlouchám, na festivalech od nich utíkám, ale občas se něco mihne na rádiu (na čas rock jsou opravdu hodně tlačeni), slyšel jsem mimojiné titulku detox a s recenzí se v pohodě ztotožním, je to opravdu hodně hodně špatná muzika. Utahaná a dýchavičná skladba bez energie. Celé album bych asi nezvládl :) Doga ukazuje, jak se to prostě dělat nemá. Ale i tak věřím, že si to nějaké posluchače najde, tak se přece nebudeme urážet, nee, každý má jiné uši. Někomu stačí doga, někdo potřebuje djent. A já.. já se vrátím k beyond twilight. Ovšem nedá mi to a hodím jednu poznámku na konec. Z rádiových relací a textů jsem si dogu vždycky představoval jako pár vypitých pohodářů v džínách, kteří hrají pro pobavení a moc to neřeší. Když jsem viděl tu fotku u recenze, málem to se mnou švihlo. Tahle bad boy leather stylizace ala manowar působí v případě dogy opravdu hoooodně směšně.

27. 05. 2015 13:35

- Mirek

Ano i zahraniční, ale určitě nechceš srovnávat třeba AC/DC s Dogou, že ne? Moc díky :) Není v tom nic osobního, ať si každej hraje a poslouchá co chce, jen se kolikrát na fesťácích divím, že má takovej odpad takovej kotel :D

27. 05. 2015 13:31

- Martin

Mirek: A zahraniční kapely nezpívají o chlastu a holkách?

27. 05. 2015 12:20

- Mirek

českej bigbíťák potřebuje jednoduchou muziku, z více než čtyř akordů by se mu mohla zatočit hlava a hlubší texty než o holkách a chlastu by nemusel pochopit, tak mu ji dejme ;)

26. 05. 2015 13:30

- Martin

Avram: A co říkáš na složitost textů světových megahitů jako DU HAST, JUMP apod? Doga píše knížky? To jsem nevěděl. Ani nevím, že hrají metal, když je označuješ agrometalem. Proč by věhlasní kytaristé měli brát hodiny? Tohle už nechápu vůbec. "Sorry, ale kapely této úrovně najdeš každý víkend v každé větší vesnické hospodě." Souhlas, protože po těchto hospodských sálech hraje jak Arakain, Brichta, Harlej, Alkehol, Traktor, tak i spousta dalších českých rockových kapel.

26. 05. 2015 12:25

- Avram

Ano, zatímco pánové z Dogy by měli dostat Nobelovu cenu za literaturu, věhlasní kytaristé by u nich mohli brát hodiny a všichni by se od nich mohli přiučit invenci... Sorry, ale kapely této úrovně najdeš každý víkend v každé větší vesnické hospodě.

25. 05. 2015 13:12

- Martin

Avram: "Tou jednoduchostí anglických textů se v rozhovorech často ohánějí agromuzikanti, co anglicky neumí." A zdejší písalci neumí asi ani česky... "stupidní", "primitivní" nebo "hloupý" - to k tobě sedí. Přesná definice jak tebe, tak i Šafra.

25. 05. 2015 12:54

- Avram

Já tam původně měl (a původně mazal) slova jako "stupidní", "primitivní" nebo "hloupý". V rámci diplomacie jsem to nakonec přepsal na "jednoduchý". Iron Maiden rozhodně jednoduché texty nemají. Tou jednoduchostí anglických textů se v rozhovorech často ohánějí agromuzikanti, co anglicky neumí. Můj názor je, že chlapi po čtyřicítce s dlouholetou muzikantskou praxí by měli umět hrát trochu na úrovni a texty by měly být na vyšší úrovni než školní rýmovačky.

22. 05. 2015 15:17

To František Šafr - Lukáš

Já si to taky nepouštím ve svým volným case, ale v praci!!! A při pořádně namáhavé práci, to si můžeš být jistý!!! Získal jsem nově místo fluffera ve společnosti REBEL Company a to si můžeš být jistej, že člověka po osmihodinovce pořádně bolí panty, takže pár hezkých písniček od Dogy mi tu šichtu hodně zpříjemní !!! Tak se pořád nenavážejte do Dogy vz blbečci !!!!

22. 05. 2015 14:37

To František Šafr - Lukáš

Já si to taky nepouštím ve svým volným case, ale v praci!!! A při pořádně namáhavé práci, to si můžeš být jistý!!! Získal jsem nově místo fluffera ve společnosti REBEL Company a to si můžeš být jistej, že člověka po osmihodinovce pořádně bolí panty, takže pár hezkých písniček od Dogy mi tu šichtu hodně zpříjemní !!! Tak se pořád nenavážejte do Dogy vz blbečci !!!!

22. 05. 2015 14:37

- Martin

Lukáš: "Na jednom starším dvd Kabátů říká Pepa Vojtek něco o "zasraných kritikách od zasraných kritiků". No a oni si tihle rádoby žurnalisti léčí na našich kapelách mindráky i dneska. Číst tuhle snůžku nesmyslů je ztráta času." Líp bych to nenapsal.

22. 05. 2015 12:37

- Martin

Šafr: "Osobně bych si však ve volném čase nepustil." Tak jak víš jaký DETOX vlastně je?

22. 05. 2015 12:36

- Martin

Avram: A to je jako chyba hrát jednoduchý bigbít? Ty asi nechápeš, že ne všichni kytaristé musí hrát jako S.Vai, všichni zpěváci zpívat jako... atd. Kolik je podobných světových kapel a nikomu z vás to nevadí?! Vždyť i Ironi mají jednoduché a stupidní texty! Celkově je většina textů v angličtině jednoduchých a stupidních, ale o tom zde není ani zmíňka. Proč? Asi pánové neumíte anglicky... A sere tě to?

22. 05. 2015 12:34

To Avram: - František Šafr

Taková tragédie to zase není - zvukovově a hráčsky se tomu nedá moc vytknout. :) Není to ale nic pro mě. Ale když se to někomu líbí, tak to beru a respektuji to. Osobně bych si však ve volném čase nepustil.

21. 05. 2015 17:54

- Avram

Nemám potřebuu poslouchat studiovky od Dogy, stačí, že před tím člověk neuteče na festivalech. Jednoduchý bigbít, o textech raději nemluvit. Nemyslím, že na Detoxu se najednou naučili hrát a textovat.

21. 05. 2015 13:45

to Avram - Lukáš

Odpad budeš tak leda ty, jestli kritizuješ na základě článku něco, cos vůbec neslyšel, blbečku.

21. 05. 2015 12:18

1 2 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08052 sekund.