ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku WHITESNAKE - The Purple Album


- JonathanGray

Coverdale byl vždycky výborný obchodník. Tak spojil příjemné s užitečným. Aspoň tomu dal přidanou hodnotu v podobě nových aranžmá. Daleko víc mě dráždí, co bude, až se tihle borci odeberou jinam. To budeme ještě na tuhle desku vzpomínat...

29. 05. 2018 14:58

W - JWS

Souhlas s Kolíkem. Je to parádní deska. Pořád mnohem lepší Mr.DC v 70ti, než drtivá většina dvaceti-třicetiletých co jsou všude adorováni. Navíc jak psal Pepsi, o kvalitě skladeb a muzikantů už nemůže být vůbec pochyb. Je to deska pro radost, pocta DP a zajimavý jiný náhled. Já raději DC v 80ti, než tu vatu co je všude kolem a za pár roků po ní nezbude vůůůbec nic. Takových tu za posledních 30 let už bylo )))A srovnávat kohokoli ve 30ti a 70ti je fakt trochu mimo, už by se lidi mohli probrat. Jak budou vypadat po 40ti letech oni.. ))))))))

29. 05. 2018 8:11

- Pepsi Stone

Jo... Asi těžko někdy dám přednost i sebelepšímu revivalu, natož prezentovanému pod jménem legendy Whitesnake před novou tvorbou. Navíc tak kvalitní, jako předložili JP.

28. 05. 2018 22:26

Přesně tak... - Kolík

...ale to Pepsimu a spol. těžko vysvětlíš.

28. 05. 2018 19:49

Smysl - mr.deadhead

Taková best of rozhodně smysl má. Zvuk je skvělej, muzikanti taky a DC prostě jede co mu hlas dovolí. Plus vkusné úpravy aranží. Jasnej důkaz nadčasovosti skladeb. Za takovou desku jsem daleko radši, než když kapela vydává alba, na kterých dělá totéž co tady Whitesnake, ale hrdě to vystavuje jako nový materiál (JP, HF, GR...)

27. 05. 2018 2:36

- orre

Jsou to skladby DP zahrané ve stylu Whitesnake a to je na tom to nejzajímavější! Nejsou to přehrávky původních verzí! To samozřejmě smysl má a že nezpívá jako tenkrát? Copak Dickinson, Halford či Tate zpívají jako tenkrát?

29. 08. 2015 23:07

- Pepsi Stone

Našel jsem tenhle záznam a nedá mi to ho sem neumístit. Zejména kvůli výkonu Glenna Hughese. Ten jeho hlas snad vůbec nestárne... https://www.youtube.com/watch?v=zCj20ZsfRy8

2. 08. 2015 14:55

Je to pocta - Kolík

“It’s a tribute. A homage. It’s a huge thank you from me to Deep Purple for the opportunity I was given over 40 years ago,” states Coverdale... Co je na tom špatného???

25. 05. 2015 10:51

??? - Kolík

Proč ten argument řadového alba? Jak jste na to přišli? Pokud vím, nikde nikdo to neřekl, že jde o řadové album.

25. 05. 2015 10:46

Tady - b.wolf

tentokrát souhlasím s recenzí, naprsoto nechápu vydávání 40 let starých tracků (v originále ovšem výborných, to je bez debat) za řadové album. Kdyby to byla i bestofka DP, tak snad. Tohle je pro mě zbytečnost. D. Coverdalea mám v DP moc ráda, ale tyhle tracky v "novém" hávu skutečně nemusím...

25. 05. 2015 9:54

- Ferda

I kdybych byl Děda Vševěda z Bráníka, co to mění na tom, že ty nejsi schopnej pochopit, i když ti tady x-krát meldovali, že srovnáváš nesrovnatelný, že srovnáváš nesrovnatelný a že to děláš furt dokola? Ale máš recht, každej jsme nějakej.

24. 05. 2015 17:21

- Kolík

Ferdo, ty budeš spíš Brouk Pytlík z Kovárny, než fanoušek Deep Purple a Whitesnake? No nic, každej jsme nějakej...

24. 05. 2015 16:43

- Ferda

Kolíku, ty si přešlápni, seš na klíček nebo seš zabržděnej, nebo v čem je problém, že když ti někdo furt vysvětluje, že meleš dokupy hrušky s jabkama, že to furt nejsi schopnej pobrat?

23. 05. 2015 20:45

To Pepsi - Kolík

Vyčítat Coverdaleovi, že nezpívá jako před 40 lety a zároveň zde rozdávat desítky opileckému vyřvávání Fanánků nebo Pistolí, je poněkud ujeté, nemyslíš?

23. 05. 2015 20:18

- Pepsi Stone

Jak jsem řekl, staré klasiky jsou takřka nedostižné a jak řekl Kamil, tohle je spíše tributní album a ne klasická řadovka, které bych rozhodně dal větší přednost. Ano, je pravda, že tahle deska je výborně zahraná i zaranžovaná (výhrady k výkonu Coverdalea stále trvají, pro porovnání stačí slyšet novou verzi Mistreated a pak tu čtyřicet let starou), ale přece nikdo ani nemohl čekat, že to bude odšmrdlaný, jen tak aby se neřeklo. Není to devalvace značky Whitesnake, ale že se jedná o zbytečnou desku, to ano...

23. 05. 2015 16:19

- Deny

Souhlasím s Kolíkem. Je to přesně, jak to popsal. Já dávám 9/10 - o bodík míň proto, že mi chybí Glenn aspoň v některých skladbách jako host a dvě písně: High Ball Shooter a What's going on here. Pak by to bylo dokonalé.

23. 05. 2015 14:57

- Kamil

No mě to taky přijde zbytečný....pustil jsem si to několikrát ze zvědavosti, tak jako třeba tributní alba (což tohle valstně taky je) ...ale asi mi to stačilo, uvidím za pár dní a dalších poslechů, ale jsem příznivcem původních verzí a poslouchat tohle pořád dokola mi přijde jako ztráta času, to se radši nadchnu už po tísící nad originálem...

23. 05. 2015 8:24

Album... - Kolík

...prezentuje staré klasiky DP v aktuálním znění a podání Whitesnake. Je zajímavé především aranžemi, které nejsou prvoplánové a většina z nich zaujme až na více poslechů. To se bude líbit zejména těm z vás, co milujete DP i Whitesnake zároveň. Po počátečním srovnávání původních a nových verzí skladeb můžete udělat stejnou chybu jako Pepsi a album odsoudit jako zbytečné, průměrné či nic nového nepřinášející. Já tvrdím, že se to může stát jen těm, kteří budou netrpěliví a zbrklí. Mně hraje toto album prakticky od rána do večera. A čím déle hraje, tím více se ho nemohu nabažit. Na počátku jsem taky srovnával a nebyl až tak moc spokojený. Postupem času jsem ale zjistil, že každá, nově naaranžovaná klasika má své osobité kouzlo, které vás chytne za uši, každá přináší emoce, které vás chytnou za srdce a přitom se oboje nezřídka liší ve svém vyznění od původní verze. Nabízí se srovnání např. s coververzemi starých klasiků, které spáchali Zeppelíni ve svých počátcích. Jsou to parádní kousky, které ale neposloucháte jako coververze, protože většinou neznáte originál a zároveň máte pocit, že už jste je někde slyšeli. Přitom vám to nevadí, neboť aktuální provedení je vynikající. Něco jako Hendrixova verze All Along the Watchtower, kterou pak nakonec začal hrát podobně i Dylan, protože se mu líbila víc v Hedrixově provedení, než jeho vlastní originál. Jednoduše řečeno: Purple Album je vynikající a zaslouží si plné absolutorium se všemi klady i drobnými nedostatky, které má. 10/10.

22. 05. 2015 17:55

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.07972 sekund.