RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...

RAGE - Afterlifelines
Nikde není psáno, že se to musí poslouchat...

MONTROSE - Montrose
z dílny hard rocku. Debutní fošna je skvělá,...

RAGE - Afterlifelines
6/10. Tak dlhý album NIKOMU netreba!

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Jasne, ale to by sa dalo povedať aj o iných...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Možná proto, že skladby podobného ražení měli...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Za mňa veľká spokojnosť 8/10.Len neviem prečo sa...

RAGE - Afterlifelines
9/10

MONTROSE - Montrose
Montrose je fenomenální kytarista, jeho kytara...

SONATA ARCTICA - Clear Cold Beyond
Oproti předešlému zápisu "Talviö" jde samozřejmě...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku BLACK SABBATH - The Eternal Idol


T.Martin - Gogo

Jsem velice příjemně překvapen, že tato etapa Black Sabbath má tolik příznivců. Ve svém hard n heavy okolí jsem byl vždy s tímto názorem osamocen. Také doufám, že cesty Tonyho Martina a Iommiho se ještě někdy sejdou.

28. 09. 2016 19:35

- Zdeněk

I pro mě je Dehumanizer celkem slabý. Ale vyloženě ho nezavrhuju. Ozzyho mám raději na sólových albech, než v BS, i když nezpochybňuju jeho přínos v počátcích. T. Martin je bez diskuse špičkový zpěvák, s Diem zcela srovnatelný. Jeho alba Headless Cross a Tyr ta Diova ale ještě o fous překonávají. Kvalita se však v jeho případě tak trochu minula s trendem a oblíbeností. T. Martin je často brán jako ten třetí proto, že BS v době jeho nástupu byli už dost za zenitem a posléze šel do kopru i celý heavy metal pod tlakem grunge. Přesto (nebo právě proto) považuju pětici Martin, Iommi, Powell, Murray, Nicholls za nejlepší sestavu v historii BS. Snad ještě někteří z nich, hlavně T.M., dostanou od Iommiho příležitost ukázat, co umí.

28. 09. 2016 12:07

Dehumanizer - rumcajs

S názory na Dehumanizer nesouhlasím. Myslím, že jde o povedenou, nadčasovou desku. Album jsem docenil až zpětně, ale zato maximálně. A taková "I" byla vždy koncertní tutovkou Heaven and Hell. Computer God, TV Crimes, Letters from Earth, Masrte of Insanity či Buried Alive jsou také velmi povedené a dají se považovat za BS klasiku.

27. 09. 2016 22:47

Ano... - Kolík

...mám podobný názor. Diovi a spol. se Dehumanizer nepovedl, The Devil You Know je lepší, a to i než 13 s Ozzym, ale jinak to taky není až taková sláva. Tony Martin nemá v BS tak slabou desku. I někdy proklínaný Forbidden je hodně dobrá deska, a Tyr, Headless Cross a Cross Purposes jsou největší ozdoby celé Sabbatovské diskografie. Eternal Idol je super, ale teprve na cestě k vrcholům. Navíc se mi v Martinovském období velice líbí Cozy Powell - rozhodně nejlepší bubeník, který kdy v BS hrál.

27. 09. 2016 13:50

- Deny

Jistě. Deska je to dobrá, ale poněkud zatuchlá, podobně jako 13 (ta je horší).

27. 09. 2016 7:15

To Deny - Kolík

Tím, co v případě Dia "zůstalo stát na místě" jsi myslel Heven & Helll - The Devil You Know. Chápu to správně?

27. 09. 2016 6:58

- Deny

Éra Tonyho Martina je pro mě z BS nejhodnotnější. Ozzy patří sice mezi zakladatele, ale jeho přínos pro kapelu skončil někde na albu Sabotage. Dál už vše byla jen nastavovaná kaše, o čemž svědčí zejména album 13. Stylově v pořádku, ale nic nového a zajímavého. Spíš nuda a šeď. Dio byl na tom v počátcích (Heaven & Hell) podobně jako Ozzy, ovšem na rozdíl od něj je daleko lepší zpěvák, takže ho i do určité míry zastínil. Opakovaný vstup do arény s Dehhumanizer se moc nepovedl a album Heaven & Hell i přes své kvality zůstalo stát na místě. Tony Martin je naprostá špička a všechna jeho alba jsou vynikající, ani často pomlouvané Forbidden na tom není tak špatně, jako nejslabší kousky Ozzzyho a Diovy. Proto se těším, jak Pepsi pojme další kousky Martinovy éry.

27. 09. 2016 6:53

- vn

Tony Martin v BS: 1. Tyr, 2. The Eternal Idol, 3. Headless Cross, 4. Cross Purpose, 5. Forbidden. For me :)

26. 09. 2016 21:09

Vynikající fošna - B.wolf

Tony Martin je pro mě jednou z parádních etap Black Sabbath. A to je jenom předzvěst. 8,5/10

26. 09. 2016 20:52

- Demonick

...a konečne Black Sabbath s perfektným T.Martinom za mikrofónom! Album The Eternal Idol je síce zatial "iba" akousi predzvesťou vecí budúcich, ale aj tu sa už dejú veci - jedna z najlepších skladieb "The Shining", tvrdý buldozér "Ancient Warrior", hitovky "Born To Lose"/"Hard Life To Love", jemná inštrumentálka "Scarlet..." a podmanivá epická titulka. Trocha mi možno vadí ešte nie tak celkom vychytaný zvuk (chýba hutnosť...), ktorý ešte "smrtí" Amerikou, ale hneď na ďalšej placke si to už Iommi a spol. postrážia - 8/10.

25. 09. 2016 14:36

- Prowler80

Vcelku výstižná recenze. S jedinou drobnou výhradou. Pro mne je instrumentálka Scarlet Pimpernel velmi podařeným dílkem, neboť její tajemná atmosféra zcela koresponduje s příběhem Červeného bedrníka, jímž je inspirována..."On není zde a není tam, toť pro Francouze hlavolam. Snese se z nebe či v peklo vnik? Ten zatrolený Bedrník!"

23. 09. 2016 17:06

EI - rumcajs

Tady bych s hodnocením asi i souhlasil, možná bych tu sedmičku dal. Album má skvělý zvuk, skvělý pěvecký výkon, skvělé výkony instrumentální, ale nevyrovnané je obsahově. Navíc, ta produkce je možná až moc blyštivá. Vrcholem jsou jednoznačně skladby Shining, Ancient Warrior, Glory Ride, naopak skladba titulní (alespoň mě) docela nudí. Velmi dobré album, Seventh Star mám ale raději.

22. 09. 2016 11:05

- Avram

Tony Martin nastupoval po uctívaných mistrech svého oboru (Dio, Gillan, Hughes), a přesto od chvíle, co otevřel zobák, je jasné: Teď přišel PAN ZPĚVÁK.

22. 09. 2016 10:40

Deska... - Kolík

...je rozhodně lepší, než jak ji Pepsi ohodnotil. Za mě 8/10.

22. 09. 2016 6:02

- JT

Výborný album 8,7/10

22. 09. 2016 5:59

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09474 sekund.