RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...

RAGE - Afterlifelines
Nikde není psáno, že se to musí poslouchat...

MONTROSE - Montrose
z dílny hard rocku. Debutní fošna je skvělá,...

RAGE - Afterlifelines
6/10. Tak dlhý album NIKOMU netreba!

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Jasne, ale to by sa dalo povedať aj o iných...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Možná proto, že skladby podobného ražení měli...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Za mňa veľká spokojnosť 8/10.Len neviem prečo sa...

RAGE - Afterlifelines
9/10

MONTROSE - Montrose
Montrose je fenomenální kytarista, jeho kytara...

SONATA ARCTICA - Clear Cold Beyond
Oproti předešlému zápisu "Talviö" jde samozřejmě...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku FREEDOM CALL - Master Of Light


- htaedas

Nálož č. 2 od Chrise :-) https://www.youtube.com/watch?v=XVN23XMoD-I

3. 02. 2018 20:21

- Anonim

Mně se ten Chrisův song líbí. Když oznámil, že vydává solovou popovou desku, tak mě to dost vyděsilo, ale ta zveřejněná ukázka je docela v pohodě. Je to takový Bon Jovi styl. Klip je úchylnej, ale jak znám Chrise, tak to bude určitě nějaká recese.

5. 12. 2017 18:04

- adrian

Souhlas s tim Mumulandem. Naprosta zhovadilost navozujici pocity nevolnosti.

5. 12. 2017 10:18

- Pagan

Je to v podstatě FC na rocku, vůbec nic novýho, až na ty přeslazený sluníčkový odporný xichty. Fakt, jen si na to vzpomenu, je mi z toho blbě, a to jsem to ani nedokoukal.

5. 12. 2017 10:15

- htaedas

Přitom hudebně je tam FC znát, stačilo by jen tvrdší aranžmá a je z toho další rockovka, kterými FC svoje alba prokládají. Ale ta prezentace je fakt Mumuland - trefné přirovnání.

5. 12. 2017 10:10

- Pagan

Souhlas, je to něco šílenýho a obávám se, že o recesi nejde.

5. 12. 2017 8:57

- septyk

Připomnělo mi to Mumuland

4. 12. 2017 22:00

Chris Bay solo - htaedas

Doufám, že to co předvádí "sluníčko" Chris ve svém novém sólo videoklipu je nějaká recese. To už raději rádoby drsňácká image na posledním FC albu.

4. 12. 2017 20:12

Koncert... - Yuri

...doplnim len k hodnoteniu albumu..aj vizualno-akusticky rozmer z koncertu, ktory kapela predviedla tento vikend V KE...a musim povedat, ze atmosfera "happy" metalu bola dokonale umocnena vizualnym predvedenim...a nove skladby vyborne fungovali v spojeni so starymi osvedcenymi peckami...a vytvorili dokonaly celok...vyborna zabava a pozitok sledovat kapelu uvolnenu a vo vynikajucej forme, nesnaziac sa o ziadne maniere a pozy, len o cistu zabavu...kapele za to uprimne dakujem...FC som uz videl 3 x nazivo a nikdy nesklamali...dokonca v predoslych pripadoch predcili aj headlinerov ( Gamma Ray a Stratovarius )... Chris to skratka vie rozpalit so sarmom a prirodzenostou jemu vlastnou...je to rodeny showman...vrele odporucam kazdemu kto ma moznost vo svojom okoli navstivit koncert...

23. 03. 2017 9:21

- Tomík

Nemůžu si pomoct ale tohle jsou mistři svého řemesla. Tohle když si pustíte v koloně na D1, tak si o vás ostatní řidiči musí myslet, že jste blázni, protože máte náladu o xx stupnů výše. A o tom tahle kapela je. Baví, dává energii a strhává vás kdykoliv a kdekoliv. Víc mě nezajímá :-)

28. 01. 2017 12:11

Enforcer - htaedas

Enforcer samozřejmě není melodický power, byl zde zmíněn úplně z jiného důvodu.

14. 12. 2016 12:28

- GNT

htaedas: Enforcer - velmi slabé melodicky, refrény jsou často jen jednoslovné výkřiky, ovšem slušně jim to odsejpá, to zase ano.

14. 12. 2016 9:19

- GNT

Master of Light je POWERSPEEDOVÉ album, jen tu není 5 speedových songů, nýbrž jeden. Speedově se jede v celkem 7 skladbách, v 6 z nich toliko fragmentově, ve 2-3 z těchto 6 jde spíše o jakousi aranžérskou libůstku. Svou ironii si vážený Pane Smrtihlave strčte někam. I přes mou výtku ohledně speedu považuji Master of Light za velmi povedené melodické album, v němž chybí triviální jásavost (až na závěr alba), pokusy o jakýsi podivný prog, dark metal, rockové kusy opěvující rocková radia, africké rytmy atp., prostě FC se na novém albu téměř vzdali všech výletů mimo power metal a je to dobře, k prospěchu věci. To, že se dnes nedaří "vyrobit" normální, jasně speedovou píseň je problém. Nemohu věřit žádné recenzi, v níž se slibují hotové speedové hody, zatím jsem takřka vždy dočkal jen rytmicky neurčitých zpotvořenin, v nichž se, pravda, tu a tam, na pár sekund, hrálo i speedově.

14. 12. 2016 9:16

věda - mr.deadhead

Je matematicky dokázáno, že Master of light od Freedom Call není speed metalové album :-)

13. 12. 2016 20:51

- GNT

Tak to mám doma a snad trochu naposlouchaný. Jak jsem očekával (na základě nesčetných zkušeností z posledních let), opravdový speed se samozřejmě nekoná v 5 či 6 položkách, nýbrž v podstatě jen ve skladbě Kings Rise and Fall, další dvě Retkowiczovy věci mají speedové jen refrény a pár několikasekundových pasáží, skladba úvodní jako neustále začínala nebo něco předělovala: je tu spousta úseků, v nichž bicí skoro nehrají, ve středu songu se objeví dlouhá lehce prog pasáž, jak z jiné písně (jev, který se ve speedovkách FC objevuje tak od 5. alba a nechybí skoro v žádné věci tohoto typu, zabere tak minutu či dvě z cca 4 min. písně), ve skladbě číslo 3 v podstatě žádný speed nepozoruji, to ho spíše vidím ve skladbě závěrečné, která je však tak moc optimistická, až to irituje, strašné "hajo" mě bude děsit ještě dlouho. Ano, už je jisté, že normální speedové skladby se v současné době už nedočkáme, dnes se tvoří písně, v nichž je rychlost jen aranžérským prvkem, asi takovým, jakým byly v dřívějších speedovkách pasáže v pomalejších tempech, tj. 10-20 sekundová nadechnutí před další smrští; dnes se tento poměr obrátil, speedové 10-20 sek. úseky jsou "nadechnutím" pro utahaná střední tempa a progové orgie. Na druhé straně vesměs pěkné melodie, až na poslední kus, který působí až "přiteplaně" (vím, že gayové tento druh hudby neposlouchají, spíše mám na mysli takovou tu vžitou karikaturu homosexuálů, respektive je to hudba, jakou by ve filmu mohli poslouchat pseudoteplouši). Za mě 8, melodicky srovnatelné v prvním 3 alby, v ostatním typické dílo své doby.

12. 12. 2016 10:53

- Stepan

Na prvni poslech teda dobry, sakra dobry! Albem roku pro me sice zustava porad Avantasia - Ghostlights, ale tohle je v tesnem zavesu, uz se tesim na breznovy koncert :-).

11. 12. 2016 20:52

to htaedas - Fenris 13

To je přesně ono. Hlavně ti Ambush mně vzali u srdce....jako by člověku bylo zase patnáct.

7. 12. 2016 16:13

To Fenris 13: - htaedas

Retro vlnou míníš i kapely jako Enforcer nebo Skull fist? Pokud se mi tyto líbí, mám tedy zkusit i Tebou zmíněné?

7. 12. 2016 15:10

- Fenris 13

Konečně doposlechnuto a je to příjemné, optimistické melodicko-metalové album. Neshledávám zde rozhodně nic "teplého" či "studeného" :-) Za mně poctivých 8/10, jediná zásadní výtka by se vztahovala k tomu vskutku příšernému obalu. V ranku melodického metalu teď ale spíš ujíždím na retro vlně, např. Stallion, Ambush...

7. 12. 2016 15:00

- luiz

Fenris 13: nehodnoť podle sebe, protože jsi v tomto ohledu tak trochu vyjímka, řekl bych.

28. 11. 2016 19:39

1 2 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.1057 sekund.