DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku Bruce DICKINSON - Skunkworks


HammerFall - Anonim

to adrian: Já znám pár lidí, které k metalu dovedli právě HammerFall (sám patřím mezi ně). Samozřejmě, že to nebylo hned v tom roce 1997 (tak raketový start HF zase neměli), ale přicházelo to postupně. Jejich debut byl určitě takovým tím prvním krůčkem. A hlavně jejich debut potvrdil, že kvalitní muzika si své posluchače vždy najde, a to i bez ohledu na trendy, které právě frčí.

5. 09. 2017 19:35

- adrian

Deny: Ucite bych dodal jeste Stratovarius a jejich majstrstyky Episode - Visions - Destiny.

1. 09. 2017 13:27

Devadeskátky - Deny

Když jsme v devadesátkách, tak kvalitní progresivní a moderní muziku hrál Blackmore, a to nejen s Rainbow, ale na konci 90. let i s Candice Night. Vždyť nic podobného a originálního tu léta nebylo. Stejně tak skvělí byli Deep Purple v období Purpendicular. Jsem za jedno i s těmi Queensryche, i když v jejich případě jde o poslední špičkové album. A když zůstanu u klasického power metalu, tak tam jednoznačně vládli Gamma Ray s Land of the Free, Somewhere a Powerplant. Všichni jmenovaní hravě strčí libovolnou grungeovou partu do kapsy. A Hammerfall? Tak tomu se musíím jenom smát - to jsou imitátoři imitátorů. :-)

1. 09. 2017 11:44

Já to upřesním... - Kolík

...aby bylo jasno: 1. Co se týče hudebního vkusu, jde o můj subjektivní názor, který nikomu nevnucuji. Mně se prostě nic z toho, co Pepsi vyjmenoval nelíbí, vidím z velké části jako kalkul, který přebil i to, co jsme možná neměli rádi na glam metalu. Z 90. let mám nejraději Promised Land od Queensryche nebo Stranger In Us All od Rainbow. 2. Firmy nereagovaly na přání fanoušků, to je omyl. Firmy do značné diktovaly vkus publika, neboť vědí, že na vytvoření nového trendu mohou vydělat víc, než na udržování toho původního, který již nemá schopnost další progrese (a zisků pro vydavatele). 3. Souhlasím s Pepsiho názorem, že právě na Dickinsonově sólové dráze jsou trendy té doby dobře vidět. Taky je vidět, jak rychle z nich vystřízlivěl, už v druhé půlce 90. let se jeho koncerty prostě neobešly bez pecek Iron Maiden, které složil sám nebo s Adrianem Smithem. A to žádné firmy nediktovaly, to skutečně vyžadovali fanoušci, neboť kvalita např. Flight to Icarus, kterou na koncertech často hrál, je skutečně o mnoho pater výš, než libovolná píseň ze Skunkworks.

1. 09. 2017 11:35

- Pagan

Koukám, že debata o Hammerfall překvapivě probíhá pod druhým seriálem o Dickinsonovi, to jsou teda zmatky :-)) O záchranu žánru švédskými muzikantu samozřejmě nikdy přímo nešlo (uvádím to také v recenzích), nicméně jejich debut nastartoval druhou metalovou mízu, tak to prostě je. Kdyby to nebyli Hammerfall, byl by to za pár měsíců, možná dní, někdo jiný, zkrátka proto, že po těžkém kovu začal být zase hlad. A na druhou stranu asi není úplně náhoda, že to byla kapela vracející se k základní podstatě stylu, a ne nějaký avantgardně zapeklitý metalový spolek :-)

1. 09. 2017 11:01

- Pepsi Stone

Ona to byla taková všeobecná myšlenka. Já osobně to tenkrát tak bral, když jsem viděl a slyšel mladou kapelu, která hraje čistý hevík v té záplavě alternativy, grunge, industriálu a euro disca byly na Vivě a v Noci s Andělem klipy Hammerfall. Tehdy se mi to líbilo hodně. Dnes na to koukám úplně jinýma očima a Hammerfall bych si doma nepustil ani náhodou, ale nelze jim upřít, že tenkrát dostali heavy metal zase blíž k publiku.

1. 09. 2017 10:55

- V.

Pepsi: Vydavatelské firmy zareagovaly na zájem fanoušků, to je logický... Takže se zase dostáváme k jádru, a tím jsou přelétaví posluchači :-) Jak říkám, aspoň se vždycky oddělení zrno...

1. 09. 2017 10:53

- adrian

Prosim vas, mohl by mi nekdo vysvetlit cim presne HammerFall tehdy "zachranili metal"? Slychavam to uz leta, ale jeste nikdo mi to dostatecne neobjasnil. Temi par koncerty po klubech v USA po vydani Legacy Of Kings? Vydanim debutu, ktery byl jeste par let pote v Cechach na CD pakticky nesehnatelny? Treba v mem okoli po HF nestekl ani pes az do vydani Renegade. Fakt to potrebuju vysvetlit :-)

1. 09. 2017 10:26

- Pepsi Stone

A zabily ho vydavatelské firmy. Jak říkal kdysi Jani Lane z Warrant, že když přišel na ředitelství jejich firmy a místo jejich plakátu tam viseli Alice In Chains, došlo mu, že je konec. Jako puberťák jsem se tenkrát díval na první desku Hammerfall, když vyšla, jako na to, co metal tenkrát zachránilo, teď si myslím, že jen odešla jedna módní vlna a hudba se zčásti vrátila ke tarým pořádkům. I když už méně nápaditá a vyčerpanější. Na sólové dráze Dickinsona se ukazuje krásně, jak šly trendy devadesátými lety.

1. 09. 2017 10:12

- V.

To jsou zase jednou hlody... Nevermind se povedlo a zbytek stál za starou belu? Usuzuješ podle klipů, co jsi viděl na MTV? Poslechni si In Utero, to je totální šlápnutí do ksichtu komerce. A rovnous i přidej něco od Alice In Chains, to je víc metal než všechni tebou zmínění Poisoni a Mötley Crüe dohromady :-) Grunge nemůže za to, že všichni ti skalní metaloví fanoušci najednou zahodili křiváky a nakoupili flanelky. Spíš to bude o lidech, než o té muzice, protože za sebe můžu říct... i kdyby se médii prohnala sebevětší trendová vlna, určitě mě to nedonutí zahodit sbírku Death a Darkthrone :-D Vždycky mě fascinují kecy, že grunge zabil metal. Ne... metal zabili přelétaví fanoušci. Nic jiného.

1. 09. 2017 9:52

- Pepsi Stone

Na grunge můžeme nahlížet jako na pózu, což ostatně byla, ale taky si musíme přiznat, že i v tomhle stylu vyšly naprosto skvělé desky. Nevermind je jen vrcholek ledovce. Výborné jsou Facelift a Dirt od Alice In Chains, Badmotorfinger a Superunknown od Soundgarden, Ten i Vs od Pearl Jam, Core i Purple od Stone Temple Pilots, abychom jmenovali jen ty největší. Léta se taky do grunge řadili Smashing Pumpkins (osobně bych je tam teda neházel) a talent Billyho Corgana je nepopiratelný. Nakonec ani ta In Utero není špatná deska...

1. 09. 2017 9:50

Já se to pokusím shrnout... - Kolík

Nevermind je deska, která se magoru Cobainovi povedla, vše ostatní už stálo za starou belu. Ovšem celé grunge hnutí byla ještě větší póza, než co všechno na sebe navěšeli Poison, Motley Crue a další americké party dohromady. Bruce je skvělý zpěvák a skladatel, který v této podivné hudební době zareagoval deskou Skunkworks, na níž se mísí jak jeho skladatelská schopnost, tak zoudalá snaha uchopit aktuální pseudotrendy, které nakonec vyšuměly do ztracena, stejně jako tohle dílo. Za mě to nehodnotím, protože je to úlet. Asi jako když si vynikající fotbalista dá parádními nůžkami gól do vlastní brány přes celé hřiště.

1. 09. 2017 9:26

- Pepsi Stone

Pamatuju si, jak v době kdy deska vyšla, tak ve slovenským Metal Hammeru na ní vyšly dvě recenze. Jeden redaktor jí dal plný počet (už nevím do kolika bodovali) a druhý jen 2 body. A to přesně vypovídá o charakteru Skunkworks. Dnes se na ní přece jen nahlíží smířlivěji a snad i ten největší škarohlíd musí uznat, že nápady tady skutečně jsou. I bez flanelové košile a montérek :-)

1. 09. 2017 8:32

Taky - Domy

jsem to zkusil poslechnout na netu a mám to podobně. V době vydání bych to zazdil a dneska mě to docela baví. Je to rozhodně lepší než když se o podobný stylový obrat pokoušeli třeba Queensryche.

1. 09. 2017 8:21

Skunkworks - rumcajs

Skunkworks mám málo naposlouchané, ale momentálně se mi líbí, je na něm pořád co objevovat a baví mě. V době vydání jsem jej ale samozřejmě pro jeho jinakost a Bruceovu vizáž zavrhl a zazdil. U mě mají Skunkworks 7,5.

31. 08. 2017 23:53

- adrian

Cekal jsem, ze nam zase nejaky znalec umeni prijde otevrit oci. Vse je jak ma byt :-)

31. 08. 2017 21:16

- Riči

Čekal jsem, že na agrowebu dostane Skunkworks na prdel. Vše je jak má být :-)

31. 08. 2017 20:58

- adrian

To s tim Cobainem podepisuji v plnem rozsahu :-)

31. 08. 2017 20:54

Odpadu - b.wolf

s názvem grunge se roky vyhýbám, toho vysmazeneho debila Cobaina jsem nesnášel a nesnesu do smrti, stejně jako tento Bruceuv úlet... Jediná fošna, kterou nejsem schopen doposlouchat, stejně jako od IM hrůzy s Bayleym... 0/10 je moc...

31. 08. 2017 20:11

- Dandy

Spíš myslím, že to byla trochu nutnost. Bruce se pak při návratu do IM někde vyjádřil, že prostě potřebuje velký haly, že se v těch malejch halách a klubech cítil jako sardinka. Když vyšlo Accident Of Birth a Chemical a zároveń jsem slyšel, jaký pseudovýkony předváděl naživo Blaze v IM, tak jsem si říkal: do roka do dne je Bruce zpátky v Maiden. A stalo se.

31. 08. 2017 20:00

1 2 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08037 sekund.