RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Hans ZILLER (EZ LIVIN´) - Je docela možné, že obě moje kapely budou hrát společně

Když se němečtí Bonfire na přelomu devadesátých let minulého století dostávali na vrchol, v jejich řadách to skříplo a jako první to odchodem z řad těchto rockerů odnesl kytarista Hans Ziller. Jeho odpověď na sebe nenechala dlouho čekat a s debutovým albem projektu Ez Livin´“After The Fire” byla víc než panda. Pak se však cesty Hanse Zillera znovu sešli s Clausem Lessmannem v Bonfire a zdálo se, že Ez Livin´ jsou definitivně minulostí. Po dlouhých dvaadvaceti letech se však Hans Ziller znovu s Ez Livin´vrací na scénu. Nejprve s albem “Firestorm, které vychází příští týden a turné, které zavítá I do naší domoviny bude následovat. Více už Hans Ziller.

Hlavní důvodem tohoto povídání je skutečnost, že na konci měsíce vychází druhé album Ez´ Livin, nazvané „Firestorm“. Můžeš tuhle desku našim čtenářům představit, prozradit jim, co je na desce očekává? V čem vidíš největší rozdíly a spojitosti s albem „After The Fire“? Na desce se najde i pár předělávek z prvního alba, skládal jsi pro „Firestorm“ aktuálně i nové skladby nebo jde o písně, složené již v první fázi činnosti Ez Livin´?
„Firestorm“ je album pro lidi, kteří hledají skutečnou „handmate“ hardrockovou hudbu, vycházející z tradic Deep Purple, Bonfire a Accept. Největší rozdíl mezi alby je v první řadě v sestavě, která je nahrála. Hledal jsem známé profesionální muzikanty, se kterými bych byl schopen nahrát své nápady tím nejlepším způsobem. Takže produkce je mnohem lepší, tak aby odpovídala tomu, že chci zachytit dobré časy rock´n ´rollu. Na desce je jen jedna cover verze. Ale udělali jsme jednu vynikající verzi jako hard heavy metalové reggae. „Loaded Gun“ je Davidův song. Je to zabijácká píseň a my jí nahráli v ještě tvrdší verzi, protože je to podle nás hit.

Alba „After The Fire“ a „Firestorm“ odděluje dvacet tři let. Co tě po takových letech přivedlo na myšlenku obnovit činnost Ez´ Livin. Předpokládáš, že jde jen o jednorázovou záležitost nebo máš s Ez Livin´ dlouhodobější plány?
Obnovení činnosti Ez Livin´´ se mi honilo hlavou už léta, protože jsem měl řadu nápadů, které by se pro Ez Livin´ hodily. Konečně došlo na to, že si Bonfire udělali čtyřměsíční pauzu a tak jsme se pustili do práce. Aktuálně plánujeme nahrát každoročně jedno album a v plánu je i živé hraní.

Na „Firestorm“ hraje pochopitelně zcela jiná sestava, než na debutu. Představ prosím sestavu, kterou s tebou nahrávala desku. Bude vás možné v tomhle složení vidět i na avizovaném tour?
Sestavu Ez Livin´ tvoří zpěvák David Reece, basák Ronnie Parkes, klávesák Paul Morris, bubeník Harry Reischmann a já hraju na sólovou kytaru. Jak jsem řekl, budeme hrát živě, chystáme turné v květnu a následně ještě v září. A protože Ez Livin´ není pouhým projektem, ale regulérní kapelou, budeme hrát v téhle sestavě.

Když jsi hledal zpěváka, zvažoval jsi i jiné varanty než Davida Reeceho? Proč tvoje volba nakonec padla zrovna na Davida Reeceho? Máš ještě zprávy o Peteru Henricksovi, neuvažoval jsi o tom, když už udělat reunion, tak se vším všudy? A co Claus Lessmann, jeho vokál byl velice blízký Peteru Henricksovi, ten v úvahu nepřicházel?
David byl jediný, o kom jsem na pozici zpěváka pro Ez Livin´ uvažoval. Znal jsem ho už z jeho působení v Accept a v roce 2010 jsme pak společně hráli na „Firefestu“. O Peterovi ani o Clausovi jsem rozhodně neuvažoval, navíc, pokud vím, tak Peter se už před lety přestal věnovat rockové muzice.

Co můžeš prozradit o avizovaném tour, na která místa se chystáte, objevíte se také v České republice? A jaký bude váš playlist, bude zaměřen převážně na tvorbu Ez Livin´, nebo bude vycházet z bývalých působišť členů kapely?
U vás se objevíme na festivalu v Ostravě. Náš playlist bude mazec, kromě všech skladeb z repertoáru Ez Livin´ dojde i na songy kapel, jejíž členové budou stát na pódiu, takže se na nás přijďte podívat!

Když jsi spustil před lety Ez Livin´, bylo to v době, kdy jsi byl mimo řady Bonfire. Doufám, že se situace neopakuje a že u Bonfire je všechno v pořádku. Napovídal by tomu i fakt, že jste se vrátili z Miami, z festivalu 70.000 tons of metal. Jak jste si tuhle akci užili, čím byl pro tebe tenhle festival nejvíc zajímavý?
Jasně, musím říct, že Bonfire jsou pro mě stále kapela číslo jedna a nemusíš mít o Bonfire strach. 70.000 tons of metal byla skvěle plavba, Bonfire na lodi odehráli dva velice úspěšné sety.

Jaké jsou tvé nejbližší plány, neuvažovali jste o nějakém společném vystoupení Ez Livin´ a Bonfire?
Čekají mě turné s Bonfire i Ez Livin´, no a po těchto tour se s Bonfire pustíme v listopadu do nahrávání nového alba. Jo, je docela možné, že obě moje kapely budou hrát společně!

Které z těch alb, co jsi nahrával, považuješ za svoje nejlepší?
„Fireworks“.

Kdo nebo co mělo největší vliv na tvoje rozhodnutí věnovat se hudbě?
Jimi Hendrix, Lynyrd Skynyrd a obecně bluesová muzika, jako Muddy Waters a Chuck Berry.

Co považuješ za největší za nejvýznamější změnu, která se v hudebním byznyse udála od dob, kdy jsi s hudbou začínal?
Přechod z vinylu na cédéčko a následně stahování hudby…, to změnilo úplně všechno.

Co je hlavním důvodem toho, že se hudbě věnuješ takovou dobu, co tě na tom láká a přitahuje?
Hudba je můj život a budu jí dělat až do úplného konce.

Co máš radši, práci ve studiu nebo živé koncerty?
Mám rád obojí.

Máš ještě nějaké ambice, kterých jsi v hudbě nedosáhl?
Chtěl bych mít hit číslo jedna.

Svoje otázky jsem vyčerpal, pokud je něco, co bys chtěl sdělit vašim fanouškům, teď je ten správný prostor.
Pro všechny Metal-heads v České republice, prosím, podpořte mě a mojí kapelu Ez Livin´ a dejte šanci pravému metalu vstoupit 28. února do obchodů! In Rock we trust!

Savapip             


Facebook Ez Livin´

Související články

Foto: archiv Ez Livin´


Vydáno: 23.02.2014
Přečteno: 2690x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Super :-) Tak to...3. 10. 2014 16:23 Bubák
koncert EZ Livin´ EZ LIVIN´zahrají...2. 10. 2014 11:54 Václav Hadač


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.12095 sekund.