RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




SHADYGROVE - In The Heart Of Scarlet Wood

Když se power-folkoví Elfíci houslista Fabio Lethien Polo a ex-bubeník Simone Morretin sešli u táboráku se slavíčkem Lisou Stefanoni z gothic-folkových Evenoire, klávesandou Elenou Crolle z power metalových Sound Storm, basákem Davidem Papou od elektrorockerů Insanity Fair a kytaristou Matteo Comarem, u něhož je jakoukoliv rockovou či metalovou minulost obtížné vystopovat, vylezla z toho křehoučká variace na akustický keltský folk-pop s výraznou reflexí Blackmore´s Night, Faun, či Enyi. Tak by se dal ve stručnosti charakterizovat (bez toho, abyste využili tu vzletnou hlášku „o zvukových archeolozích, kteří se obrací k minulosti, aby z této inspirace vytvořili hudbu z duše a pro duši“) status debutového alba „In The Heart Of Scarlet Wood“ italského uskupení Shadygrove.

Předpokládám, že z těchto charakteristik je zjevné, že na „In The Heart Of Scarlet Wood“ nezazní jediný ostřejší tón, ostatně za pomoci akustických kytar, houslí, píšťalek a perkusí by to šlo docela ztěžka. Shadygrove jsou plně o křehce vzdušných melodiích načichlých středověkou atmosférou, bohatě hravém a důsledně (byť s úžasnou lehkostí) propracovaném instrumentálním doprovodu jemného zpěvu Lisy. A ačkoliv výraz Shadygrove je na míle vzdálen projevu domovských spolků zúčastněných muzikantů (především pak těch „nejslavnějších“), velmi výrazné spojnice se zde najdou. Lisy si z Evenoire přinesla svou bohatou škálu hlasových odstínů, kterými krásně dokáže zdůraznit a probouzet emotivnost skladeb (rozvernost, melancholie, …) a hladivé melodické nápady, u Lethiena vzpomeňme na Elvenkingovskou akustickou „Two Tragedy Poets…“ s její folkovou přirozeností, romantičností (ta tady jede na plné pecky) a radostí. Dovedu si představit, že v ideálním prostředí (nejlépe někde v setmělém podhradí za zvuků praskajícího ohně) vás Shadygrove dovedou v „Northern Lights“ snadno rozesmutnit, v závěrečné „Queen Of Amber“ ukonejšit, v poetické „Eve Of Love“ po úvodním rozjímání vás v refrénu až podvědomě roztančí, v „My Silver Seal“ díky skvělým vokálům úžasně zjitří atmosféru, v úvodní „Scarlet Wood“ dokáží vystrnadit Blackmore´s Night z jejich místa nejblíže u ohně... I když to ideální prostředí by s touhle muziku asi mohlo dělat divy, je tato plně funkční i v obýváku. A pokud byste zrovna neměli náladu nechat se unášet atmosférou, můžete si užít spoustu hráčských detailů důsledně propracované hudby.

Silně pocitová oddechovka. Když Lisy Stefanoni slibuje, že Shadygrove vezmou posluchače do míst, kde jsou mýty skutečné, kde nasají atmosféru starověkých rituálů a kde se mohou setkat s legendární stvořeními, která je provedou okouzlující krajinou, zkuste zavřít oči, zapojit fantazii a zaposlouchat se do „In The Heart Of Scarlet Wood“. Mohlo by to vyjít.

Savapip             


www.shadygrovefolk.com

YouTube ukázka - Scarlet Wood

Seznam skladeb:
1. Scarlet Wood
2. My Silver Seal
3. The Port Of Lisbon
4. Eve Of Love
5. This Is The Night
6. Cydonia
7. Northern Lights
8. Let The Candle Burn
9. Queen Of Amber

Sestava:
Lisy Stefanoni - zpěv
Matteo Comar - kytara
Davide Papa - baskytara
Elena Crolle - klávesy
Fabio "Lethien" Polo - housle
Simone Morettin – bicí, perkuse

Rok vydání: 2018
Čas: 47:12
Label: Rockshots Records
Země: Itálie

Diskografie:
In The Heart Of Scarlet Wood

Foto: archiv kapely


Vydáno: 28.04.2018
Přečteno: 1156x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10469 sekund.