Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




HYPERION - Dangerous Days

Nejsem si úplně jist, zda je to extra dobrý nápad nazvat svou kapelu stejným jménem, jaké nosila před dvaceti lety parta, která má od vás hnízdo něco málo přes dvěstě kilometrů, se svým jediným (pravda, nikterak zásadním) albem, vydaným na sklonku minulého století mohla ještě v hlavách některých pamětníků zůstat a navíc vaše hudební styly nejsou až tak radikálně odlišné. Nicméně faktem je, že Hyperion z italského Bergama už mají nějaký ten pátek svou historii zřejmě definitivně uzavřenou, kdežto jejich jmenovci a krajani z Boloně stojí na jejím začátku. A pokud by jejich nenápaditost při vymýšlení jména byla tou nejčernější skvrnou, kterou v ní zaznamenají, byla by to parádní bilance. S debutovým albem „Dangerous Days“ totiž kluci určitě žádnou kaňku na svůj štít neutrousí…

… a milovníci rychlosti a heavíku s power metalovým šlahounem z osmdesátých let si při něm rozhodně přijdou na své. Hyperion staví na spíš syrovějších než vzletných melodiích, na nikterak extrémně pružném, ale o to autentičtějším vokálu Michelangela Carana (v jeho případě i ten občasné zavřísknutí působí maximálně přirozeně), i na živočišně dravé rytmice, ale hlavně na na ultrarychlých a nápaditých soubojích a harmonických společných útocích kytar. Ty dostávají ohromnou spoustu prostoru, díky jejich kreacím se skladby občas protáhnout na až podezřelou délku (rozprostřít skladbu „Hyperion“ na víc než osm minut, nepropašovat do své přímočarosti ani ždibec výpravnosti a přitom ani na moment nenudit, je známkou šikovnosti kapely), ale za celou dobu vám nepřijde na mysl, že by se snad mělo jednat o nějako zbytečnou samoúčelnost. Tomu všemu dodává přirozený šmak i nijak přehnaně vypucovaný zvuk, korespondující s dobou, kterou by Hyperion zjevně rádi prožili a přitom dostatečně čistý na to, aby se občas dala plně vychutnat brumlající basa. A že se kapele návrat do minulosti daří, o tom nejlépe vypovídá divoká speedovka „Incognitus“ do jejíhož úvodu kluci propašují trochu klasiky, aby díky skvěle melodické kytaře, přitažlivým zvratům a zejména výborné refrénové gradaci přímočaré skladby dali vzpomenout na Heavens Gate či Scanner. Nicméně ani zbývající sedmička skladeb nijak za tímto vrcholem nezaostává, kupou elektrizující energie je natlakovaná každá z nich (což, jak předvede trošku těžkopádnější „Forbidden Pages“, je naprosto zásadní element, při krátkém zvolnění přece jen Hyperion zjevně trošku klesá tlak, nicméně tento stav nastává jen zřídka) a když je energičnost znásobená povedenou melodií jako v adrenalinové titulní skladbě či v agresivní (zejména díky sekaným riffům thrashem načichlé) „The Grave Of Time“, je jasné, že s boloňskou pěticí to bude parádní jízda.

Silná deska fungující už na první dobrou, jejíž síla, energie a chuť nevyprchává ani po mnoha dalších rotacích. Osmdesátky polité živou vodou, nesmírně vydařený debut – klobouk dolů před touhle partou!

Savapip             


FB HYPERION

YouTube ukázka - Ground and Pound

Seznam skladeb:
1. Ultimatum
2. Dangerous Days
3. Incognitus
4. Ground and Pound
5. Forbidden Pages
6. The Killing Hope
7. The Grave of Time
8. Hyperion

Sestava:
Michelangelo Carano - zpěv
Davide Conti - kytara
Luca Fortini - kytara
Antonio Scalia - baskytara
Marco Jason Beghelli - bicí

Rok vydání: 2018
Čas: 44:29
Label: Fighter Records
Země: Itálie

Diskografie:
2018 – Dangerous Days

Foto: archiv kapely


Vydáno: 16.06.2018
Přečteno: 1676x




počet příspěvků: 3

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Hyperion - Dangerous DaysTady se přidávám...19. 06. 2018 20:00 vn
to b.wolf: rádo se...19. 06. 2018 13:47 Savapip
Díkyza parádní tip!...19. 06. 2018 10:21 b.wolf


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08909 sekund.