ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




RUXT - Running Out Of Time

Utečeme času, řekla si v loňském roce pětice italských rockových matadorů Ruxt. Dle toho, že album „Running Out Of Time“ bylo v průběhu teprve dvouleté existence kapely již jejich druhým, lze soudit, že kluci toho mají světu dost co říct, dle toho, že se jedná o už zkušené muzikanty i s odkazem na to, jak se prezentovali na svém debutu „Behind The Masquerade“, nepřekvapí, že jejich muzika má hlavu, patu i vyzrálost a prozkoumáte-li další působiště členů kapely a zejména pak autorské dvojice Stefano Galleano a Matt Bernardi (u prvního jmenovaného kapela Snake, u druhého pak Purplesnake) je i jasné, jakým směrem se jejich hudba ubírá a z jakého zdroje se berou inspirace (Ruxt samotní se kromě Whitesnake otevřeně hlásí ke Gotthard, Dio, či Jornovi…).

Co tedy jiného od Ruxt očekávat, než klasický melodický hard rock jak podle příručky? Poměrně neobvyklá dramaturgie alba dělá z první části desky příjemně akční muziku do auta, protože melodie jsou velmi splavné a v podstatě k tomu, aby bez nějakého divokého tlaku (přece jen pánové vzhledem ke svému zralému věku jedou spíš v houpavě svižném tempu) zlehka nabíjely posluchače přirozenou energií, nevyžadují kdovíjakou pozornost. Těmto náladám dominuje pro stadiony stavěná skákačka „Everytime Everywhere“ s lehce dramatickým back vokálem, úvodní titulní riffovka, kde ten poměrně jednoduchý melodický motiv, rytmika jak z metronomu a stylově dokonale nakřáplý hlas Matta Bernardiho jsou prostě jako z učebnice. Že si Ruxt poradí i s hrubějším výrazem a těžkopádnějším tempem pak deklarují v hutnější „Let Me Out“ s vyhroceným (leckdy až lehce uštěkaným) zpěvem, ve které album sjede z toho doporučení pro silnice, neboť zbytek alba se již odehrává v pomalejším tempu a lehounce komplikovanějších postupech - jinak řečeno, zatímco ve šlapavkách kluci zcela rezignují na jakýkoliv vývoj skladeb a základní motivy těží až dřeň (a někdy lehounce i přes) v posledních třech skladbách díky civilně přirozeným hrátkám s emocemi začínají Ruxt jít do hloubky a nehrají jen na chytlavost. Nejen díky tomu, že jako jediný z pomalých písní je indiánský žalozpěv „In The Name Of Freedom“ zařazen do té živější poloviny, ale i proto, že z něj deklarovaná beznaděj přímo sálá a kytary (coby nejsilnější a velmi pestrá zbraň Ruxt) z ní dělají silné dobrodružství, směřuje právě sem doporučení na nejsilnější položku velmi solidního hard rockového alba.

Tady se kašle na jakékoliv trendy a moderní postupy, podstatou je, že to ve svižném tempu klasicky a živě šlape a v tom pomalejším příjemně jiskří emocemi. Ruxt nestrhnou žádné hitparády a určitě ani neosloví takové davy rockových příznivců, jako se to podařilo jejich inspirátorům. Ale někdy úplně stačí, když k tomu, že umíte hrát a máte docela dobré nápady je z vaší muziky cítit, že vás to baví. Což „Running Out Of Time“ bez výhrady splňuje.

Savapip             


www.ruxt.it

YouTube ukázka - Everytime Everywhere

Seznam skladeb:
1. Running out of Time
2. Legacy
3. In the Name of Freedom
4. Everytime Everywhere
5. Scars
6. Leap in the Dark
7. Let me out
8. Star
9. Queen of the World
10. Heaven or Hell

Sestava:
Matt Bernardi - zpěv
Stefano Galleano - kytara
Andrea Raffaele - kytara
Steve Wavamas - baskytara
Alessio Spallarossa - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 55:04
Label: Diamonds Prod.
Země: Itálie

Diskografie:
2016 – Behind The Masquerade
2017 – Running Out Of Time

Foto: archiv kapely


Vydáno: 18.08.2018
Přečteno: 1139x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10414 sekund.